אוכלים בטיול?

sela v

New member
../images/Emo21.gifאוכלים בטיול?

האם אתם אוהבים לנסות כל מה שלא זז? או אתם מבשלים לעצמכם? שומרים כשרות? אני למשל אוכל כמעט כל דבר שלא זז, ואוהב לנסות כל דבר שיציעו לי. אמנם עוד לא הגעתי למסעדה בה הציעו לי לאכול ג'וקים, אבך אכלתי כל מיני דברים מוזרים. מה איתכם?

Yo-man

New member
אוכל הכל !!!

רק בתאילנד נשברתי. חבר שלי אכל חגבים מטוגנים - להתנסות. השארתי אותו להתנסות בזה לבד... לעומת זאת בברזיל יש מסעדות שמגישות את הארוחה המסורתית של ימי ראשון. זה שולחן בסגנון בופה עם 20 סירים כבדים (כמו של חמין, רק גדולים פי 5 בערך), שבכל סיר תבשיל אחר על בסיס חזיר, ובצד בעיקר שעועית שחורה וקצת ירקות חיים. את הצלעות זיהיתי, נתחים בסגנונות שונים ניסיתי, רק דבר אחד לא הכרתי. שאלתי, ובשפת הגוף (כי פורטוגזית טרם הבנתי) הסבירו לי שמדובר בתנוכי האוזניים של החזיר !!! ברור שטעמתי. זה כמו לנשנש סחוס ברוטב. זה יותר "תחושה" מ"טעם" לאכול אזני חזיר.

עוזיג

New member
הכי מוזר

אני אישית לא שומר על כשרות כך שחזיר אכלתי בכל מיני צורות אבל החיה הכי מוזרה אכלתי היתה אלפקה ולמען האמת זה היה די טעים למרות הרתיעה הראשונית מהרעיון של לאכול משהו כזה.זה היה במסעדה בארקיפה שבדרום פרו והחלטתי לנסות משהו חדש והצלחתי,לדעתי,מכיוון שהיה טעים.

jeshu

New member
אם בכר פרו יש "קוי" - קביה או שרקן כמו שאנו קוראים להם בישראל.אכלתי חצי קוי ברחוב בהוארז.הוא היה חתוך בחתך אורך ראש-זנב ומבושל עם תבלינים ותפו"א.טעם של סתם בשר וכשהיגעתי לראש וראיתי שיניים קטנות נישברתי ונתתי אותו לכלב שחיכה שם בסבלנות. סביצ'ה - בפרו הכוונה היא לפיסות דגים לא מבושלים שהושרו בלימון ובצל (נקרא בישול בחומצה)ממש התמכרתי לזה.הגשה: על עלה חסה עם פולי סויה קצת אצות ופרוסת בטטה מלמעלה.רק סול או שניים... חרקים עוד לא ניסיתי.אחד המרצים שלי אמר שרק בתרבות המערבית הם לא נחשבים לאוכל.

izzy g

New member
קנגורו

בשר טעים מאוד. פילה קנגורו על האש היה אחד מהבשרים הטעימים ביותר שאכלתי.

izzy g

New member
באוסטרליה...

אפשר לקנות בשר קנגורו בסופרמרקטים. על האש זה מעולה.

nirah

New member
חגבים מסוכרים ותנין מבושל.

את החגבים המטוגנים ומסוכרים אכלתי ביפן,וחוץ מהצורה הלא מעודדת הם היו טעימים מאוד.חוץ מזה אכלתי בשר תנין בפפואה ניו גיני.הטעם דומה מאוד לעוף.

sitvaniyot

New member
../images/Emo178.gifואני אכלתי.......

רגלי צפרדעים בצרפת, רק משום היה לי לא נעים להעליב את המארחים, שהזמינו מעדן זה ללא ידיעתי. את הכשרות אני משאירה בבית. בתיאבון.

jeshu

New member
יש רשת מזון מהיר בארה"ב (או לפחות הייתה בעבר)שנקראת jak-un the-box שהורשעו פעמיים במכירת בשר קנגרו כבשר בקר.כנראה שרב האנשים לא שמים לב להבדל.לטעמי, בתור ילד אז, זו הייתה הרשת מזון מהיר היותר מוצלחת.

maz

New member
עוד על סביצ'ה

בהוהנצ'קו עצרנו במסעדה נחמדה על החוף. עוד לפני שהזמנו את המנה שלנו הביא לנו המלצר שתי מנות סביצ'ה. שאלנו אותו מה זה והוא היה המום מזה שלא שמענו מעולם על המאכל הלאומי של אזור החוף בפרו. כשחזרנו לארץ התחלתי לשים לב שזה באמת מאכל מוכר שמופיע בכל מיני מסעדות דגים ובספרי בישול אנינים. זה באמת נורא טעים.

jeshu

New member
ולא לשכוח את המרק של הכול כולל כל הכול שכולל את כל מה שאפשר להוציא מהמים שמוצאים בדוכנים בשוק של קוסקו.אכלתי חצי מנה.הטעם של ים או נהר וגם הריח.נשברתי בעצם כשראיתי את חלקי הצפרדעים על שולחן המצרכים של הסניורה.

חי בר

New member
הכל כולל הכל. זז, לא זז, מזוהה,

בלתי מזוהה. לגבי ג'וקים לא תמיד מציעים אותם בכוונה, בהרבה מסעדות הם לא מופיעים באופן רשמי על התפריט, אבל הם עדיין שם...
האוכל הוא חלק מהחוויה של הטיול. אני תמיד בעד לאכול גם מה שהמקומיים אוכלים. אחת החוויות הראשונות שלי מקניה היא הנסיעה למסאי מרה. בדרך כל הזמן סימנו לנו ילדים ואנשים בצד הדרך. אחרי שהתופעה חזרה על עצמה כל פעם שעברנו ליד אנשים, חשבנו שאולי יש איזה תקלה ברכב. עצרנו בצד ופתאום התנפלו עלינו כל מי שהיה בסמוך, בעצם לא עלינו- על הרדיאטור. הרדיאטור היה סתום בהמוני טרמיטים פריכים וטעימים. מסתבר שהגענו בדיוק עם הגשמים הראשונים (הרגשנו את זה טוב מאוד במהלך הימים הבאים, עם אינספור תקיעות ושקיעות בבוץ) ומיליוני טרמיטים יוצאים עם כנפיים בפעם הראשונה, וזה נחשב מעדן מהשמיים (תרתי משמע). מה, לא תטעם??? לא תטעמו תה-חמאה טיבטי שמציעים במנזר? או אנג'ירה עם מלח גם שבא יחד עם קפה שחור ומר? (קטס הכנת הקפה באתיופיה הוא בהחלט חוויה לצילום בוידאו, אפרופו שרשור אחר). למה שרשורים לא קופצים בפורום הזה? או שזה רק אצלי?

sela v

New member
נזכרתי במשהו שאני אכלתי לאחרונה

זה לא כזה מוזר, אבל אכלתי המבורגר מבשר צבי (Venison) בסקוטלנד. במסעדה בשם Ceilidh Place ב-Ullapool. זה מסעדה שבתוכה יש חנות ספרים וגלריה עם תמונות, המחירים לא גבוהים, והאוכל טעים.

למעלה