גמני

מתרחקת

New member
../images/Emo210.gif גמני

החלטתי על נייד
ולהלן דרישותי הצנועות ממנו
: תקציב: עד 1000$. יש לי אפשרות לקנות ולהביא מארה"ב- האם כדאי? צרכים: אינטרנט מהיר, Office, הורדות. # זיכרון: RAM: מעדיפה 1GB (אם אפשרי במחיר) ו 120 HD (האם אפשרי?) #רצוי שיהיה קל עד כמה שאפשרי למחיר הנ"ל כיוון שהוא ללימודים. # צורב DVD בטח יש עוד טרליון דברים שאני לא מודעת אליהם, אז תוסיפו/תשאלו בבקשה

Jan22

New member
קל בתקציב של 1000$ לא תמצאי

ככל שנייד עולה פחות ,הוא שואף לשקול יותר ;1GB זיכרון ו120GB גם לא משתלבים כיאות בתקציב שציינת ! אם יש לך אפשרות להביא מחו"ל - תמיד טוב - רק צריך לוודא שיש תמיכה של החברה (שתקני) גם בישראל (לדוגמא ,IBM מעניקים תמיכה גם בישראל לניידים שנקנים בחו"ל) . בעיקרון ,למשימות משרדיות אין לך צורך בנייד עם חומרה "כבדה" מדי , אפשר להסתדר יופי עם מעבד סלרון (לא דוגל בזה) ,אולם מומלץ תמיד לקחת מעבד פנטיום M. תיכנסי לZAP.CO.IL - מכיל דגמים רבים !

מתרחקת

New member
ויתורים -> ../images/Emo178.gif על

1 GB לא מוותרת
, HD - לכמה אפשר להצטמצם? אם יש לי בחירה האם להעדיף IBM או HP ? האם יש אפשרות ל- AMD בניידים? ממש לא רוצה סלרון :/ . יש אולי אתר בארה"ב שאפשר לראות כי המחירים יהיו יותר דומים מאשר ב ZAP, לא? חשבתי ג ם אולי לקנות זיכרון מינימלי ואז לשדרג כי הזכרונות בארה"ב די זולים, זה רלוונטי?

Jan22

New member
IBM בדר"כ עולים יותר ממותג "רגיל"

מסיבה פשוטה שאת משלמת על ה"שם" / העמידות / המצויינות לאורך שנים ! *AMD בניידים לא נופלים מ"אינטל" ואף עוברים אותם במשימות מסוימות - מעבד הTURION של AMD מצויין ומפגין יכולות שוות ערך ואף טובות משל הP.M (על סמך משימות שהרצתי על גבי 2 ניידים שונים ) . *גודל הרדיסק שכיח בתקציב של 5-7K הוא 60-80GB במהירות של 5400. יש הרבה אתרים שמציעים ניידים ,אולם השאלה היא - את מתכוונת להזמין דרך האתר או לקנות ישירות בחו"ל ?

מתרחקת

New member
יש לי

אפשרות לשניהם, אני מניחה שלקנות ישירות בארה"ב יהיה הרבה יותר זול. יש אפשרות למחשב IBM עם מעבד AMD ? מתה ל- AMD
הו, אז אני מוכנה להעלות את המחיר בשביל הזיכרון. ד"א- מ"ה בניידים כבר כלולה או שיש לי אפשרות להתקין לבד?

Jan22

New member
בדר"כ ניידים מגיעים עם מ"ה ..

יש דגמים מסוימים שמגיעים עם הרדיסק ריק לחלוטין ומתקינים מ"ה עצמאית (ע"י הלקוח) ; אני אישית מעדיף AMD על "אינטל" בניידים ! קיימים דגמי HP שמגיעים עם AMD ; למיטב ידיעתי IBM לא עובדים עם AMD , ואם כן ,זה לא שכיח !

מתרחקת

New member
אממ.. OK אני

די 0 בניידים אז ההחלטה היא בידיים שלך
(אם תמצא IBM + AMD זה יהיה מעולה, אם לא, נלך על INTEL- AMD

מתרחקת

New member
הו, תודה, אך למה בסוף

בחרת HP ולא INTEL כדבריך? ואיך אני אמצא בדיוק את המחשב הנ"ל בארה"ב?

מתרחקת

New member
? ../images/Emo13.gif וגם ישנה סתירה במס'

הדגם ב "גולדטופ"- DV5131EA וכשנכנסים ל"קישור לאתר היצרן" כתוב - dv5131eu - ?? ומה בדיוק משמעות האותיות?

nova

New member
יש לודא שקיימת אחריות בארץ לנייד.

מול HP הנושא יותר מורכב, יש לוודא תמיכה לדגם הספציפי מול היבואן. בדרך כלל IBM נותנים שירות עולמי, ככה שזה פחות בעייתי. מחשבים מבוססי AMD יש ל-HP. זיכרון זה פריט די זול בכל אופן, ביחס לנייד כולו. זה גם משהו שאפשר להוסיף מאוחר יותר (יש לודא שנשאר אפיק פנוי).

bar666xp

New member
הבעיה היא בעיקר המחיר של1000$

אם את קונה בארץ יש לפעמים פערים גדולים לאחרונה דיברתי עם חבר שגר בארה"ב על מחשב שהוא חושב לקנות ההפרש היה 990$. אבל לעיניין... יש AMD בניידים יש גם AMD64 וכפולי ליבה של אינטל וAMD...השאלה היא מה את צריכה, רוצה ויכולה. אגב לגבי AMD אחת הדרכים הקלות באתר amd.com קישור לדוגמה... http://shop.amd.com/us-en/platforms/2.aspx?sid=txtlnk לגבי HD איזה גודל את צריכה/רוצה/יכולה להרשות שעצמך רק את יודעת לגבי מהירות כמה שיותר RPM יותר טוב מצד שני לרוב צורך יותר חשמל. HP בארץ אישית לא ממליץ בחו"ל צריך לבדוק איך השירות לקוחות שם. לגבי IBM לפי מה שאני ראיתי ב99.9% מהמקרים עולה יותר ביגלל השם IBM. אני אישית לא רואה שום סיבה למה את צריכה מחשב חזק ולא סלרון או Sempron (של AMD אם לא הפכתי בין שמות המעבדים). אגב כמה חשוב לך זמן סוללה משקל וכו'... נ.ב. בכל אתר השוואת מחירים יש גם מחשבים (לא תמיד את כל המחשבים אבל יש). נ.ב.נ. מעבדי Sempron אפשר למצוא ניידים החל מ550$ לעומת athlon64 מתחילים ב1300$+-.

bar666xp

New member
תיקון

athlon 64 הכי זול שמצאתי 800$ http://shop.amd.com/us-en/system_details.aspx?cid=1104

מתרחקת

New member
מהו

המק' איכות שאני יכולה להגיע אליה בתקציב הנ"ל, זה בעצם מה שאני שואלת
לא משנה לי החשמל. מה עומד מול מה בתקציב הנ"ל, אני מוכנה לוותר על דברים מסויימים למען HD יותר גדול, אך אני צריכה שתציגו בפני את האפשרויות כי אני לא יודעת.. HP- מה ז"א לבדוק איך השירות לקוחות שם? הרי אני אשתמש במחשב פה?! שוב, זמן סוללה וכו'- אני לא בקיאה באפשרויות שעומדות בפניי, אז אני לא יודעת מה נחשב "הרבה, "קצת". מה ההבדל בין athlon64 ל AMD TURION? המון תודה

bar666xp

New member
טוב הסבר קצרצר...

ATHLON במקור הוא מעבד למחשב נייח/שולחני כך שגם בדגמים לנייד הוא לא מתחשב יותר מדי בצריכת חשמל... יש את מה שנקרה TRADELING לכל המעבדים בניידים ספציפית לATHLON לדוגמה.. אם המעבד בצורה רגילה עובד ב2000MHZ אז כשאין צורך ו/או בעבודה על סוללה המעבד יעבוד עם 800MHZ כדי להפחית את צריכת החשמל. נ.ב. הVOTAGE בהתאמה 1.1V ב800MHZ ו1.5 ב2000MHZ יש גם מצבים אחרים כמו 1.3V ב1800MHZ...וכו' לכן מיעדים את המעבד יותר לגימרים כי היתרונות שלו מורגשים בתנועה של אוביקטים 3D ועוד יותר שהרקע 3D גם הוא. TURION לפי מה שהבנתי ממה שמופיע באתר AMD הוא גם64BIT רק שצריכת החשמל שלו טובה יותר (פחותה) אבל לא יצא לי לראות אותו בעבודה וגם לא לקרוא עליו יותר מדי בנט לכן אני לא יודע עם זה בא על חשבון ביצועים. לגבי HD זה ממש פונקציה של מחיר יש גם SATA 7200RPM בגדלים של 120G יצא לי לראות אבל יש 2 חסרונות 1.מחיר לרוב גבוה בהרבה 2.לרוב צריכת החשמל לפי הRPM כמה שיותר גבוה יותר חשמל נדרש (אבל זה לא תמיד נכון) טוב ולשאלה למה יש הרבה אנשים שHP נשמע להם כמו מחלה חשוחת מרפא ואחרים יגידו רק HP נסיון אם שירות הלקוחות כל אחד ואיך שזה נראה לו! IBM אישית לדוגמה אני כניראה לא יקנה כי ב99% המחיר שלהם יותר גבוה ולפעמים בכמה מאות שקלים מצד שני אני חייב להודות שIBM שירות ואמינות זה בהחלט שם המשחק אצלהם...שוב לאחד יותר חשוב לשני פחות...אה יש עוד יתרון משמעותי לIBM הפלסטיק לרוב יותר קשיח מאחרים כלומר מחשב פחות עדין מבהרבה חברות אחרות. נ.ב. לגבי HD אני יכול להעיד שאפשר לחיות עם HD איטי בתנאי שיש לו 8מגה-בופר כך שזה תלוי צורך/רצון/יכולת לדוגמה HD שאני שוקל לקנות הוא 100G במיהירות 7200 למרות שיש 120G במהירות 5600 זול יותר שיקול של מהירות מול גודל בהפרש מחיר של פחות מ50ש"ח כל אחד והצורך/רצון שלו.

למעלה