פינקיבו

New member
../images/Emo208.gif../images/Emo239.gif

למקרה שמישהו לא הבחין פרסמתי פה הודעה לפני כניסת שבת,אשמח אם תענו בבקשה כי כרגע יש לי הרגשה שאתם מתחמקים(חלילה לא מכריחה אפאחד כמובן). שלום לכל חברי הפורום היקרים. ראשית אני אפתח ואומר שאני באה לפה עם הכוונות הטובות ביותר וחלילה לא במטרה לריב,אלא רק להקשיב ולהציג עמדה. אז ככה,אני נערה מבית חילוני עם זיקה אישית וקצת משפחתית למסורת,מאמינה מאוד אבל בדרכי שלי..ואף התקרבתי,אך חיה את החיים החילוניים כפי שאתם מגדירים זאת,ועד כאן לגבי כי האמת שאני לא ממש אוהבת את כל ההגדרות האלה. בקרוב נבחן בבחינת הבגרות באזרחות ואחד הנושאים הוא השסע הדתי.ויכוח גדול שנכלל בתוכו הוא בעניין הגיוס לצהל .. אני,עומדת בפני גיוס בחודשים הקרובים,תוהה מה דעתכם על כך כבני נוער חרדים שחיים במדינת ישראל לא מעט בזכותם של טובי בנינו ובנותינו שמגינים על המדינה הזאת יומם וליל.למה לדעתכם אנחנו "החילונים" צריכים לשרת ולתת מעצמינו (בגאווה גדולה יש לציין,לפחות כך אני רואה זאת) שנתיים או שלוש ואף יותר מהזמנים הכי יפים שלנו בעוד שרובכם לא? אני יודעת שאתם שמים את לימוד התורה כעניין מרכזי וחשוב מכל,וכן אני מאוד מכבדת את זה אבל לדעתי ניתן למצוא דרך לשלב את הלימודים ביחד עם השירות הצבאי ובתום השירות לחזור ללימודים מלאים. כמו כן בעניין שירות הבנות,ידוע לי שאצלכם "כל כבודה בת מלך בבית פנימה ",כלומר עניין הצניעות,אך תוהה אני,האם הצבא הוא מה שיעמוד בדרכה של מי שמתעקשת על עקרונותיה ומקפידה על צניעות?האם בחיים האזרחיים אין מכשולים שמקשים על שמירת הצניעות?בנוסף,הצבא דואג לשלב בנות דתיות במסגרות שמתאימות להן והכל כדי שהן יוכלו לשרת מבלי להפגע חלילה בשום הקשר. ייתכן ותקטלו אותי על דברי,אך אני חושבת שקירוב לבבות אמיתי מתחיל בשיוויון. לסיכום,אני את התפקיד שלי מתכננת לעשות על הצד הטוב ביותר.אני אתן ואתרום מעצמי למען המדינה הזאת כי אחרי הכל היא הבית של כולנו-דתיים,חילוניים,מסורתיים וחרדים. אשמח לשמוע דעה כנה בעניין. שבוע טוב שיהיה

גרסתי בנושא.

אתחיל עם זה, שאני חושבת שכל בר דעת קולט שהחילים עוסקים בעבודת קדוש. מגיע להם כבוד, על הלוחמה שלהם למען האזרחים. אני לשניה לא מזלזלת בהם. ידוע שיש את הציבור החרדי, ששומר תורה ומצוות על קלה כבחמורה, דברים שבצבא מקלים בהם, הם מחמירים, לנו זה אסור, העירבוביא עם הבנות, הכשרות ועוד ועוד כל מיני דברים שבטופ עומד ביטול התורה. העולם עומד על התורה על העבודה ועל גמילות חסדים. בלי התורה, העולם לא יכול להתקיים שניה אחת. זה העמוד של העולם שמבדיל אותנו משאר בעלי חיים. הדעה. בני הישיבות , יש להם את הדרך משלהם, הם לא משתמטים כי אין להם ערכים למדינה, זה פשוט דבקות במטרת החיים שלהם. החילונים, לעומת זאת, לא רואים, לא מבינים בערך התורה והלימוד בה, ומשקיעים את כוחם בצבא. עכשו תגידי, אז איך בעבר נלחמו גם החרדים, כמו מלחמת החשמונאים וכולי, שאז, לא היה את החילונים ה`פריארים`, אז, אז היה להם יראת שמיים, וזה לא היה העיקר בחיים שלהם. החילים מגינים על הארץ פיזית, החרדים עלידי לימוד תורה. וסתם ככה, שתדעי, שיש חרדים שלא מסוגלים כל היום לשבת וללמוד, אז יש את הנחל החרדי, שלדעתי זה דבר מצויין, שהייתי הולכת עליו לו הייתי בן/tapuzforum/images/Emo6.gif בנות בצבא- מיותר. סתם בזבוז, ושעשוע לגברים. תגידי מה שתגידי. שירות לאומי- הרבנים אומרים שזה בבחינת יהרג ולא יעבור. אומר לך את האמת, שאני לא הכי מבינה למה זה אסור, אבל לרבנים יש ראייה למרחוק.והם בכוחם יכולים לצפות בעיות ודרדור אצל הבנות, בסך הכל, אני לא מזלזלת. וכל אחד- כבודו במקומו מונח. יש מחסור בחיילים?

פינקיבו

New member
תודה לך על התגובה.והתגובה שלי

תיראי, אני מאוד מעריכה את הדברים שלך.. וצריך תמיד לזכור שדרך ארץ קדמה לתורה!! לגבי הנחל החרדי,ידוע לי בהחלט על היחידה הזאת אבל הם מיעוט שבמיעוט. עכשיו לגבי כמה עניינים בצבא: 1.יש הקפדה גדולה מאוד על כשרות,ומסדרים אוכל גלאט כושר למי שרוצה. 2.למקרה שלא ידעת,בטירונות ובכל עניין המגורים יש הפרדה מוחלטת בין בנים לבנות.אפילו לגבי הצניעות,יש חצאיות ארוכות שעומדות בכל סטנדרט מחמיר. 3.בעניין השירות הלאומי,פה אני בכלל לא מסכימה.תיראי,אני יודעת שבמגזר שלכם הנטייה היא להקשיב לרבנים,ובאמת שקטונתי מלדבר בשמו של כיסא כבודו אבל הרבנים בינתיים הם לא אלוהים עם כל הכבוד שיש לי אליהם והוא רב,איפה החשיבה העצמית אני תוהה. 4.אגב בנות הן לא שעשוע לבנים בצבא,אלא אם הן רואות את עצמן ככאלה ומאפשרות זאת. 5.מה בעניין קבלת זכויות אזרחיות(דרכון,קצבאות ,שירותי בריאות ועוד) מבלי למלא חובה אזרחית חשובה-השירות הצבאי? 6.שוב אני חלילה לא באה לבקר או משהו..מוסכם שאנחנו מגיעות ממקומות שונים לגמרי וחיות חיים שונים ולכן אולי גם לא נסכים על רוב הדברים.

ההבנה הדדית, נוחי.

יש הרבה בעיות. הצבא לא מאפשר חיים של שומר מצוות. הכל בדיעבד, לא מהודר, ומתי ילמדו תורה? החברה בצבא לא חרדית, ויש את העניין הזה של השפעה. זה דרך , זה מעין סוג של עיקרון, גדר שאנחנו לא רוצים להכניס ולהכנס לניסיון. לאחרונה, הקטע של הנחל החרדי תפס תאוצה, עובדות. ומה בנות עושות בצבא? את יודעת שהמון מדינות, אין כזה דבר שבנות ישרתו בצבא? זה סתם מיותר, חסר כל מטרה ממשית. לגבי הזכויות, אז כך, ברור, שמי שמשרת בצבא מקבל הטבות שאילו שלא משרתים לא מקבלים. וגם, אנחנו לא משלמים מיסים? עשקנו מישהו? וסתם ככה, רוב האנשים שיושבים בצמרת, ואפילו שחקני כדוררגל לא שירתו ולא שולחים את ילדהם לצבא. למה בדיוק באים אלינו בתלונות? ואני יאמר לך בקצרה, שהרבנים הם כמו השליחים של אלוהים. הם מבינים יותר ממה שאנחנו יודעים. וזה מוכח.

פינקיבו

New member
בנות בצבא?חסר כל מטרה ממשית?

הרשי לי לחלוק על זה. לידיעתך,בנות רבות בצבא משרתות במודיעין,בחיל הים,בחיל האוויר,בחי"ר במגוון רב של תפקידים ולא רק כפקידות.מפקדות,קצינות,פקחיות,שוטרות,בקריות גבול ואף לוחמות. יש בנות רבות שעושות שירות משמעותי לא פחות מבנים.ובזבוז או לא,מיטב בנותינו נותנות את חלקן ולכן אין שום סיבה שחלק כן וחלק לא אלא אם הסיבה היא בריאותית או יוצאת דופן. בעניין המיסים,ידוע שאחוזים רבים אצלכם לא משלמים מיסים עקב הכנסה נמוכה. שוב איש באמונתו יחיה ולא באתי לחלוק על כך,אבל כל עוד אתם רוצים להיות שווי זכויות,מן הראוי שתמלאו חובות אזרחיות.

שהתימנים שהם עלו לארץ

הבטיחו להם הרבה . ושהם הגיע חייבו להם לותר על הדת

לא ממש לא לכן היה פקודה שחייל

חילוני היה צריך לחלל שבת שהוא עצמו רצה לשמור שבת ?!

למעלה