../images/Emo206.gif

אני הרגע קיבלתי כוויה מהמחבת ואני מתה מכאב! יש לי צלקת על האצבע ונורא שורףףףףף לי! אני שמתי מים קרים אבל זה עזר רק ל 2 דקות ואני לא יכולה לעמוד כול היום מול הברז! אני בדקתי ואין לי קרח בבית - מהרר, מה לעשות?!

לביא4

New member
כמה הצעות -

להניח את החלק הפנימי של קליפת הבננה. או פרוסת תפוח-אדמה חי אם יש משחת אלו-וורה, היא מצויינת!!

רינה17

New member
יש לי המלצה בשבילך

בהמופתיה מאמינים כי דומה בדומה ירפא. כלומר, אם נכווית מהמחבת, אז תקרבי את האצבע השורפת לאש, לא לתוך האש, אלא על יד ותרגישי מיד הקלה. אני לא האמנתי בזה, עד שתפסתי ידית סיר מברזל שהייתה מעל האש, הכוויה הייתה קשה וכמו אצלך, צלקת וכאב שורף נורא, אז החלטתי כי אין לי מה להפסיד וניסיתי את הרעיון של דומה בדומה ירפא ולהפתעתי, אחרי שקרבתי את האצבעות סמוך ללהבת הגז, לכמה שניות, הכאבים עברו, הצלקות הלבנות נעלמו ואין כוויה ואין כאב. מאז אני מרפאה ככה את כל הכוויות שלי וזה עובד מצויין. אם יש לך עניין, תנסי.

../images/Emo2.gif כמה כוויות יש לך?

"מאז אני מרפאה ככה את כל הכוויות שלי וזה עובד מצויין." לא יותר כדאי להזהר מראש? (מפיה של מפגרת שלפני דקה שרפה את הלשון!
)

ואני מאמינה בהפוך...../images/Emo201.gif

מים קרים זו באמת תגובה מיידית לכוויה, וטוב שכך עשית - בהמשך קוביות קרח על האיזור הכווי, אולם לא במגע ישיר (כדי למנוע כווית קור) הקרח יכווץ את כלי הדם והלימפה (לימפה הוא הנוזל הלבן הממלא את השלפוחיות הנוצרות עקב הכוויה) ימנע את המשך הפעולה של הכוויה מתחת לעור, וימנע היווצרות שלפוחיות. לכן !!! תמיד כדאי שיהיה קרח בבית, אולם - הפריזר שלנו מלא תמיד ב"מוצרים קפואים" היכולים לשמש תחליף לקרח, ולא משנה כלל מה, העיקר קפוא והעיקר עטוף ושלא במגע ישיר. סבתי הייתה מניחה על כוויות (ואז היו פרימוסים רבותי) חתיכת בשר קפוא או סטייק - עובד בדיוק אותו הדבר - ובתנאי שהעור לא נחשף. אכן עניתי מאוחר - אולם ציידתי אותך בעצה חינם
ולהבא - זהירות מאש

למעלה