סקר בנושא אכילה

מרגע שהתיישבו- יושבות איתנו סביב

לשולחן בשעה של "ארוחה"- אם רוצות אוכלות, אם לא לא. אם רוצות לא לשבת לא בכח. כשרעבות מקבלות תמיד אוכל ולא משנה מה ומתי (פרט למשחקי האוכל אחרי שנרדמות...). לא אוכלים אצלנו בחדרים, אבל כן בהחלט בסלון וגם מול הטלביזיה (לא ארוחות פורמליות, אבל כן אחרות).

הזאטוטים שלי בני 6.

בבוקר הילד אוכל 350 סמ"ק סימילק בבקבוק (כן, בגילו המופלג. אין לי לב לקטוע זאת), והילדה ביצה או כריך או כוס חלב חם. בגן ארוחה ב 10:30. ארוחת צהריים מתאחרת, כי בגן הם אוכלים פירות בצהריים. בסביבות 4:30 שוב רעבים, אז אוכלים משהו קטן כריך או פרי או בורקס ובקבוק חלב גדול. בד"כ מחוץ לבית, שאני לוקחת איתי בציידנית (שונאת לקנות ג'אנק פוד בחוץ). ארוחת הערב היא גולת הכותרת, כי אז גם אבא איתנו, והילדים מוכנים לוותר על הרבה דברים, אבל לא על ארוחת ערב. בסלון לא אוכלים, אבל הטלויזיה מסתובבת לכיוון פינת האוכל, ומותר לראות תוך כדי אכילה, אבל לא בארוחת הערב, כי אז רוצים לדבר. כולם יושבים, עד שכולם מסיימים. לא חייבים לאכול, אבל חייבים לחכות בנימוס. כולם מתחילים יחד (אישור מיוחד להתחיל קודם ניתן לרעבים-גוססים
) וכולם מסיימים יחד.

אצלנו זה גן

אז הילדים מסביב לשולחן ומקפידים איתם שאוכלים בישיבה ולא לוקחים מצלחות של אחרים ולא קמים עם פה מלוכלך או סינור,הם לא חיבים לגמור עד הסוף,בבוקר יש ירקות,חביתה,טונה,גבינה,זיתים,טחינה,חומוס,לחם בצהרים:ספגטי,בורגול,קוסקוס,קציצות דג,גולש,מרק. שלך חנה גונן

Kalla

New member
אז לי יש קיצוניות הפוכה.

תינוקת שלחלוטין גמלה את עצמה מבקבוק בגיל 7 חודשים (למעשה, הגמילה החלה עוד לפני גיל חצי שנה, ברגע שהתחלנו עם המוצקים וצברה תאוצה במהירות עצומה) ומאז פשוט אוכלת הכל, כמו גדולה, ושותה מכוס.

ashlaya

New member
הארוחות שלנו

עדי בן שנתיים וחצי מקבל אקטיממל כשהוא מתעורר שאר הארוחות עד אחה"צ בגן בבית אוכלים יחד ארוחת ערב - רוצה אוכל לא רוצה לא צריך לפעמים מול הטלויזיה לפעמים במטבח לפעמים בחצר אם הוא מסיים אחרון אז ממשיכים לשבת עד שהוא מסיים אם הוא סיים ראשון הוא יכול לקום למשחקים שלו בסופי שבוע ארוחות עם משפחה מורחבת הוא משתתף לפי בחירתו מרגע שחזר מהגן ועד שהוא הולך לישון במידה והוא מבקש לאכול חוץ מהארוחה המשוטפת הוא מקבל ברגע שהולכים לישון אין תרוצים של אוכל יותר

למעלה