השאלה מה אתה מגדיר כ"חיים"
לפני כמה ימים דיברתי עם ידיד נחמד, הרשמים שלי נשמעו כך: "הדירה מקסימה! הנוף עוצר נשימה! השותף מדהים! מול הבניין יש מכולת! זה ממש קרוב! הפח אשפה ממש מתחת לבניין! למרפאה אני צריכה ללכת חצי דקה ואני שם! פחות מ-10 דקות אני אצל חברה שלי, רבע שעה ואני בהדר, יש כאן אפילו סופר קרוב, חנויות בגדים, אוטובוסים, יש מלא דרכי קיצור לבית שלי... הדירה הזאת ממש מעולה!" ואז הוא אמר לי משהו מאד נכון... אדם יעריך משהו רק כשזה חסר לו... אני מעולם לא גרתי בעיר, למעשה זוהי גם פעם ראשונה שאני גרה בבניין... (כן, כמה שנדדתי...) המכולת הכי קרובה באיזה שהוא מקום שגרתי בו איי פעם היתה במרחק של 10 דק' הליכה, אני כבר לא מדברת על סופר... מירפאה לא היתה כל יום, ואם הגעת למצב שאתה יכול להגיע אליה ברגל כנראה אתה כבר לא חולה... בדירה האחרונה שלי- בימים של גשם (או בשפה של חיפה- טיפטוף קל) לא היה מה לחשוב על ללכת לזרוק את הזבל, כי זה ללכת שלש דקות בבוץ טובעני... מכולת/ מירפאה במרחק של חצי שעה הליכה, סופר- שעה נסיעה, אוטובוס הגיע פעם בשעה וחצי בממוצע ולתחנה היה צריך ללכת חצי שעה... אני לא מחפשת כאן בית קפה, מסעדה, קולנוע, פאב, הופעות, וכו', אני לא הטיפוס הזה, זה לא מדבר אלי, וזה אפילו מציק לי מאד. תן לי את השקט, את הטבע, את השלווה, לא צריכה יותר מזה! אז אמנם אני גרה בגג והקירבה לאדמה קצת חסרה לי, מצד שני אני רואה את הטבע הכי נקי מכל חלון בבית! ואם לחברים היתה כוונתך- אז יש כמה יוצאים בחיפה, עם כמה מהם דיברתי, וחוץ מהם יש לי עוד חברה ממש טובה (שאותה אגב הכרתי באחד הפורומים בתפוז!), היא גם גרה קרוב מאד אלי ואני הולכת אליה הרבה, וחוץ ממנה יש עוד כמה אנשים נחמדים שגרים בקרבת מקום (וסתם בשביל הקרדיט- גם אותם הכרתי בתפוז
), דרך אחד מהם הכרתי משפחה שלמה שיש להם שלש בָּנות בְּנות גילי פחות או יותר... אני אוהבת את האיזור, אוהבת את הים, אוהבת את מזג האוויר, מסביבי יש אנשים שאוהבים אותי, ואני אוהבת אותם, צריך יותר מזה?