הקפאת מזון

../images/Emo209.gifהקפאת מזון

אני מקווה שזה המקום המתאים לשאול. ניסתי בעוד פורומים, אבל אולי כאן תהיה לי תשובה עניינית. אני סטודנטית ובנוסף גם עובדת בעבודה תובענית, מה שיוצר מצב שמאלץ אותי לחיות על קורנפלקס וביסקוויטים ואוכל קנוי- ג'אנק פוד בעיקר. לכן החלטתי לבשל בכמות לכל השבוע. האם אפשר להקפיא אוכל והוא עדיין יהיה כשיר לאכילה? יש דרך מומלצת לשמור על האוכל? אני לא מדברת על קציצות בהקפאה, אלא- פתיתים, פסטה, אורז- האם אפשר להקפיא? אתמול למשל הכנתי פתיתים בכמות די גדולה, האם אני יכולה להקפיא חלק עד יום ראשון? כן, זה בטח לא אותו הטעם, אבל זה נורמלי?? בתודה מראש אסתי

אסתי יקרה../images/Emo24.gif

אפשר להקפיא והטעם נפלא רק לא להפשיר במקרו. חלקי לקופסאות אטומות העבירי למקרר ערב קודם שיפשיר בהדרגה כאשר את מבשלת קררי חלקית ארגני לך מלאי קופסאות מרובעות לחיסכון במקום חלקי למנות לפי צרכייך והקפיאי. הטעם נשמר כל עוד זה מוקפא טרי. צדקת בחשיבה אוכל זבל גרוע, בכל גיל. רק תבשיל טרי ראוי להיכנס לנו לגוף. בהצלחה בלימודים.

מיקרוגל-

בפורום אחר דווקא המליצו על על תוכנית הפשרה בחום נמוך במיקרוגל. איך את ממליצה להפשיר? ואם הפתיתים כרגע במקרר, הם נחשבים עדיין טריים כדי להכניס למקפיא? תודה, את מקסימה!

בטח. מיד להקפיא.../images/Emo203.gif

כתבתי לך - הפשירי בטמ"פ החדר אם זה בערב אז תעבירי למקרר שיהיה למחר. אצלי לא מסכימים לשום חימום במיקרו כי זה פוגם בטעם אוכלים רק אוכל . אין ממתקים ואין ג'נק פוד מבשלת טרי. אבל סיר שעועית לבנה או אדומה מחלקת לקופסאות ומקפיאה מרק צח מקפיאה בקופסאות עגבניות מבושלות לשקשוקה או פיצה מקפיאה בקופסאות עוף בגריל מצויין להקפאה חצי חם מרקים סמיכים. מוכנה לתת לך נייד שלי במסר שתשאלי הכל בשמחה הילדים שלי סטודנטים אבל גרים בבית
שהם יוצאים מהשיעור בדרך הביתה הם מצלצלים לאמא "אני בדרך ......." וצחלחת חמה ממתינה. אבל בתקופת הלימודים שלי אכלתי אויר כי לא היה לי כסף וגרתי כמוך רחוקה 100 ק"מ מהורי. אשמח לסייע.

אוויר!

בהחלט, והכסף בצמצום ככה שאוכל בחוץ בהחלט מחסל לי אותו עוף חצי חם? את רצינית? וכרגע בישלתי כמות גדולה מאוד של פתיתים ושמתי אתמול בערב במקרר. רלוונטי להקפיא? ואני מבינה שאת לא חסידה של מיקרוגלים:))

ניתן להקפיא הכלללל מלבד תפוחי אדמה

הכל להכניס לקופסאות של מנות או שתיים. הפשרה בטמפרטורת חדר או לילה לפני המקרר. אפשר להקפיא: קיטניות את כולן, אורז פסטות פתיתים למעט תפוחי אדמה שמתפרקים אחרי ההקפאה. דבר מעולה להקפאה הוא פשטידות פיצות וכד' את יכולה להכין מאפינס,לחמניות וכל מיני מאפים:עוגות ועוגיות. גם מרקים מעולים אחרי הקפאה כל סוגי המרקים ניתן להכין כמות גדולה של בצל קצוץ מטוגן ולהקפיא. ניתן להכין רוטב עגבניות ולהקפיא. אפילו חומוס ביתי-הכוונה לסלט.

סתלבט 1

New member
להקפיא בחמגשיות ,חסכון במקום ולא לשכוח

לעטוף אותן בנילון נצמד, להדביק דבקית בה מפורטת המנה ותאריך ההכנה\הקפאה

למעלה