אליסף12

New member
אהלן,אני מחפש לחבר מהציבור החרדי

אורגן להופעות,התקציב שלו עד 2500 ש"ח. מצאתי לו G 600 ב 2000 ש"ח(יד שניה - כמובן), מה אתם אומרים כדאי לו?

אם הוא במצב טוב

העיסקה לא רעה. הG600 נחשב בזמנו לאורגן סופר מקצועי.מסך התפעול קטנטן-ההפעלה לא מי יודע מה נוחה אבל האורגן על צליליו מצויין

על צליליו? נו נו נו.

צליליו מזוויעים כמוהו כמו הG1000 המדובר שליווה אותי 6 וחצי שנים. הפעלה מתוסבכת והסאונדים עוד יותר. סטים ברמות תחתונות שלא תואמות לאף שיר מתנגן. סנארים זוועות אלוקים, שלא לדבר על ההייאט והטמטמים, ובכלל לא לדבר על ה"סט" המזרחי עם הדרבוקות. שחוץ מדרבוקות אין מה לחפש בסט ההוא. מה גם שאין מצב במקלדת הנ"ל לערוך 2 סטים במקביל. האחד דרבוקות והשני סט. אין כזה דבר. בקורג I30 שלי יש את האופציה החיונית הזו, וסתם עניין אותי אם בVA76 ובגבוהים יותר קיימת האופציה. אם היה באפשרותי לא הייתי נותן לG1000 להישאר מתחת ידי יותר משנתיים. כ"ש ה600.

נו במ'ת

ואתה חושב שבVA7 המצב יותר טוב
אולי טיפ טיפה יותר טוב.שוב, בדגש על "אולי". בשביל 2500 ש"ח בכל זאת אפשר לכנות את הצלילים וההפעלה "מצויינים"
כדי שיהיה לך את המותג רולנד ביד ומערכת ההפעלה תהיה נוחה וזמינה כמו הPSR2000 תצטרך לשלם 20000 ש"ח
רק בG70-E80 היוזרים פרוסים למשל כלחצנים על האורגן
בE50-60 ה"מתקדמים" תמשיך לחטט על המסך ולמצוא את מבוקשך באמצע ההופעה. כשבקורג יסבירו אחת ולתמיד מהו קובץ מקצב איזו תיקיה להעתיק לאורגן כדי שסוף סוף אפשר יהיה להעלות מקצב חסידי או מזרחי לאורגן, תקרא לי בבקשה.כשבקורג יפסיקו להעליב עם 62 פוליפוניה על מקלדת ב20000 ש"ח, נתחיל לחשוב עליהם ברצינות. לא רוצה להתחיל גם עם קטרון-GEM. איתם נחסל חשבון בהזדמנות אחרת

במ'ת שמה במ'ת

את סדרת הVA שמעתי והאכזבה לא אחרה לבוא. לגבי ה2500 ש"ח - הייתי ממליץ לבחור להמתין קצת וליפול על מציאה טובה יותר מסדרת הG ה"מפוארת". סאונדים שרק ה' ישמרנו ויצילנו מצרה זו, הפעלה מתוסבכת עם כל הA B C D לך תתחיל ללחוץ פעמיים כאן כדי להגיע לשם ו3 פעמים שם כדי להגיע לכאן. מסך כמו הצרות של מי שיש לו. לחצנים שבירים ביותר, גלגל הפיצ' מאכזב נורא - מתנדנד ומזייף חופשי לאחר שימוש מועט. ועוד כהנה וכהנה. "וכהנה". לגבי הפוליפוניה האמן לי שאם היינו מתיישבים ליד מהנדסי המקלדות המפלצות הללו היו נותנים לך להבין למה בחרו ב62 ולא ב128. על ג'אם אין מה לדבר בכלל.. לא בקטגוריה של ארועים. יוצר לכפרים ערביים נטו. קטרון - שמעתי נגינה על הSD1 עם מקצב בנוי ששיכלל תופים דגומים - זוועת אלוקים. תיסמרנה שערות השומעים. המקצב מאבד את המטרונום מאי סחיבת הדגימות - וה"מקצב" המתקבל מחריד (לא) להפליא. עכשיו אומר דבר 1. בלכתי ביום חמישי לחלילית חיפה - מימשתי את רצוני להניח ידי על הE80. תשמע, זאת חתיכה של מקלדת רצינית בומבסטית עם סאונדים תותחיים 1 1. אהבתי את עניין 2 ההרחבות שיש מצב להכניס לתוכה. עם הרחבת ACOUSTIC DRUMS המקלדת תישמע סוף. אין לי מושג כמה פוליפוניה יש במקלדת הנ"ל, מן הסתם 128. ראיתי שם כניסת פלאש כארד. לי יש פלאש של ג'יגה המחובר לפאנטום X6. עד כמה תוכל המקלדת הנ"ל להנפיק בו זמנית מהפלאש? 32 מגה? או שיש מצב לדחוף לשם 512 או ג'יגה זיכרון SDR כמו בפאנטום? על אלו אשמח אם תשיב. אגב - לעזאזל איתם לכל הרוחות וסליחה על ההתפרצות - כזה טאצ' בונים למקלדת מפלצתית כזאת? ל מ ה??? ל מ ה??? למה בשם כל האלים האלילים ולא יודע מי, למה כזה טאצ' מעאפן? בונים לי מפלצת כזאת - והטאצ' כמו מקלדות ימאהה למתלמדים. למה שלא יחשבו קצת בהיגיון להחליף את הקלידים עם הטאצ' הזה, לקלידים כמו של הG1000 למשל? אין. חבל"ז. אין דבר מושלם. הגויים האלו מהתלים בנו. תמיד חייב להיות חיסרון שיגרום לך לקנות את המוצר שייצרו אחריו. לעזאזל איתם. טוב > מארגן ממחטה.

אויייי../images/Emo6.gif

להדפיס ת'הודעה שלך
לגבי הG600 עדיין למרות שאני מסכים איתך לגבי התפעול, 2500 ש"ח יהיה קשה למצוא משו יותר טוב. הטא'ץ של הE80 אכן רך מכל המקלדות האחרות של רולנד.הם עשו את זה בשבילי כי אחת הסיבות שהיה קשה לי להפרד מהPSR הייתה הטא'ץ הרך. בE80 הטא'ץ קצת יותר קשה משו באמצע אני מאוד אוהב אותו. יש 128 פולי בE80 פלאש כארד אפשר להכניס עד 4 ג'יגה רצוי מהירות לפחות של כפול 80. הזיכרון הזה הוא בשביל מקצבים-קבצי יוזר פרוגרם-קבצי midi אין מצב לדחוף זיכרון SDR. ההרחבות די מיותרות.תעבור בפעם הבאה על כל הסטים של התופים ועל הסאונדים,תוכל לראות שלא חסר כלום. ממחטה מצאת

אכן

עברתי על הדראם סאטס ואכן סאונדים תותחיים. טמטמים במקום, הייאטים טובים וכן סנארים. אבל אתה יודע. ההרחבה של האקוסטיק דראמס יש בה כדי לשדרג. אגב. הבדל בין הE80 לG70 יש? עזוב את העיצוב והאוקטבה הנוספת. הבדלים במערכת ההפעלה עצמה יש? בנקים אחרים? אשמח לתשובה, ואשמח עוד יותר למצוא G70 במחיר טוב. מי מכם שירצה טרייד על הX6 שלי + ארגז קשיח SKB + 512 קינגסטון + 1GB פלאש כארד + כסף שידבר עימדי - 0546560903. שבוע טוסט עם גבינה תירס ושאר ירקות.

רעיון ההפעלה דרך הכפתורים

שפרוסים על אורגן דומה מאוד. מערכת ההפעלה (תוכנה) שונה. הG70 עובר כל הזמן שידרוגי תוכנה.יש לו פחות זיכרון מובנה.חיפוש בפורום יעלה שהוא נתקע גם לפעמים.אני לא הייתי הולך עליו. הE80 בטוח ואמין! בחצי שנה שיש לי אותו (החודש התשלום האחרון סוף סוף) הוא לא נתקע אפילו פעם אחת.הרמקולים שלו חזקים ונותנים סאונד מצויין ובטוח.אתה יכול גם להשתיק אותם בלחיצת סוויץ'.הוא יקר ביותר מ2000 ש"ח מהG70.לוקח קצת זמן להכיר אותו. תחנת עבודה אוטומטית אמיתית מבית רולנד (צריך לאהוב אותם),זה הE80 3 חסרונות יש לו.המשקל-המחיר הבלתי נסבל-יהיה לך קשה מאוד לקום ממנו.מי שבאמת אוהב מוזיקה ואורגן אוטומטי זה הכלי שלו,הE80 למרות המחיר,שווה כל שקל.בהגברה-הקלטה-יצירה וסתם בשביל לנגן בבית ובאמת להנות כמו שצריך,לדעתי העניה המתחרים מקורג-קטרון נשארים מאחורה.היחיד שיכול להתחרות בו הוא הטיירוס2.ברמת מחירים מטורפת שכזו,הייתי בוחר ברולנד E80 בגלל שהמותג נחשב ליותר מקצועי והסאונד יותר תוקפני. לא הייתי קונה G70 יד שניה. גם לא אחרי 2 עדכוני תוכנה והשלישי בדרך.שוב,לדעתי הE80 לא זקוק להרחבות.כשתכיר את אינספור האפשרויות לעריכת הצלילים והמקצבים,לא תזדקק לשום הרחבה.הכלי מלא וגדוש בכל טוב הארץ בצורה יותר ממוגזמת. לשליטה מלאה,הוספתי את פדל הFC7 . המחיר אמנם 600 ש"ח. שבעת הפדלים יעזרו מאוד לשלוט בכלי בצורה אופטימלית לפי תיכנון המשתמש. גש לר' יוסף מהאורגנים.קח לך E80.לי הוא עלה 17600 ש"ח כולל תיק מרופד.אל תשכח לבקש כבל קומקום שמתאים לארצינו הקטנטונת.כשאתה מוציא אותו מהקרטון,רצוי עם עוד מישו.הבחור שמן-כבד וגדול.קח לך כוס קפה.תתחיל לעבור על הספר.אנחנו פו כדי לעזור לך ולכוון אותך עם אתרים קבצי מקצבים הגיוניים שיעלו לאורגן-יוזר פרוגרם-MIDI ,תקשורת קלה עם המחשב האישי ובעיקר כלי שיחזיק אותך ובכבוד גדול בכל מקום שתלך גם אם אתה לבד לבד על הבמה-הקלטה וכל מקום שדורש תזמורת של איש אחד. המחיר אמנם כואב-כואב מאוד.הידיעה הברורה סוף סוף שיש לך אורגן-סינטי אמיתי שבלי להפעיל אותו אפילו יגרום לWOW!!! ענק מעומק גרונם של הצופים "המקצועיים" כבר שווה את הכול
יש לו את זה לE80 בלי הרחבות-בלי עידכונים ובלי כלום! נוכחות חיצונית ופנימית לא רגילה שתשאיר את החברה אחורה.הרחק הרחק מאחורה. ההתלחשות של "תראה איזה אורגן יש לו" נתקלתי בה כמעט בכל הופעה עם הE80.כמה שזה מצחיק,זה גם משמעותי.

תודות!

שוב כשאני נזכר שהE80 מושתתת על 5 אוקטבות ועל קלידים רכים - האכזבה ניכרת בעיניי. הG70 עם יותר פוזה רצינית ופחות דעוו'ין. פחות צעצועי ויותר מושך לעין אסתתית. אוקיי. טעם וריח. מה שכן נרתעתי מעניין התקיעות. אהבתי את הכפתורים בE80. לא כמו סדרת הG הזוועתית, שהמון תפילות צריכות היו להתקבל בכדי שלא אתחשמל חלילה מבורות שנפערו פתע במושב הכפתורים זצ"ל. ת.נ.צ.ב.ה

כבודו במקומו.

זה לא משו, ולא משו משו. אולי אריה משתמש בו כמקלדת שליטה, והסאונדים אותם מוציא מסמפלר או מודול קורצוויל. G600 G1000 - מערכת הפעלה מתוסבכת, סאונדים שאללה יסטור, אין מצב להגיע לפיל נורמאלי עם הסאונדים שם. ולי היה הG1000. אמנם סוס עבודה, אבל לא כן הסאונדים וההפעלה.

MTench

New member
לא נכון

אריה ברונר הוא בסיסט בתיזמורת, והבאס של הרולנד הוא טוב, גם בדגמים הישנים. הוא פשוט לא צריך יותר מזה

למעלה