רעיון ההפעלה דרך הכפתורים
שפרוסים על אורגן דומה מאוד. מערכת ההפעלה (תוכנה) שונה. הG70 עובר כל הזמן שידרוגי תוכנה.יש לו פחות זיכרון מובנה.חיפוש בפורום יעלה שהוא נתקע גם לפעמים.אני לא הייתי הולך עליו. הE80 בטוח ואמין! בחצי שנה שיש לי אותו (החודש התשלום האחרון סוף סוף) הוא לא נתקע אפילו פעם אחת.הרמקולים שלו חזקים ונותנים סאונד מצויין ובטוח.אתה יכול גם להשתיק אותם בלחיצת סוויץ'.הוא יקר ביותר מ2000 ש"ח מהG70.לוקח קצת זמן להכיר אותו. תחנת עבודה אוטומטית אמיתית מבית רולנד (צריך לאהוב אותם),זה הE80 3 חסרונות יש לו.המשקל-המחיר הבלתי נסבל-יהיה לך קשה מאוד לקום ממנו.מי שבאמת אוהב מוזיקה ואורגן אוטומטי זה הכלי שלו,הE80 למרות המחיר,שווה כל שקל.בהגברה-הקלטה-יצירה וסתם בשביל לנגן בבית ובאמת להנות כמו שצריך,לדעתי העניה המתחרים מקורג-קטרון נשארים מאחורה.היחיד שיכול להתחרות בו הוא הטיירוס2.ברמת מחירים מטורפת שכזו,הייתי בוחר ברולנד E80 בגלל שהמותג נחשב ליותר מקצועי והסאונד יותר תוקפני. לא הייתי קונה G70 יד שניה. גם לא אחרי 2 עדכוני תוכנה והשלישי בדרך.שוב,לדעתי הE80 לא זקוק להרחבות.כשתכיר את אינספור האפשרויות לעריכת הצלילים והמקצבים,לא תזדקק לשום הרחבה.הכלי מלא וגדוש בכל טוב הארץ בצורה יותר ממוגזמת. לשליטה מלאה,הוספתי את פדל הFC7 . המחיר אמנם 600 ש"ח. שבעת הפדלים יעזרו מאוד לשלוט בכלי בצורה אופטימלית לפי תיכנון המשתמש. גש לר' יוסף מהאורגנים.קח לך E80.לי הוא עלה 17600 ש"ח כולל תיק מרופד.אל תשכח לבקש כבל קומקום שמתאים לארצינו הקטנטונת.כשאתה מוציא אותו מהקרטון,רצוי עם עוד מישו.הבחור שמן-כבד וגדול.קח לך כוס קפה.תתחיל לעבור על הספר.אנחנו פו כדי לעזור לך ולכוון אותך עם אתרים קבצי מקצבים הגיוניים שיעלו לאורגן-יוזר פרוגרם-MIDI ,תקשורת קלה עם המחשב האישי ובעיקר כלי שיחזיק אותך ובכבוד גדול בכל מקום שתלך גם אם אתה לבד לבד על הבמה-הקלטה וכל מקום שדורש תזמורת של איש אחד. המחיר אמנם כואב-כואב מאוד.הידיעה הברורה סוף סוף שיש לך אורגן-סינטי אמיתי שבלי להפעיל אותו אפילו יגרום לWOW!!! ענק מעומק גרונם של הצופים "המקצועיים" כבר שווה את הכול
יש לו את זה לE80 בלי הרחבות-בלי עידכונים ובלי כלום! נוכחות חיצונית ופנימית לא רגילה שתשאיר את החברה אחורה.הרחק הרחק מאחורה. ההתלחשות של "תראה איזה אורגן יש לו" נתקלתי בה כמעט בכל הופעה עם הE80.כמה שזה מצחיק,זה גם משמעותי.