אוכל - FOOOOOOD

memko

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

ורד 1970

New member
../images/Emo207.gifמה אם אני צמחונית?../images/Emo207.gif

לא מכניסה בשר הבייתה האם לילדה אני צריכה בכל זאת לתת בשר?

רונית י

New member
זו שאלה שרק את יכולה לענות עליה

יש צמחוניים מתוך אידיאולוגיה שאין שום סיכוי שיכניסו לביתם בשר והם מגדלים את ילדהם צמחוניים ודואגים לתפריט מאוזן ללא בשר (מומלץ להתייעץ עם דיאטנית) ויש צמחונים שאין להם בעיה לבשל לילד שלהם בשר. אחותי למשל צמחונית אבל מכינה ארוחות בשריות לבעלה ולילדים.

tiger mom

New member
אצלי היא אוכלת בשר בגן

כי יש ארוחת צהריים בשרית. בבית אני לא מכינה. אם בעלי בבית הוא מכין אבל רוב הסופ"ש אין ארוחה בשרית. אני לא מגדלת את הילדה שלי כצמחונית. לדעתי זו בחירה אישית של כל בן אדם אם היא תחליט על זה בעתיד- יופי אם לא- גם יופי בנתיים היא אוכלת בשר בעיקר בגן

אני צימחונית ולא מכינה בבית בשר

(בינתיים) אצלי כל ה-3 אוכלים בגנים בשר בארוחת צהריים אז אני לא דואגת, אבל אני כן חושבת שזה חשוב שיאכלו.

ורד 1970

New member
עכשיו הם אוכלים בגנים...מה יהיה אם יבקשו?

מה אחרי הגנים? הם יתרגלו לבשר ויבקשו שתכיני להם בהמשך ואני לא יודעת בכלל לבשל וגם כשאלמד,אין מצב שאני נוגעת בבשר או מכניסה הבייתה

efratga

New member
אם יבקשו תמצאי פתרון

או שתהפכי אותם לצמחונים בעל כורחם, או שכן תתני לאכול בשר בבית ( תביאי סיר מאמא שלך, תקני מוכן) או שתאכלו בחוץ מדי פעם

דיינו

New member
לא הייתי דואגת לזה מעכשיו

מקסימום תחממי להם שניצל קפוא של מאמאעוף פעם ב-, או שאוכלים את זה אצל סבתא

muga

New member
בתור צמחונית

הילדונת לא קיבלה בשר עד גיל שנה+ (ובכלל לא קיבלה חלבון מן החי עד גיל שנה, מתוך בחירה מודעת שלנו). התחילה ללכת לגן בגיל שנה ו-3, ושם מקבלת מנה בשרית מדי יום. בבית אין בשר בכלל. דגים יש לפעמים. אצל סבא-סבתא בסופ"ש לפעמים מקבלת בשר. אם לא נוסעים - לא מקבלת בשר בכלל בסופ"ש. אני ממש לא רואה חובה במנה בשרית מדי יום. אפשר לתת תחליפים של חלבון מלא (דגן+קטניה). אני לא מגדלת אותה כצמחונית, אבל בתור אחת שכזו, אני לא מבשלת בשר בבית, ואם בכל זאת צריך - אני מוצאת תחליף או מטילה את ההכנה על בעלי.

ורד 1970

New member
לורן שלי בת שנה ועדיין לא הולכת לגן

אני עוד לא החלטתי אם השנה היא תהיה בגן - כניראה שלא אבל צודקת - יש תחליפים - סבתא\או מסעדה בחוץ....
תודה

בעלי צמחוני

וגם אנחנו לא הכנסנו בשר הביתה עד שהילד הגיע לגיל שאפשר להתחיל... מאז התחלתי לבשל בשר/עוף ולפעמים גם דגים. הגעתי לסיכום עם בעלי הצמחוני שהוא לא נוגע בבשר, לא מבשל אותו, אני שוטפת את הכלים לאחר בישול או אכילת בשר, ומשתמשת בסירים/מחבתות נפרדים לבישול כל מאכל בשרי. במקרר אני שומרת כל תבשיל בשרי במדף ספציפי בקופסאות אטומות... בקיצור, מדובר בהרבה טרחה והשתדלות לשני הצדדים, אבל לי היה חשוב כן לבשל עוף, שניצל וקציצות לילד שלי. אם את לא תרצי לבשל בשר (ואני יכולה להבין את זה) ואין מי שיכין עבורך, אז הייתי בונה תפריט מאוד מאוזן שישלים את החסרים היטב.

פלגיה

New member
לדעתי - לא

בעיקר לא אם את צמחונית מתוך אידיאולוגיה. אפשר לגדל תינוקות בריאים על תזונה צמחונית, ובה הקפדה על שילוב "חלבונים מלאים" של דגנים+קטניות (למשל אורז ועדשים) אני לא נתתי בשר לילדים עד שהם התחילו לבקש מעצמם (בגיל בית ספר) וגם אז אני עושה זאת מעט ככל האפשר ובסלידה מרובה.

ורד 1970

New member
לא מתוך אידיאולגיה

פשוט לא טעים לי ולא אבשל בשר מהסיבה שזה פשוט דוחה איך שזה ניראה לפני וגם מסריח כנ"ל לגבי דגים

פלגיה

New member
מסכימה מאוד עם ה"דוחה"

ואני לא חושבת שאת צריכה להתעסק באוכל שמגעיל אותך.

samaria

New member
לדעתי ממש לא

אבל את צריכה לספק לילדה מקור צמחי טוב לחלבונים מלאים - הכי טוב זה קטניות+פחממות. גם חשוב להקפיד על מקור טוב לברזל. (אנחנו כולנו צמחונים בבית
)

למעלה