חדש בתחום

בונזי9

New member
../images/Emo215.gifחדש בתחום

שלום, אני בן 14. ראיתי את הסופרבול סתם כדי להבין מה זה באמת פוטבול, אך לא הבנתי את החוקים, חיפשתי בגוגל חוקי פוטבול, הבנתי, והתאהבתי בספורט הזה. שמעתי שעכשיו מתחילה העונה של IFL, אז אם מישהו יודע מתי יהיו המשחקים אני אודה לו.

Oshry058

New member
אמנם חדש בפורום, אבל לא בספורט...

אכן יש ליגה בארץ. בימים אלה ממש מתקיימים המשחקים האחרונים של העונה הסדירה ויתחילו שלבי הפלייאוף. נכון להיום יש 8 קבוצות ובעונה הבאה תהינה 10 (אחת מהשתיים היא קבוצה שאני ועוד שניים מקימים)... אם תגיד מאיפה אתה, נוכל להפנות אותך לקבוצה הקרובה לביתך. Welcome to the club!

Yo-man

New member
ברוך הבא, בונזי ../images/Emo140.gif

יש בספריית המאמרים של הפורום כמה מאמרים שמאוד עוזרים להבין את הלך הרוח של ליגת ה-NFL ופוטבול בכלל. אני מציע לך להתחיל שם ואז פשוט לשאול יש לנו תוכנית פעילות בתקופה היבשה, עד שתתחיל העונה הבאה, שתעזור לך להבין יותר טוב כמה דברים. תישאר בסביבה... מבחינת תזמון ברור שהגעת בזמן לא טוב, כשהחגגיה הגדולה נגמרה, אבל לפעמים בערוץ הספורט משדרים תקצירים של משחקים של הליגה הישראלית ותוך כדי מדברים קצת על מה שקורה, ובין היתר גם על העבירות השונות, כך שגם זה יכול להיות לך לעזר. אני מקווה שתחזיק מעמד עד פתיחת העונה הבאה ותשמור את ההתלהבות שאתה מרגיש עכשיו, כי זה הרבה יותר מלהיב כשמבינים את החוקים ויריבויות של הליגה.

בונזי9

New member
תודה לשניכם

כן זהו זמן לא טוב, העיקר שנכנסתי לספורט הזה. אני גר בעמק חפר (מועצה בין חדרה לנתניה).

Oshry058

New member
שלח לי הודעה בפרטי

אני אתן לך טלפון של המנהל של קבוצת חיפה. אני חושב שזה הכי קרוב אליך...

בונזי9

New member
יש לי שאלה

אם בדאון הרביע הקבוצה המתקיפה לא מצליחה לעבור את ה 10 יארד מאיפה מתחילה הקבוצה השניה את ההתקפה?

JayneCobb

New member
זה תלוי...

ברוב המקרים, הקבוצה שהחזיקה בכדור תבחר להרחיק אותו באמצעות בעיטה (PUNT) לקבוצה השניה כיוון שלא הצליחו לעבור את 10 היארדים. במידה ולא יעשו זאת,ויבחרו "ללכת" על הניסיון הרביעי עליהם לעבור את המרחק החסר באותו ניסיון, ולכן, לא תראה את זה קורה הרבה, בד"כ רק במצבים של פיגור לקראת סוף המשחק... הסיבה שקבוצות לא מרבות "ללכת" על דאון רביעי פשוטה - במידה והן נכשלות, הקבוצה השניה תקבל את הכדור במקום בו הסתיים המהלך, בעוד שאם היה PUNT, הם יתחילו 40-50 יארד רחוק יותר... לדוגמא : גרין ביי נגד פיטסבורג, הכדור של פיטסבורג על קו ה 30 יארדים שלהם, ניסיון שלישי ל 7 נכשל והביא רק 3 יארדים. הכדור עכשיו נמצא על קו ה 33 של פיטסבורג...אם הם "הולכים" על הניסיון הרביעי (נניח במסירה) והמסירה לא מושלמת, הכדור יהיה של גרין ביי על קו ה 33 של פיטסבורג...מה שאומר שהם מאווווווווווווווווד קרובים לטאצ'דאון... לעומת זאת, אם בדאון הרביעי פיטסבורג עושים PUNT שעובר 50 יארד, גרין ביי יתחילו את המהלך הבא בערך מקו ה 20 יארד שלהם - הבדל עצום... מקווה שזה היה ברור

laufgas

New member
תשובה

1. אם היה מהלך מסירה, והמסירה לא הושלמה, אז הכדור עובר לקבוצה השניה מהמקום בו הונח הכדור בתחילת המהלך. 2. אם מדובר במהלך ריצה או במסירה שהושלמה אבל קו ה-10 יארד לא נחצה, אז הכדור עובר לקבוצה השניה מהמקום בו נפל השחקן שנושא את הכדור. כמובן שיש גם את האופציה של איבוד כדור בניסיון הרביעי, אבל זה לא ייחודי לניסיון הרביעי.

בונזי9

New member
אני מקווה שזאת השאלה האחרונה שלי,

האם הכדור נייק שיש בספורט ורטיימר (אם מישהו לא מכיר:http://bit.ly/eLmuBg ) (אני יודע שהתמונה לא יכולה להגיד כלום עם האיכות אבל מבחוץ הוא מרגיש כמו כדורסל) עלתה בי השאלה כששיחקנו בכדור NFL שחבר קנה בארה"ב והוא היה הרבה יותר רך, כמובן שהאשמנו את הכדור שלי בהיותו מנופח יתר על המידה אבל בתוך תוכי ידעתי שזה לא אמור ליהיות ככה. אז אני שואל, האם הכדור מנופח מידי, גרוע או שאני לא מבין ממש בכדורי פוטבול והאשמתי את כדורי התם האשמות שווא? תודה לכולכם

omrili77

New member
אתה בטוח שזה זה?

התמונה היא של כדור נוער, כלומר קטן יותר. בכל מקרה, בהנחה שמדובר על כדור מאותו סוג בגודל מלא, זה כדור מחיקוי עור באיכות סבירה. בנוגע לרכות, כדור פוטבול לא אמור להיות רך, אז כנראה שכדור ה-NFL של החבר שלך לא נופח מספיק ולא להפך. למרות שזה מוזר, כי בד״כ חיקוי העור הוא דווקא הרך יותר. אגב, עקרונית, ככל שהכדור קשה יותר כך קל יותר לזרוק אותו וקשה יותר לתפוס.

בונזי9

New member
אז..

מדדתי והאורך שלו הוא בערך 12 אינצ'. הכדור של החבר אכן לא כל כך מנופח. עם איזה כדור משחקים בליגה הישראלית?

בונזי9

New member
זה באמת לא היה הדגם המדוייק

אבל על הכדור היה כתוב:NFHS- official size and weight שממה שהבנתי זה הגודל והמשקל הרשמי של ליגת התיכונים, נכון?

בונזי9

New member
אוקיי ביררתי לגמרי

כתוב באתר של נייק שזה מידה 9 ובכדורים אחרים כתוב misc אז זה אמור ליהיות קטן יותר

roms25

New member
אולי קצת באיחור אבל..

אם אתה בן 14 ורוצה לשחק, בדיוק התחלנו קבוצה בלב השרון (אני מניח שאתה יודע איפה זה כי אנחנו מועצות שכנות) אם תרצה להצטרף כנס לפה: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_114724341928609&ap=1 זה פשוט קבוצת נוער, ולדעתי הרבה יותר קרוב מחיפה :)

בונזי9

New member
"באתי נדלקתי"

תשמע, אהבתי. בינתיים אני זורק ממש גרוע אבל אני אתאמן ואולי באמת יתחשק לי

בונזי9

New member
...

תקשיב הפייסבוק לא נותן לי להצטרף לקבוצות אם זה לא יהיה טרחה מצדך תעשה דף, גם הרבה יותר נוח לשימוש.

למעלה