שאלות לאירוח של דר' דרבי!

לרגל שבוע המודעות העולמי לא-מיניות יתארח אצלנו בפורום דר' דרבי ויענה על שאלות הגולשים (המיניים והא-מיניים..) האירוח יתקיים ביום חמישי 27.10 בשעה 20:30 ד"ר דני דרבי הינו פסיכולוג קליני מומחה וד"ר למיניות האדם. ד"ר דרבי מרצה על שיקום מיני של נפגעות ונפגעי תקיפה מינית וטיפול בפוסט טראומה בתוכנית לטיפול מיני באוניברסיטת בר אילן. כיום הוא מנהל את חושים - המרכז הישראלי לטיפול מיני ואת קוגנטיקה - המרכז הישראלי לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. מרכז חושים מציע טיפול מיני לזוגות ויחידים המתמודדים עם קשיים ודאגות מיניות ולאנשים אשר מעוניינים לחקור את מיניותם או נטייתם המינית. אז אתם יכולים להתחיל לשרשר הודעות עם שאלות והוא יענה ביום ראשון בערב.

inbardaf

New member
אני ראשונה ../images/Emo13.gif

הרבה אנשים טוענים שנשים הם בעצם א-מיניות. האם זה נכון לדעתך? מה ההבדל בין מיניות נשית לא-מיניות?

queen helen

New member
כמה שאלות

1. רב הא-מיניים לא רואה בחוסר העיניין בסקס בעיה, יש כאלה שכן מעוניינים להיות מיניים, ולהם אנחנו מייעצים לפנות לטיפול מתאים. למי אתה היית מייעץ לפנות לטיפול? יש קריטריונים מסויימים על פיהם לא-מיני השלם עם עצמו מומלץ לפנות לטיפול? מה הוא יפיק מהטיפול? ולהיפך - האם יש טעם לאנשים א-מיניים שאינם מרוצים מזה לפנות לטיפול כדי "לתקן את הבעיה"? או אולי כדי להשלים עם המצב? 2. האם יש קשר (או שנבדק אי פעם קשר) בין א-מיניות לדימוי גוף נמוך? 3. מה היחס של הקהילה המטפלת (רופאים, עובדים סוציאלים, פסיכולוגים וכו') לא-מיניות? האם היחס הזה משתנה בארץ עם השנים? האם הוא השתנה בחו"ל עם השנים? איך ניתן לבחור מטפל שיתייחס לא-מיניות כאל מצב קיים (כמו נטייה מינית) ולא ינסה להפוך את זה לבעיה שיש לתקן (ובכך עלול לגרום ליותר נזק)? 4. האם נתקלת בזוגות א-מיניים, או זוגות "מעורבים"? האם לדעתך שני המצבים הזוגיים האלה יכולים להמשך לאורך זמן? 5. למה מעודדים אותנו להיות ליברליים מבחינה מינית, אך הליברליות כוללת רק פתיחות ליותר חוויות וחוויות יותר נועזות? למה בשם הליברליות לא נוצר שיח שמכבד את הא-מיניות כנטיה מינית לגיטימית? תודה!

תשובות

שאלה: רב הא-מיניים לא רואה בחוסר העיניין בסקס בעיה, יש כאלה שכן מעוניינים להיות מיניים, ולהם אנחנו מייעצים לפנות לטיפול מתאים. תשובה: אני מסכים עם ההתוויה שלך. באופן עקרוני לא רואה סיבה שא-מיני ששלם עם עצמו יפנה לטיפול. לדעתי שווה שאדם יפנה לטיפול אם יש לו עניין להתנסות או עם יש לו קשיים בקבלת העובדה שהוא א-מיני (לרוב הקושי הוא עם ההשלכות החברתיות, הלחץ של הסביבה וקבלה של שוני). לגבי מי שמעוניין להתנסות - מזכיר לי שבמהלך לימודי הסקסולוגיה שלי הי לי חבר גיי (שמעולם לא היה עם נשים כי תמיד "ידע")... הוא שאל יום אחד ידידה האם תהיה מוכנה להתנשק איתו במטרה לראות איך זה מרגיש. הם התנשקו...זה היה "נעים" כפי שהגדיר שאת ולמזלו הנשיקה לא הפכה אותו לצפרדע. ישנם מקרים בהם היעדר העניין קשור לשורשים התפתחותיים ברורים כמו טראומה בין אישית. לדעתי במקרים אלו ניתן ושווה לשנות ולחקור את המיניות. בהעדר שורשים התפתחותיים ברורים טיפול יכול לסייע בקבלה עצמית, דיאלוג עם בני משפחה וסיוע להם במקרה הצורך ובנייה של קשר מתאים. שאלה: האם יש קשר (או שנבדק אי פעם קשר) בין א-מיניות לדימוי גוף נמוך? תשובה: אינני מכיר מחקר ספציפי על א-מיניות ודימוי גוף אך ישנם מחקרים על דימוי גוף ומיניות והממצאים מראים שדימוי גוף משפיע על תפקוד מיני כלומר בהחלט יתכן שדימוי נמוך יוביל לליבידו נמוך. שאלה: מה היחס של הקהילה המטפלת (רופאים, עובדים סוציאלים, פסיכולוגים וכו') לא-מיניות? האם היחס הזה משתנה בארץ עם השנים? האם הוא השתנה בחו"ל עם השנים? איך ניתן לבחור מטפל שיתייחס לא-מיניות כאל מצב קיים (כמו נטייה מינית) ולא ינסה להפוך את זה לבעיה שיש לתקן (ובכך עלול לגרום ליותר נזק)? תשובה: אני בהחלט חושב שטיפול לא נכון יכול לגרום לנזק. לא מעט אנשי מקצוע בארץ וגם בעולם אינם מתייחסים ברצינות לנושא הא-מיניות. בהקשר של בחירת מטפל - דעתי על כך נחרצת למדי... כצרכן, שווה מאוד לעשות שיעורי בית לבדוק למי מגיעים ולשאול באופן ישיר מהם עמדותיו לגבי דברים שחשובים לכם ומה עמדתו על נושא הא-מיניות. נראה לי שאם עמדתו היא שיכולים להיות מקרים בהם א-מיניות היא נטיה ולא בעיה ומקרים אחרים בהם העדר עניין מיני יכול להיות קשור לטראומה בינאישית או גורמים התפתחותיים אחרים זו תהיה בחירה טובה. שאלה: האם נתקלת בזוגות א-מיניים, או זוגות "מעורבים"? האם לדעתך שני המצבים הזוגיים האלה יכולים להימשך לאורך זמן? תשובה: ניתקלתי בזוגות א-מיניים וגם בזוגות מעורבים. בשני המקרים זוגיות יכולה להימשך לאורך זמן. במקרה של זוגות מעורבים אלו שראיתי היו בזוגיות פתוחה בה הצד בעל העניין המיני עסק בפעילות מינית מחוץ לבית והדבר לא היווה עבירה על חוקי הזוגיות או נחשב כבגידה. אני חושב שציינתי זאת פה בעבר אבל בעצם זוגות רבים אינם חולקים תחומי עניין כאלו גם במקרים של מין לעומת חוסר עניין במין הדבר יכול לעבוד .... שאלה: למה מעודדים אותנו להיות ליברליים מבחינה מינית, אך הליברליות כוללת רק פתיחות ליותר חוויות וחוויות יותר נועזות? למה בשם הליברליות לא נוצר שיח שמכבד את הא-מיניות כנטיה מינית לגיטימית? תשובה: אני חושב שאין רע בליברליות אבל ליברליות אמיתית כוללת גם קבלה של מה ששונה מאיתנו באמת... כך שבעיני יש גם פתיחות לחוויות פחות נועזות
תודה!

נשים א-מיניות?

התפיסה שקושי מיני הוא נחלתם של נשים הייתה רווחת בעבר ואנשי מקצוע רבים החזיקו בה. תפיסה זו אינה מדוייקת ונובעת מכך שהתייחסו לשנני הקיים בין מיניות גברית למיניות נשית. העובדה שמיניות נשית אינה עובדת כמו זו של גברים אינה מעידה על פגם. ההבדל הוא שעבור נשים רבות מין הוא חלק מהקשר רחב יותר של אוירה ועל כן עם האוכל בא התאבון. לעומת זאת אצל גברים מיניות היא פחות תלויית ההקשר. רבים מהקשיים המיניים בין זוגות נובעים ממשחק מקדים לא ארוך מספיק עבור האשה ... מזה לא נובע כמובן שנשים הן א מיניות אלה שישנה טעות באופן בו מתייחסים למיניות האישה. ובהקשר לא-מיניות ההבדל הוא כמובן שעבור אדם א-מיני אותו תאבון לא מתוערר נוכח מצב מיני מושקע ככל שיהיה.

inbardaf

New member
אז בעצם הסברה שלנו שנשים לא א-מיניות כמו שחלק

טוענים, אלה דמי-מיניות (דמיסקסואליות) נשמעת מתאימה למה שאתה מתאר. *דמי-מיני = אדם שחש משיכה מינית רק כלפי אדם בו הוא מאוהב. זה אולי קצת יותר קיצוני ממה שכתבת, אבל נשמע שלנשים יש צד דמי-מיני די חזק. כלומר: ההקשר מאוד משפיע על רמת המיניות שלהן.

לא בהכרח

בהקשר הכוונה היא לווא דווקא משיכה רק לאדם בו מעוניינות. נשים רבות יכולות להינות ממין עם פרטנר מזדמן. ההקשר בהקשר זה אינו בהכרח פרטנר אוהב. אלה האם העוררות מופיעה כקודמת לפעילות או לא.

inbardaf

New member
אממ... סליחה על חוסר ההבנה, שאלת הבהרה:

איזו פעילות? 'המשחק המקדים' המפורסם - זה רק מגע מיני שהוא פשוט יותר ארוטי ולא מיני ממש, או שמדובר בפעילות עם גוון רומנטי יותר (לאו דווקא רומנטיקה של אהבה ממשית.. אבל ביטויים רומנטיים.)? אני מרגישה שאם יש משהו שמעורר אותי (מעט, אבל בכל זאת...) אלו מחוות רומנטיות ואני תוהה אם זה מה שמתכוונים אליו כשמדברים על מיניות נשית (רק שהן חוות עוררות מינית ממשית יותר), או שזה משהו אחר? פשוט שנים אמרו לי כל הזמן כשתארתי מה אני מרגישה, שאני פשוט אישה. עד שהבנתי שאני גם לא זה

האם השוני של מיניות של האישה

מהגבר, יכול להיות תוצר של חינוך? שהרי אותנו מחנכים שמותר לנו להביע רגש ונוצר מצב שאנחנו "חושבות מהרגש", כאשר את הגברים מחנכים בדיוק הפוך ואז נוצר מצב שהם בעצם מנותקים מהרגש.

לי יש ה-ר-ב-ה שאלות! ../images/Emo6.gif

ואני מקווה שאצליח להסביר את עצמי נכון. היי דני, דבר ראשון, רציתי לאמר תודה. הייתי אצלך כמה מפגשים, אז אתה מכיר אותי (בערך). ובעידודך, היתה לי זוגיות כשנה (היה מעניין והשכלתי)
היא לא צלחה כי לא נמשכתי לא רומנטית ולא מינית לבחור, והוא כבר לא יכול היה יותר לחכות, ומבחינתו יחסי מין, זה הסימן "לזוגיות" אחרת אני לא שונה מכל ידידה אחרת שלו
אז כמה שאלות, שחלקן, אני חושבת שאפילו שאלתי אותך במפגשים. אני חושבת שיהיה טוב לשמוע את תשובתיך שוב, בשביל הפורום: 1. מה זה "תשוקה"? כאחת שדברים לא ממש גורמים לה להתלהבות יתר ואני יותר פועלת ועושה דברים מתוקף העניין והסקרנות (וגם בשביל להעביר את הזמן ולא למות משיעמום), האם חוסר בתשוקה יכול להיות גורם לחוסר משיכה מינית לאנשים, שממה שהבנתי, דורשת "תשוקה"? 2. משיחות עם החבר לשעבר, עלה הנושא של "פתיחות" ביחסים, דרך קיום יחסי מין. טענתי, שלדעתי, שלבי ההכרות בין בני זוג צריך להיות קודם אינטימיות נפשית (אפלטונית) ואח"כ אמורה להוביל (למי שיש משיכה מינית) לאינטימיות הפיזית (מין). הוא, מאידך, טען שאין לפסול קודם אינטימיות פיזית, מכיוון שהיא מובילה מיד לאינטימיות ופתיחות נפשית ("כל העכבות והחסמים נמסים אחרי המשגל", כדבריו). אמרתי לו שזו "פתיחות" שאינה מחזיקה מים. והיא רק אשליה. כי זוגיות אינה מושתת על יחסי מין. אלא להיפך, על "מי עומד" מולך בסוף ולא "מי שוכב" איתך. מה דעתך בנושא? 3. האם סיפוק עצמי יכול לגרום לבן אדם לא לרצות לקיים יחסי מין עם אחרים, או לבטל משיכה מינית כלפי אחרים? 4. אם אנשים מקבלים עוררות מינית נניח מאובייקטים, חפצים, "דמויות דמיוניות", אבל לא מה"דבר האמיתי" (ז"א, אנשים בשר ודם שעומדים מולם), האם זה יכול להצביע על בעיה כל שהיא ("חסם", "פחד" להתמודד עם הדבר האמיתי והם מפנים זאת לעבר דברים דמיוניים ששם זה "בטוח")? 5. אם אנשים מספקים את עצמם דרך פנטזיות מיניות. בין אם הם חלק מהאקט ובין אם לאו, ועדיין לא מוצאים עניין מיני באנשים "אמיתיים". האם זה יכול להצביע על בעיה כל שהיא? 6. האם יש קשר בין חשק מיני לנטייה מינית? ואני אסביר: כשסיפרתי לאמא שלי שאני כבר סגורה על עצמי שאין לי נטייה מינית. היא טענה שיש לי בעיה הורמונלית. ניסיתי להסביר לה ש"יש לי חשק" הוא פשוט לא מופנה כלפי איש (במקרה הטוב, כלפי עצמי). ואין שום קשר בין נטייה מינית לחשק מיני. אחרת, מדבריה, לכל הקהילה להט"בית יש בעיה הורמונלית שמעוותת להם את הנטייה... 7. אם גבר מגדיר את עצמו כסטרייט, מבלי לנסות יחסים הומוסקסואליים. וגם מתייחס לסיטואציה כזו בגועל או בפחד, האם זה לא מרמז שיש לו איזו בעיה שגורמת לו לחסם ולא להמשך מינית לגברים? האם המסקנה שצריך להסיק מתגובות רוב הגברים הסטרייטים, היא, שלרובם יש בעיות של אינטימיות, פחד, גועל וכו', ובעצם, יש מצב שהם כן נמשכים מינית לגברים? (אני שואלת את זה מכיוון שכשאני אומרת שאני לא מוצאת את עצמי לא בסיטואציה מינית עם נשים ולא עם גברים, ואפילו לתת את אותן סיבות של הסטרייטים, מילה במילה ,אז אומרים שיש לי בעיה ואני צריכה לטפל בזה...) 8. האם יש חיוב שבן אדם, בריא בגופו ונפשו, צריך להתעניין/להמשך מינית למישהו (ז"א, שתהיה לו "נטייה מינית")? תודה!

חסויה2010

New member
אבל שאלות ממש טובות..

חסכת לי הרבה שאלות האמת
יש לי גם עוד כמה שאלות, אני אכתוב במשך השבוע

תשובות

1. מה זה "תשוקה"? ישנן הגדרות שונות לתשוקה. אני עובד עם הגדרת התשוקה כדחף לעבר משהו ובהקשר זה גם סקרנות יכולה להיות חלק מתשוקתיו של אדם (כלומר לידע/תשובות וכיו"ב) למשל ניתן לומר שלחוקרים רבים יש תשוקות הקשורות לידע או הבנה של היקום למשל מלראות את פרופסר שכטמן מדבר על כימיה בהחלט נראה שי לו תשוקה רבה לעניין. אם נחזור להקשר המיני אם אין דחף אז אין עניין כלומר יתכן שתהיה משיכה אבל לא מינית (למשל משיכה אסטטית) 2. "פתיחות" ביחסים, דרך קיום יחסי מין. לאנשים שונים יש צרכים שונים כך שאני אני חושב שהחבר צדק ש"אין לפסול" את האפשרות שהוא הציע אבל גם אין לפסול את זו שאת הצעת. מרבית הזוגות מכירים וחווים משיכה פיזית ונפשית בתמהילים שונים (בתוספת כימיה שנקראת התאהבות). אציין גם שיש גברים ונשים שמדווחים לא פעם על תחושה שמחסומים באמת מוסרים לאחר יחסי מין אבל זה כמובן קשור להרבה גורמים ולא עונה על מה מתאים לך. אני לא חושב שיש דרך נכונה אחת לבנות קשר ותמיד יש את השאלה "מה מתאים לי". אם התשובה היא שלא איכפת להתנסות אז אפשר, השאלה כמובן היא מה מתאים לך? 3. האם סיפוק עצמי יכול לגרום לבן אדם לא לרצות לקיים יחסי מין עם אחרים, או לבטל משיכה מינית כלפי אחרים? אם בסיפוק עצמי את מתכוונת אוננות אז התשובה היא כן. ישנם לא מעט אנשים בעידנינו שמתמכרים לאוננות בסיוע אמצעים שונים (לרוב פורנו אבל לא רק) ושהדבר מוריד ולעיתים אף מבטל את הצורך שלהם באחרים. 4. אם אנשים מקבלים עוררות מינית נניח מאובייקטים, חפצים, "דמויות דמיוניות", אבל לא מה"דבר האמיתי" (ז"א, אנשים בשר ודם שעומדים מולם), האם זה יכול להצביע על בעיה כל שהיא ("חסם", "פחד" להתמודד עם הדבר האמיתי והם מפנים זאת לעבר דברים דמיוניים ששם זה "בטוח")? דפוס העוררות שתיארת מכונה פראפיליות כלומר יכולת להגיע לסיפוק מיני באמצעות חפצים, דמיון או סצנות מסוימות. על השאלה האם הוא בעייתי צריך לענות האדם שמתמודד עם העניין. במיניות העניין הוא גמישות ואם העניין חוסם את האפשרות למימוש מסוג אחר אנשי מקצוע לרוב רואים בכך בעיה. תפיסתי באופן אישי היא כמובן האם העניין הזה מונע מהאדם דברים שהוא רוצה (למשל קשר זוגי מיני מספק) או שהדבר יכול להתקיים לצד הקשר. במקרים בהם העניין מונע מהאדם דברים שהוא רוצה טיפול בהחלט יכול לסייע. 5. אם אנשים מספקים את עצמם דרך פנטזיות מיניות. בין אם הם חלק מהאקט ובין אם לאו, ועדיין לא מוצאים עניין מיני באנשים "אמיתיים". האם זה יכול להצביע על בעיה כל שהיא? בעצם הבעיה היא אם האדם סובל מכך. כל עוד האדם אינו סובל מעניינו המיני ואינו פוגע באחרים אינני רואה בכך בעיה. שוב פה עולה השאלה האם אותו אדם חש חסך או חוסר מכך שאין לו קשר ויש תמיד את השאלה או האפשרות להתחבר עם אנשים עם עניין דומה ... ככה אפשר להנות ביחד מהלחוד 6. האם יש קשר בין חשק מיני לנטייה מינית? ואני אסביר: כשסיפרתי לאמא שלי שאני כבר סגורה על עצמי שאין לי נטייה מינית. היא טענה שיש לי בעיה הורמונלית. ניסיתי להסביר לה ש"יש לי חשק" הוא פשוט לא מופנה כלפי איש (במקרה הטוב, כלפי עצמי). ואין שום קשר בין נטייה מינית לחשק מיני. אחרת, מדבריה, לכל הקהילה להט"בית יש בעיה הורמונלית שמעוותת להם את הנטייה... ממה שאת מתארת יש לך חשק, הוא רק מופנה לדברים שהם לא גברים או נשים לכן השאלה היא לא שאלה של חשק אלה שאלה להיכן הוא מופנה. שוב חוזרים לשאלה האם היית רוצה שהחשק המיני שלך ינותב אחרת? לרוב בפראפיליות ניתן לטפל (אם רוצים) ויש להם שורשים התפתחותיים (בשונה מא-מיניות) 7. אם גבר מגדיר את עצמו כסטרייט, מבלי לנסות יחסים הומוסקסואליים. וגם מתייחס לסיטואציה כזו בגועל או בפחד, האם זה לא מרמז שיש לו איזו בעיה שגורמת לו לחסם ולא להמשך מינית לגברים? מאחר וידידינו היוונים קיימו לא מעט יחסים הומולסביים אני משער שהטוטאליות המקובלת כיום קשורה לא מעט גם בחינוך ותרבות 8. האם יש חיוב שבן אדם, בריא בגופו ונפשו, צריך להתעניין/להמשך מינית למישהו (ז"א, שתהיה לו "נטייה מינית")? לעניות דעתי לא

למעלה