קיפוד

קיפודים נגד מקדונלדס ../images/Emo21.gif - 1:0

קיפודים רבים מתו מרעב בגרמניה לאחר שראשיהם נלכדו בתוך מכסי כוסות גלידה של מקדונלד'ס. קמפיין של צרכנים וארגון סביבה מקומי שיכנע את תאגיד המזון העולמי להקטין את פתח האריזה על מנת למנוע פגיעה בקיפודים. לכתבה נדמה לי שבאנגליה עשו את זה כבר לפני כמה שנים.

קיפוד ב- 39 שפות../images/Emo132.gif

Afrikaans: krimpvarkie Anglo-Saxon: igil or il Arabic: qunfud Bengali: kata chua (spikey mouse) Bulgarian: taralej Chinese: ci-wei (needle animal) Cornish: sort Croatian: jez Czech: jezek Danish: pindsvin Dutch: egel English: hedgehog, hedge-pig, herichun, urchin Finnish: siili French: herisson Gaelic: crainneag German: igel Greek: skandzohoiros Hebrew: kipod Hindi: aik parkar ka jangli chuha ("a spikey sort of mouse") Hungarian: sün, süni, sündisznó Irish: grainneog Korean: kosŭmdoch’i Italian: riccio Japanese: hejjihoggu or harinezumi Latin: erinaceus Maltese: Qanfud Mandarin Chinese: Cìweì Norwegian: piggsvin Persian: kharpusht Polish: jez Portuguese: ourico Punjabi: kanderala ("thorned animal") Russian: ezh Slovenian: jez. Spanish: erizo Swahili: kalunguyeye Turkish: kirpi Swedish: igelkott Welsh: draenog

tutiris

New member
שאלה לדוברי הרוסית

כתוב: Russian: ezh אבל קיפוד זה לא יוז'יק?

לא יודעת... אין לי מושג ברוסית

אבל מחיוש במילון עברי רוסי באינטרנט מצאתי: ЕЖ

mashkash10

New member
המילה היא יוז', יוז'יק זה בתוספת סיומת

ברוסית מדוברת מוסיפים להמון מילים סיומות. זה משהו כמו ארנב וארנבון.

tutiris

New member
תודה על התשובה! ועוד שאלונת בנושא...

אז כשכתוב- ЕЖ הכוונה היא לE עם שתי נקודות למעלה שנותנת צליל של "יו" או שהוגים את זה "אה"? (אני מכירה את האותיות ברוסית, אבל אוצר המילים שלי די קטן).

mashkash10

New member
בדיוק- הכוונה היא ל-E עם שתי נקודות למעלה ../images/Emo13.gif

ועם כבר מדברים על קיפודים ברוסית, זכור לי הספר הזה מילדותי: http://fishki.net/comment.php?id=18855 קוראים לזה "קיפוד באפלה"

פגית

New member
../images/Emo210.gifשמוליקיפוד../images/Emo210.gif

ואיך אפשר בלי אחד מסיפרי הילדים האהובים עלי, חיפשתי אתמול את העותק שלי בין שלל הספרים בבית(אמא שמרה את כולם..) והוא לא נמצא, כנראה הושאל ולא חזר
הספר 'שמוליקיפוד' [ספרית פועלים, 1964] מספר על קשר מיוחד שנוצר בין הקיפוד שמוליק, לבין ידידו החדש, הנער גדי. את הספר כתב וצייר כוש. אך למעשה מדובר בשני אנשים שונים. את הספר כתב המשורר ט. כרמי, ואיירה בת-זוגו שושנה היימן. האותיות הראשונות של שמותיהם יצרו את השם 'כוש'."

פגית

New member
../images/Emo11.gifקיפי בן קיפוד../images/Emo98.gif

אני ראיתי את הפרקים של ה"סידרה הראשונה" באלפי השידורים החוזרים בחינוכית, ואחרכך זה נמאס עלי בהדרגה כשהשילוב הערבי אם כל הכוונות הטובות שלו היה הקש...

פגית

New member
וקצת קריקט

מלכת הלבבות בסיפור עליזה בארץ הפלאות משחקת קריקט, כפלמיגו הוא המחבט וקיפוז הוא הכדור...

פעוטון לקיפודונים בבית החולים לחיות בר

אל בית החולים לחיות בר שבספארי מגיעים מדי שנה כמה וכמה תינוקות דוקרניים או כמעט דוקרניים. אנשים טובים מביאים גורי קיפודים נטושים ואבודים. חלק מהגורים יש להניח, אינם נטושים באמת והבאתם היתה מיותרת. הנקבה ממליטה את הגורים בכוך או במחילה. היא גם עוזבת אותם לעיתים על מנת למצוא לעצמה מזון. במקרה של הפרעה היא גם יכולה לנסות להעביר אותם למקום אחר. כך שאם אתם נתקלים בגור קיפוד עדיף להתרחק מהמקום לכמה וכמה שעות ורק אחך כך לחזור ולבדוק מה קורה איתו.

כיצד מטפלים בקיפודון

הקיפודונים שמגיעים מקבלים מזון מיוחד ומוחזקים במקום חמים ומוגן. כמובן שאי אפשר להשאיר אותם בלילה בבית החולים שבספארי, כי הם צריכים לאכול כל שעתיים, אז עינת מטלון מנהלת המרפאה בספארי לוקחת את העבודה הביתה... ועוד ללילה.. בתמונה קיפודון תופס תנומה. את התמונה "תפס" טיבור יגר - צלם הבית האלוף של הספארי.

למעלה