ערן צור בשישי 8.6 במרתף10 + הגרלת כרטיסים

יום ו', 8.6, 22:00 --------------------- ערן צור ויובל מסנר - מים גנובים * ביום רביעי נקיים הגרלת כרטיסים למופע. פרטים והנחיות בפורום שלנו * מרתף10, רח' ירושלים 23, הדר, חיפה

לא הצלחתי להגיע, למרות שכבר הייתי כמעט.

אוףףףףף. ועכשיו קשה לי לנשום... צריכה הופעה של ערן ישר לורידים, מהרררר מישהו יודע עם הוא מופיע בקרוב בצפון? אלפנט, חוות החיות משהו? ? מישהו היה במרתף לספר איך היה? ? יום נעים, שפע חיוכים ועונג.

osn

New member
ערן צור ויובל מסנר במרתף 10

חיכיתי להופעה הזו כי היא באה בניגוד לכל ההופעות החשמליות של ערן שראיתי בתקופה האחרונה, ‏וכמובן – יובל והצ'לו הם תוספות שלא יסולאו בפז. אז כמובן שגם פה יש את הבס, שאי אפשר בלעדיו ‏כשמדובר בערן, אבל בכל זאת הצ'לו עושה את שלו , ולא רק אצל ערן. ‏ הם התחילו עם "בגן שלך", שיר מצויין להתחלות ורק מעורר ציפיות להמשך, שכמובן לא נכזבו.‏ קשה לשחזר את סדר השירים, אבל היו שם למראשות המיטה, חנוך מחנך, ‏Rush Time‏, קרבות ‏תרנגולים,קו העימות של ענבל, תותים, נשים כותבות שירה – שתמיד מייצר אצלי אנטגוניזם מסויים. ‏ היה גם "עלבון" שבוצע באופן מרגש למדי למרות שלא מוכר לי כמעט מהופעות.‏ ערן מחליף בין האקוסטית והבס בכל קטע, ובהתאם לכך הקצב והתרגשות הקהל, שבאה לידי ביטוי בכל ‏הזדמנות. גם יובל עובר מדי פעם לקלידים ומזכיר את ימי טאטו היפים. באחד השירים הוא מנסה להפיק ‏מגרונו איזה שהוא צליל גבוה, שנותן תזכורת לציפייה להתחדשות מצד הלהקה ההיא...‏ ערן חוזר אל סיפור הכרותו עם עמליה זיו בבית לסין שנות השמונים, "אני לא אוהבת בנים, אבל אתן לך ‏את הטלפון" – שלאחר מכן נתנה לו גם את השיר "תמונה אימפרסיוניסטית". בכלל, מאחורי כל שיר איזה ‏מימד מסתורי והזוי , שמתחבר באופן מדהים לערן, גם באלה שהוא לא כתב, כמו "קו העימות" למשל, ‏שלא נראה שיש מישהו שהשיר הזה מתאים לו יותר. חסרו לי המכסה הירוק וירושלים אהובתי, שערן ‏אוהב לבצע בהופעות בד"כ.‏ ערן מספר על הרעיון הסמלי של שתיית המים לאחר שטיפת הרגליים של מישהו לאות כבוד, ולאחר מכן ‏בניגוד גמור (או שלא?) מבצע את "לשטוף לה ת'רגליים ולשתות את המים" שהוא שיר קינקי ‏לחלוטין...אבל זה לא חדש אצל מישהו כמוהו.‏ אין ספק שעולם הדימויים שלו רחב ביותר, אבל כל קטע גורם מחדש לחשוב על המורכבות של היצירה ‏ועל העוצמות הרגשיות שמלוות אותה. החיבורים שלפעמים נראים הזויים ומלאכותיים, מקבלים אצל ערן ‏איזו משמעות נוספת, ערך מוסף שהופך את היצירה לחד פעמית וייחודית. אצל ערן צור אין צורך ‏בשינויים, הקהל שלו אוהב אותו כפי שהוא, מקבל אותו כפי שהוא, ורק מצפה לעוד מאותו הדבר.‏ את ההופעה הרשמית חתם "פרח שחור" בתזמון מעולה כרגיל, אבל היו שני הדרנים! ‏ במסגרתם ביצוע מקסים שלא שמעתי עדיין בהופעה לקאוור ללאונרד כהן מ"שיר זר" –" קודם ניקח את ‏מנהטן" (תרגם קובי מידן), וגם שיר חדש (שאולי מרמז על עוד דיסק שעומד לצאת מתישהו...הלואי) ‏שלא ידוע לי שמו "אבל אני עדין, ויש לי רגשות"- מעין התחבטות בזהות גברית.‏ אמנם ציפיתי ליותר אנשים במרתף, אבל לפחות הקהל הנאמן הרוויח עוד הופעה מדהימה.

תודה, תודה

נעיםםםםםםם לקרא. הייתי בהופעה דומה בטבעון, בחוות החיות, ואכן היה נפלא, השילוב עם יובל והצ'לו. נעים ומענג. אני יותר משמחה שהוא הוסיף את מנהטן לרפרטואר, הוא מבצע אותו מדהיםםם. גם אני התלהבתי מכך שפתח עם "בגן שלך" ומיד זרק אותי למקום אחר.... (+אוחחחח) אגב, אולי היו מעט אנשים במרתף כי יום הסטודנט של אוניברסיטת חיפה חל באותו סוף שבוע. הרווחת. עצוב לי שלא הייתי. מוכרחה לראות הופעה שלו, אנא, שמישהו ישרשר שיש איפשהו בצפון לפני שאנבול.

שלמונזה

New member
האמת שבמתכונת הזאת של הופעה../images/Emo168.gif

עדיין לא הייתי
חוץ מהופעה קצרה שהיתה במוזיאון תל אביב, הופעה שלמה רק של השניים [רביעית מסנר לא נחשב] עוד לא יצא לחוות, מקווה שמתישהו יצא לי [למרות שסה"כ אני מאוד מעדיפה את ההופעת טריו עם רם ושי]. כיף לשמוע שנהנת באמת נשמע אחלה פליי ליסט [אוף לא שמעתי חנוך מחנך כ"כ הרבה זמן בהופעה] את לשטוף את המים הוא עשה גם בהופעה בערוץ 24, ואני חושבת שצפיתי בכמה אנשים נכנסים להלם [מכיוון הצלמים והאנשים של המסביב שלא מכירים את השירים של ערם...] לגבי אלבום חדש, לא ידוע לי שהוא עובד על אחד כזה אז בקרוב בטוח לא יצא, אבל מתישהו כן, מעניין מאוד לשמוע!!!! אולי יש לך עוד משהו להרחיב על השיר איך מה מי מו? עכשיו אני ממש ממש מחכה להופעה בתמונע

השיר החדש מקסים

כתבתי עליו אחרי ההופעה בטבעון הוא לא אמר את שמו, אבל הוא יפיפה ועדין ענוג ומענג, ונפלא. עשה חשק לחבק אותו חזק. (ואז לטרוף ולבלוע, בכל זאת, ערן צור....) זה היה מזמן, אבל הוא זכור לי כשיר עדין של חיבוק. אולי תוכלי להשיג לנו מערן את המילים?

שלמונזה

New member
כנראה לא שמתי לב ../images/Emo168.gif

שרשמת עליו, כי בהחלט קראתי את הסיכום שלך
נחכה להופעה בתמונע ונראה אם יהיה גם שם *מקווה*

אבל בתמונע זו הופעה עם רם ושי, לא?

את חייבת לראות הופעה עם מסנר, ממש לא אותו הדבר. הצ'לו... השילוב. העוצמה. התשוקה... ממליצה. אין הופעות מתוכננות לצפון? הצילו. ותודה, תודה על התגובה המחייכת...

שלמונזה

New member
בתמונע זה אכן הרכב טריו ../images/Emo168.gif

שם אני מקווה לשמוע את השיר החדש כדי לחוות דיעה גם
לא מפריע לי האמת שעוד לא ממש ראיתי הופעה עם מסנר [נו ראיתי קצת] אני גם ככה תמיד מעדיפה רועש

osn

New member
לגבי השיר הזה

ערן אמר שהוא מבצע אותו רק בפעם השניה בהופעה... כנראה זה אומר שבאמת הרווחנו...בתקוה לעוד כמה כאלה. הוא באמת לא אמר את שם השיר, אולי אפילו לא החליט, אבל מענג הוא באמת התיאור הנכון.

למעלה