מבשלים לסופ"ש
אצלכם

ואצלנו כך../images/Emo3.gif

יום שישי בצהרים קובה הפעם חמוסטה ויסלחו לי מי שהבטחתי סדנא של קובה חמו, הרוב בבית הכריע לטובת החמוסטה אבל מבטיחה בקרוב מאוד סדנא מסודרת. ערב שבת אוכלים אצל אח שלי, אז אספר לכם בהמשך מה הוכן, אצטייד במצלמה ובפנקס ועט אם יהיה משהו מיוחד ומעניין מבטיחה לשתף אתכם. יום שבת כך, בבוקר אני
ת ארוחת בוקר בחברת חברי לצעדה הקבועה בשבת בבוקר, אכין להם בויקוס ובורקס עם תרד וגבינה בולגרית, ירקות חתוכים ומאפים (עליהם עוד מעט בהמשך פירוט) במשך היום אנחנו
ים אצל פרלה שכן היא התנדבה להכין עבורכם סדנא מצולמת בשלבים של הבורקס הטורקי המדהים שהכינה לנו בשבוע שעבר, אז אני הולכת אליה לצלם וכמובן להשאר לארוחה, כך שהרבה
אנחנו לא מכינים השבת אבל כך הרבה
ות ראשית אכין עוגת מוס קפוצינו ואקח איתי לאח שלי בערב שבת
רוגלך של קרין גורן (לא בצק שמרים הבצק עם הגבינת שמנת) קרין המליצה עליהם בחום ואני אכין גם לנו ל
וגם לשבת בבוקר.
סינרול קנמון, עדיין לא שבענו ממנו בביתי
ת שמנת פרורים על פי הזמנה מיוחדת של ג'וליה יש מצב שיהיה לי זמן פנוי אז אכין איזו עוגת פירות ואזמין את עוז חברי היקר ש"מת" על עוגות פירות. פנינה
 

MAGIG

New member
עוגת שמנת פירורים - מתכון

מקור המתכון: רות יולס לבצק: 250 גר' מרגרינה (אפשר חמאה) 1 חבילה קטנה קמח תופח 2 ביצים 1/2 כוס סוכר למלית: 1/2 חבילה מרגרינה רכה (אפשר חמאה) 3 ביצים 3 שקיות סוכר וניל 1/2 כוס סוכר 2 גביעי שמנת (חמוצה, רגילה) מחממים תנור לחום 180 מעלות. לשים את כל חומרי הבצק. מהדקים 3/4 מכמות הבצק לתבנית גדולה (קוטר 26) ומשומנת, ואת היתר לתבנית קטנה ומשומנת. אופים את שתי התבניות עם הבצק כ-20 עד שהבצק יזהיב. מצננים לטמפ' החדר. במיקסר בינתיים מערבבים את חומרי המלית, מלבד השמנת. מוסיפים את השמנת בסוף בבחישה בכף. יוצקים את המלית על תחתית הבצק (בתבנית הגדולה) האפויה. מפוררים בידיים את הבצק שבתבנית הקטנה ומפזרים על מלית השמנת. שומרים לילה במקרר. למחרת ההכנה העוגה תשתבח. מגי
 

minimaoos

New member
אצלנו בסוף שבוע ...

אז ככה .. תבשיל עוף בתנור עם תירס פטריות ואורז (הכל בתבנית אחת פשוט צבעוני וטעים). לברק בתנור במעטפת של סומק ועשבי טיבול. ירקות אנטיפסטי. ולקינוח מוס שוקולד ועוגת גבינה קרה (משולבת עם פודינג וניל).
 

shlomits

New member
אפשר את המתכון של הלברק?

נשמע טעים. זה מתאים גם לדגים אחרים?
 

לאייה

New member
שאלה

בעוגה הזאת ובעוגות מוס יש ביצים שאינן מבושלות או עוברות תהליך חימום כלשהו. לא מפחיד אותכם עכשיו עם שפעת העופות או אפילו "סתם" סלמונלה ?
 

laleniya

New member
לאייה-אם בוודאות הביצים טריים

ממה יש לפחד כל יום מודיעים על משהו אחר ועובדה שממשיכים לקנות להכין ולהנות. סלמונלה - מניסון, אפשר לחטוף גם מיונים שעומדים על אדן החלון. הם יותר מסוכנים מהביצים אותם אנחנו קונים. באמת אם את בוטחת במקום הקנייה שלהם אין ממה לפחד אפייה נעימהההה
 

shlomits

New member
לא מזמן קראתי בעיתון תשובה

ממשרד הבריאות שאומרת שמשפעת העופות כבר אין סכנה, אבל ההמלצות נמשכות בגלל סלמונלה ושאר מחלות. במצב כזה, אני מוכנה לקחת סיכון מידי פעם. כששפעת העופות היתה בעיצומה באמת לא צרכנו ביצים לא מבושלות.
 
צודקת !

לא כדאי להסתבך עם סלמונלה וצרות אחרות. יש המון עוגות טובות אחרות
 
יש לי מתכון אחר לעוגת שמנת מאוד מוצ

לחת אם תרצי אני אקליד לך אותה. במקרה השבת אני מכינה אותה.
 

מרפי

New member
פנינה אני חייבת לשאול!!!!

למה את מתכוונת כשאת כותבת
כי זה נראה כמו המבורגר ואני לא מבינה כל פעם את המשפטים האלו...........
 
זה האייקון הכי קרוב לאוכל ואגב הוא

עולה אם מקלידים את המילה אוכל והסימן | לפניה ואחריה כך
אז הכוונה שלי מה אתם מכינים לאכול
 

silvey

New member
פנינוש,אצלי במקלדת הסימן הזה של הקו

נורא קצר, לא ארוך כמו אצלך... ||| אולי לא הגעתי לסימן הנכון? זה נמצא מימין ל-שיפט הימני, יחד עם זה-\\\ ועושה נסיון...
 

לאייה

New member
פנינה ../images/Emo10.gif

חיכיתי חיכיתי,בכיתי בכית,ומי לא בא ?... הקובה של פנינה... וואו איך עשית אותי רעבה עם התאור של בישולי השבת...
 
למעלה