שרשור טעים....

k e r y

New member
אוכל וילד בן 3

אני ממש לא יודעת מה לעשות וכיצד לנהוג יש לנו בעייה עם האוכל אשמח לשמוע תגובה האם זה נורמלי? מה לעשות ואיך להתנהג איתו הוא קם בבוקר ושותה בקבוק חלב (מועשר של יטבתה) בגן הוא אמור לאכול ארוחת 10, פרי וארוחת צהריים. אין לי בקרה מה הוא אוכל וכמה. בדר"כ הגננת והסייעות אומרות שהוא אכל יפה... ואת הכריך של הבוקר- לפעמים מבקש עוד. שוב, אינני יודעת אם זה נכון, ואני לא יכולה לדעת ב- 100% ממנו. כשהוא בא מהגן הביתה אני מציעה לו לאכול. לעיתים הוא אוכל סלט, דג שניצל אורז פתיתים ולפעמים ממש לא. למעשה ברוב הימים הוא לא אוכל. פרי אחה"צ ובערב, פעם היה אוכל חביתה, יוגורט, גבינה, ירקות (עגבניה מלפפון זיתים), גבינה מלוחה פעם היה אוכל צלחת עם קורנפלקס עם חלב התחלתי לעשות לו חלה טבולה בחלב - לחם מטוגן, ככה אני מכניסה בפנים גם לחם גם ביצה וגם חלב היו כמה ימים טובים שהוא אכל ההכככללללל (כמובן עם הסוכר למעלה) ויש ימים שהילד לא אוכל כלום! היום למשל, שתה בקבוק חלב בבוקר, בגן אולי אכל פרי, בעלי נסע איתו לקניות- שם אכל ביסלי (כן, אולי זו טעות) חזרו הביתה, הוא לא רצה כלום גם לא פרי, וכשישבנו לאכול בשעה: 17:00 שניצל רגיל וגם שניצל תירס, פתיתים עם זיתים ותירס הוא אכל כמה ביסים מהשניצל (ממש מעט) וכמה ביסים מהפתיתים. הוא כמעט ולא אכל כלום. היום פעם ראשונה אמרתי לו שהוא לא יורד מהכסא עד שמסיים, הוא ישב אולי שעה. ולא אכל. כשסיפרתי לו סיפור על הפארק (סתם סיפור שהמצאתי) הוא לקח עוד כמה ביסים והפסיק. מה לעשות? איך אפשר לגרום לו לאכול יותר? אוכל מזין.... אמרנו לו עכשיו שהוא לא יאכל כלום מתוק בגלל שלא אכל צהריים..... (אני כבר רואה בעייה כי אנחנו נוסעים עכשיו לאבא של בעלי) אני ממש אשמח לקבל תגובות איך זה אצלכם בבית

מתכון לעוגיות

אני רוצה לאפות היום עם ליאן עוגיות. המתכון שנתנו לי פעם שעברה לא יצא ממש מוצלח והבצק היה מאוד דביק. יש למישהי מתכון מנצח לאפיית עוגיות עם הילדים? תודה

TaraSky

New member
לא רואה בעיה

הבן שלך אוכל יפה מאוד ולפעמים גם לו, כמו למבוגר, אין חשק לאכול. קחי למשל את היום שאכל ביסלי לפני צהריים - ברור שלא יהיה לו מקום לאוכל. הבן שלי באותו גיל לא נוגע בירקות ואני צריכה להחביא לו אותם באוכל. קציצות הודו מבושלות עם ירקות למשל. פירות - הפרי היחיד שהוא מוכן לאכול זה בננה. מה שאני מנסה לומר זה שהבן שלך אוכל יפה ואם את רוצה להרגיש טוב יותר אז תנסי לגוון לו בארוחת צהריים. לא מציעה לך להתנגח איתו אם הוא לא רוצה לאכול אלא פשוט לא להביא לו שום חטיף עד שהוא ירגיש רעב ויאכל משהו. שבת שלום!

memko

New member
כן כן כן כן!!! מתכון של קרין גורן

200 גרם חמאה רכה 3/4 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 3 כוסות קמח 2 ביצים מערבבים הכל לבצק, יוצא מצויין, עושים צורות ורגע לפני הכניסה לתנור אני מפזרת קצת סוכר מעל. מתכון מוצלח מאוד!! שאלת אותי על הזר לראש של עומר, אז זה עומד במקרר כמה ימים בלי בעיה, צת מאבד מהיופי, בכל זאת, אבל זה בסדר, כל עוד תשמרי בקירור. זה עולה 50 שקל וזה מתכוונן על הראש לפי הגודל של הילד.

תודה רבה המתכון ינוסה בקרוב. ושנה שעברה ממש

לא השקעתי בזר אז נראה לי שהשנה נלך גם על זר של פרחים אמיתיים.

חייבת להגיב ../images/Emo13.gif

ילד לא יגע לתת תזונה אם לא ינדנדו לו. כשיהיה רעב הוא יאכל, אם תרדפי אחריו הוא דווקא לא ירצה. סיפור של אימי - הוריה היו מכריחים אותה לאכול, ולגמור מהצלחת. היא מספרת שיתה מחביאה אוכל בכיסים, במפיות, ועוד טריקים. וכשהיתה בת 18 (באירופה) והגיעה לבי"ס לאחיות, פעם ראשונה שישבה ואכלה ארוחה. היא מספרת שזה הדהים אותה שלאף אחד לא איכפת אם תאכל או לא תאכל, והיא אכלה בהנאה רבה! לא נראה לי שיש סיבה בגן לשקר בקשר לאוכל. אם הוא אוכל בגן, ובבית גם קצת - נראה לי בסדר גמור. תציאי לאכול - רוצה יופי, לא רוצה - לא צריך. רק דעתי

buba300

New member
מצבנו יותר גרוע

רומי בקושי אוכלת. ואם כן, אז פסטה לבנה. מעט אורז (ביסלי וכל החטיפים בכיף). אני ממעיטה עם החטיפים אז מצידה לשבות רעב. שלא נדבר על בשר וירקות. אצטרך לקחת אותה לבדיקות דם.

שhira

New member
חייבת להגיד לך שמוכר יש לי תאומות בנות כמעט 4

בבוקר לא אוכלות כלום לפעמים חטיף (קורני/שוגי) בגן אוכלות א. בוקר גבינה /חומוס ירקות פרוסה ביצה בגן מקבלות פרי ב 10 צהרים בגן ארוחה חמה שמבושלת במקום אחרי שקמות מהשינה קורנפלקס רגיל עם/בלי חלב. יש פעמים שאנחנו חוזרים הביתה ושתיהן או אחת מהן מורעבות ורוצה אוכל /יוגורט/פרי -ויש ימים שרק בערב תאכל יוגורט וזהו. בסופישבוע שאני יותר איתן יש פעמים שבצהרים אחרי הגן אוכלת מרק ועוד טיפה ממנה אחרונה ובערב גם ממש מנקרת באוכל ויש ימים שאוכולת צהרים וערב כל ארוחה 3 מנות מלאות. כל עוד הוא לא אוכל במקום אוכל ממתקים / פרות/ נישנושים הוא עולה במשקל בצורה סבירה בדיקות דם טובות תעזבי אותו .. חבל לפתוח חזית בנושא זה ושהוא ידע שזה קלף מנצח אצלך? וגם... כתבת על הלחם מטוגן אל תתחילי להמתיק כל מיני דברים העיקר שיאכל זה מרגיל אותו לאכול מתוק!! אני זוכרת שאמא שלי היתה מקציפה גבינה לבנה עם סוכר העיקר שנאכל, או מוסיפה סוכר לתותים

לא להיכנס ללחץ!

גם אצלנו בת 3, לפעמים אוכלת יותר ולפעמים פחות. בבוקר שותה לרוב בקבוק אקטימל, לפעמים אוכלת גם ופל או שניים. בארוחת בוקר בגן בד"כ אוכלת פרוסת לחם(נשיקה לרוב) יבשה, לפעמים שתיים. בארוחת צהריים בגן אוכלת מנה בשרית, לפעמים בלי תוספת. אחה"צ כשקמים מהשינה לפעמים אוכלת שוב פרוסת לחם,לפעמים לא. אחרי הגן זה משתנה- לרוב אני מרשה לה לאכול "משהו טעים", אני משתדלת שלא תהיה כמות גדולה יתר על המידה, אבל באופן כללי היא פחות אוכלת בערב. ארוחת ערב שלה יכולה להיות מורכבת גם הרבה פעמים מפרוסת לחם יבשה וכוס חלב(כן, אני יודעת שזה נשמע גרוע), אם מתחשק לה אז גם חביתה. משתדלת לא לתת לה בשר (היא אוהבת לרוב שניצל) בערב כי הם אוכלים בגן, אלא אם היא מבקשת במיוחד. לפני השינה שותה בקבוק חלב + דייסה 8 דגנים של מטרנה, זה הפינוק שלה וגם בריא אז לא אכפת לי. כמו שאת רואה, היא לא אוכלת יותר מדי אבל טפו טפו היא בריאה, היא מפותחת והכל בסדר. יש שלב כזה שהם אוכלים פחות ואני חושבת שאם הכל בסדר מבחינה התפתחותית והוא עולה במשקל בקצב סביר אז אין מה לדאוג. אני ממש לא בעד להאביס ולהכריח לאכול. תאמיני לי, שכשהם רעבים הם רוצים לאכול.

פלגיה

New member
למה את חושבת ש"כמה ביסים" זה לא מספיק?

ולמה לא להאמין לגננות?

k e r y

New member
מאמינה

מאמינה לגננת אבל לא מחשיבה את הארוחה בגן כארוחה מלאה של צהריים. מעט פסטה או מעט אורז או שניצל זה לא ארוחה מבחינתי. אם היה אוכל פסטה ושניצל וירקות זו ארוחה. קשה לי להאמין שהוא אוכל ארוחה מלאה מלאה בגן יש ימים שאולי הוא כן אוכל אני לא יודעת....... 3-4 ביסים זו לא ארוחה. בטח לא לילד בן 3 הוא לא תינוק.... הוא מוציא אנרגיה הוא משתולל וחייב לאכול

עונה

יש ילדים שאוכלים יותר ויש שפחות. האם יש בעיה התפתחותית, האם הילד עייף לעיתים קרובות? בדקתם ברזל לאחרונה (יכול לגרום לחוסר תיאבון). באופן כללי גם אני בתור ילדה לא אהבתי לאכל וב"V היום אני לא נראית אנורקסית...לא הייתי מאיימת ומתנה התניות לגבי כמויות האוכל שנכנסות לפה ולא הייתי עושה יותר מידי עניינים בנושא. אכל ,יופי. לא אכל? מבליגים... אם כבר הייתי הולכת על חיזוק חיובי וביום שהוא יסיים את מה שמגישדים לו מצ'פרת אותו במעדן/מטבע שוקולד קטן וכו'.

k e r y

New member
עונה

הוא מסיים את הגן ב- 12:45 אני שואלת אם אכל והוא גם מספר לי לפעמים אומרים לי שהוא אכל רק פסטה לפעמים רק אורז (בלי בשר). לפעמים רק שניצל (בלי תוספת) בכל מקרה אנחנו מגיעים הביתה ואני מציעה לו לאכול. להגיד שהוא אוכל 2 ארוחות צהריים זה לא נכון משום שיש פעמים שהוא אוכל ברצון, צלחת עם סלט ירקות, תוספת ובשר ולפעמים הוא רוצה רק סלט או רק שניצל ולפעמים הוא לא רוצה בכלל. רוב הפעמים הוא לא רוצה. אני חושבת "שהבעייה" היא שיש לו מלא גירויים מסביב. הוא מעדיף לשחק בבית בצעצועים ובמשחקים שלו מאשר לאכול. לפעמים הוא יושב על השטיח ומשחק ואם אני נותנת לו בפה הוא אוכל. (אני יודעת שזה לא חינוכי, ולכן אני לא עושה את זה כמעט). אני מנסה אותו. מנסה ללמוד אותו. מתי הוא רעב, האם הוא לא רוצה לאכול בגלל שלא רעב או בגלל הגירויים מסביב. כתבתי ביום שישי אחרי שכל היום לא אכל. ביום שישי הם מקבלים פרי בגן וסנדוויץ. ארוחת הערב/ צהריים הייתה ב- 17:00 או 17:30 אחרי שהילד אכל ב- 14:00 קצת ביסלי. והוא לא רצה לאכול צהריים. לא ייתכן שילד לא יאכל עד 17:00, נכון?! ולגבי ארוחת ערב באמצע השבוע: נניח והוא אוכל בגן צהריים ואח"כ פרי אחה"צ, למה בערב הוא לא רוצה לאכול???? למה פעם הוא היה אוכל חביתה שלמה, יוגורט, גבינה, ירקות.... ועוד..... למה שהוא נמצא עם בנות הדודות שלו הוא אוכל יותר יפה....?? בכל מקרה, לפי התגובות פה שמתי לב והשכלתי שלא צריך לשים יותר מדי דגש על האוכל.... לא להכריח זה הכי חשוב. אני באמת מנסה להבין האם זה גיל כזה, האם זה שלב שעובר עוד משהו.... הוא בעיקרון בריא. אסטמתי. רזה אבל בגבול הטעם הטוב.

בגבול הטעם הטוב,אהבתי../images/Emo13.gif

כאמא כמוך שמתמודדת עם נושא האוכל עם הבן שלי אני יכולה להגיד לך שאם תרפי ותוציאי לעצמך את האוכל מהראש ותשמרי אותו היכן שהוא צריך להיות,בבטן,את תראי שבעצם הילד שלך כן אוכל. ברגע שהחלטתי לשחרר את עצמי מהעול של לשים לב לכל ביס שעמית מכניס לפה(וכן,לפעמים עדיין מתפלק לי ואני ממשיכה להסתכל לספור) את תרגישי טוב יותר עם זה. אם הילד בריא,שמח ומאושר הכל בסדר. עוד ביס או פחות ביס לא ישנו את העובדה. (ויעידו חברותי שראו את הבן שלי אוכל ,שהוא לא אוכל!)

נתחיל מהסוף../images/Emo13.gif

ילדים לרוב אוכלים יותר כשהם בסביבה של אנשים אחרים שאוכלים,ככה הילד שלי אוכל טוב למשל.. הילד כבר בן שלוש,ויתכן באמת שעוד לא היה רעב,תשמעי ביסלי זה יחסית משביע,ג'אנר לגמריי,אבל משביע(גם אותי,ואני ל בדיוק בת 3 ושוקלת 15 קילו
) הילד שלי בשישי גם אוכל בגן סנדביץ' ואין לי מושג מה עוד,ואיזה ממתק מקבלת שבת,ועד סעודת שבת לא אוכל כלום לרוב!(לפעמיים פרישייק 'סתם פרי או ירק או מעדן) וגם בסעודה הוא לא מי ידע מה אוכל..) ואני לא לחוצה,ילד בגילו ידע לבקש אוכל אם יהיה רעב. לגבי גירויים,אצלינו זה בוודאות מפריע,קשה ללו לשבת על התחת ולאכול כשיש גירויים בסביבה,הוא כמו סביבון כל היום מסתובב וקופץ עד שהולך לישון...
אז אני חושבת שהילד שלך בסדר גמור,או שלא ושל שנינו מסכנים מורעבים

הכי חשוב להרפות../images/Emo45.gif

בתור אמא לסרבן אוכל מלידה
- סירב לינוק, סירב למוצקים עד גיל 11 חודש בערך, לא אהב לחם ,לא אהב בשר, חי כמעט רק על ירקות ופירות... כאשר הוא התחיל גן הוא התחיל קצת לאכול (אבל לא בבית) כאשר היה בחברת ילדים אחרים גם קצת אכל - לכן אכלנו הרבה עם ילדים אחרים אבל מאוד מאוד ניסיתי לא ללחוץ ורק להציע - רעב - יאכל... והינה עכשיו אנחנו בני 3 ארוחת בוקר בבית אוכלים רק אקטימל בגן אוכלים כריך וירקות (לא יודעת כמה אוכל) צהרים - מנה בשרית ופחממות - הם טוענים שהוא אוכל טוב וסה"כ הוא לא חוזר הביתה מורעב ארבע - פרוסת לחם עם ריבה בגן ואז בבית אני לפעמים נותנת פרי/רוגלך (נוסעים למאפיה אחרי הגן) מנסה כמה שיותר לצמצם נישנושים אחה"צ ב- 19:00-19:30 ארוחת ערב- לפעמים חלבית (כרגע הולך קרקר עם גבינת קוטג או טוסט או שניצלוני תירס) ולפעמים בשרית (פסטה בולונז/עגבניות, קציצות, אורז וכו...) הוא בוחר מה הוא רוצה לאכול בבקרים של שבת בדר"כ לא אוכל - לפעמים נותנת קצת ברנפלקס יבש לנשנוש עם פירות בשישי אחרי הגן הרבה פעמים חוזר לא רעב והולך לישון ואז לפעמים אוכל משהו קטן בסביבות 17:00 וארוחת ערב ב- 20:00 יש ערבים שהוא פשוט אומר שהוא לא רעב ומבקש רק שתיה אקטימל/שוקו/תה/סיידר חם אני מאמינה שאם יש אוכל בריא בבית והילד לא מנשנש כל הזמן שטויות אז לא צרך לרדוף אחריו עם אוכל אפילו להפך - לתת לו ליזום ולבקש - בשישי הזה הכנתי צילי קון קרנה לארוחת צהרים ואיתן ראה את אבא אוכל עם טורטיה וגם רצה. חיסל טורטיה שלמה ועוד לקח ממני את הקערית עם הבשר (לא הצעתי לו אבל זאת היתה הכוונה) ואכל עם כפית
אצלינו גם התחלנו לשבח אותו כאשר הוא אוכל טוב ואנחנו מודדים כמה כוח יש לו אחרי האוכל - גם מאוד עוזר

בוליפלג

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo71.gifשרשור האזניים הטעימות ביותר../images/Emo71.gif../images/Emo41.gif

יש לכן מתכון מנצח של אזני המן
שתפו

בוליפלג

New member
אני באופן אישי ממליצה מאאאד על

המתכון של ניקי ב לאזני המן
הנגלה הראשונה כבר בדרכה במשלוחה
והשנייה - תאפה השבוע
בלי נדר

למעלה