b o t t e n

New member
../images/Emo206.gif../images/Emo53.gif

אני מתפוצצת מחלב בציצי
השארתי את הילדים אצל סבא וסבתא. מאתמול בבוקר ועד עכשיו, הקטנה שלי (7 חוד', זה עוד נחשב קטנה
) לא ינקה ממני בכלל, ואני רוצה להפסיק. עכשיו החזה שלי מלא בחלב, כבד וכואב. אין לי בבית כרוב לשים, אני חוששת לשאוב, שאז זה יגביר את ייצור החלב. הצילו
מה עושים
בעיקר להקל על הגודש והכאב, ולעודד ייבוש.
למי שערה ותואיל לענות לי

לא מובן למה בצורה דרסטית

גמילה נהוג לעשות בצורה הדרגתית גם לך וגם לקטנה, זאת שיטת הגמילה הכי רצויה, להפסיק בצורה שבחרת גורמת לקטנה טראומה ולך לסיבוכים כמו שאת סובלת מהם עכשיו. אני בכל זאת מציעה לשוב להניק ולגמול בהדרגה בכל פעם להוריד הנקה נוספת נגיד במקום הנקת צהריים להציע תחליף או מזון מוצק באם היא מקבלת. לבנתיים שהגודש שלך לא יסתבך גשי לכיור וסחטי את השד ידנית על מנת להקל ולא על מנת לרוקן כך הגוף לא מקבל איתות ליצור עוד חלב. נ.ב. סליחה על החטטנות מדוע את רוצה לגמול?

אלונה ע

New member
מצטרפת לשאלות של אמא אדוה

למה לא לעשות זאת בהדרגה כפי שמומלץ? ולמה את רוצה לגמול? אם תעני על השאלות, אולי נוכל לייעץ לך בצורה טובה יותר

b o t t e n

New member
בכלל לא דרסטי וטראומתי.

היא כבר על מוצקים. ארבע ארוחות ביום. ושותה בעיקר מים. הציצי זה ממש נישנוש אחרי האוכל, ויותר כמו מוצץ מאשר כמזון. ואני רוצה לגמול כי נמאס לי ואני רוצה לצאת לחופשה בלי הילדים.

d i n o l e

New member
אני חושבת שלפי משרד הבריאות

הם עדיין צריכים את ההנקה עד גיל שנה לפחות ונראה לי שבגילה רק 4 ארוחות מוצקים ביום זה לא מספיק. ויש מצב שהיא מקבלת מהנקה יותר אוכל ממה שאת חושבת. גם אם זה נראה לך מעט אז לפי דעתי ותבדקי את זה , אם את מתכננת להפסיק להניק אז לפחות תתני לה תמ"ל כי 4 ארוחות רק של מוצקים בגילה זה מעט מידי. ובהצלחה בגמילה

אוי מסכנה,, את יכולה לשאוב ממש מעט

בלי ממש לרוקן את השד רק בשביל להקל קצת על הגודש. את יכולה גם לסחוט את השד בתוך מקלחת של מים חמימים - החום מרחיב את צינוריות החלב ועוזר לחלב לצאת החוצה. אגב, אם את רוצה להפסיק זה חייב להיעשות ממש בהדרגה ולא בבת אחת, גם כדי שהתינוקת תתרגל לשינוי ולההאכלה החדשה וגם כדי שאת לא תסתכני בגודש - סתימות- דלקות ושאר ירקות. אז ממש בזהירות עם הגמילה. אגב, את יכולה להרטיב טיטול במים לשים כמה דקות במקפיא ואז קומפרסים על השד, זה עוזר להקל על הכאב. בהצלחה ושבועות (חג החלב
) שמח לך.

מס' דברים:

1. כך עולה ממה שכתבת שכן עשית זאת בצורה חדה, "השארתי את הילדים אצל סבא וסבתא מאתמול בבוקר ועד עכשיו" - להשאיר את הקטנה אצל הסבים על מנת לגמול ושלא תבקש ציצי כי היא תראה אותך ואז תבקש, זה די חד וקשה מנשוא לתינוקת פעוטה בת 7 חוד', גם תינוק שגומלים אותו ממוצץ / חיתול עושים זאת בהדרגה אז לגמול מאמא זה פי מיליון יותר קשה ופי מיליון יותר טראומתי. 2.אין בעיה אם את רוצה לגמול בבקשה זאת החלטה שלך בלבד את האחראית הבלעדית לגופך ולילדיך - אני ממליצה עם כבר גומלים אז לעשות זאת באהבה וסובלנות כמו שהענקת לה עד עכשיו מאהבתך אליה. 3.גיל 7 חד' הציצי אכן לא משמש רק למקור מזון אלא גם לחום ואהבה והרי את בעצמך כתבת "הקטנה שלי" כי היא אכן כזאת ואז מה אם היא רוצה את אמא מותר לה - עם קשה לך עם זה את יכולה להפסיק בזמן שאת מניקה להיות מוצץ לדבר איתה לשוחח איתה שלא נעים לך ככה ולתת לה משהו אחר במקום. 4.בכל מקרה כל הכבוד על ההנקה עד כה אני מבינה שנפגעת מדברי אין לי כל כוונה לפגוע בך, בהצלחה בכל אשר תבחרי לעשות.

b o t t e n

New member
../images/Emo51.gif

את בני הגדול הנקתי 9 חודשים. והוא התחיל מוצקים בגיל 4 חודשים. הקטנה בת 7 חודשים, וגם עם מוצקים מגיל 4 חודשים. הטעות שעשיתי, שדווקא לפני יומיים יצא שאכלתי הרבה חילבה. ובכלל אצלי אם אני נחה אז נהייה לי מהר מאוד המון חלב. בקשר לטראומה - מסתבר שהיא דווקא עוברת את זה בשלום. העובדת שנעלמתי לה מהשטח ללילה (היא רגילה לא להיות איתי אפילו 12 שעות, זה בשביל שהיא תשכח שקיים ציצי, ולא תבקש ממני. חום ואבה אפשר להעניק, ואני מעניקה, גם לא בהנקה. ההנקה הגיעה לשלב שאני נגעלת מעצמי אותי וכואב לי. אגב, גם מחיתולים השלב ההדרגתי הוא שלביי ההסבר והתירגול, ובסוף זה תמיד גמילה חדה - למשוך כמו פלסטר. מהניסיון שלי- ככה זה עובד הכי טוב.

שלום לך בוטן ../images/Emo13.gif

זה נכון שבאופן עקרוני שאיבה אינטנסיבית עלולה לגרום להגברת יצור החלב, אבל מאידך אי אפשר להשאיר את המצב כמות שהוא... את מסתכנת בסתימות ובדלקת בשד אשר עלולות לגרום לפגיעה ברקמת השד העדינה שלך. גם אם את מעוניינת בהפסקת הנקה מוחלטת של הקטנה שלך (כן, זה נחשב קטנה
לפחות בסטנדרטים שלי... הקטנה שלי בת תיכף שלוש ובשבילי היא קטנטונת) כדאי לעשות את הפסקת ייצור החלב אצלך באופן הדרגתי יותר כדי להמנע מהגודש והכאבים וכל מה שמסביב. אם תשאבי רק עד כדי הקלה ולא תרוקני לחלוטין את השדיים, ותעשי זאת לא לפי שעות אלא רק כאשר תרגישי ששוב את מגיעה למצב מלא מידי ולא נעים, האספקה שלך תפחת. פשוט, ברגע שתרגישי ששאבת מספיק והקלת על עצמך - עצרי את המשאבה. עוד עוזר - קומפרסים קרים או קרח (עטוף במגבת למניעת כויות קור) על השדיים, שיורידו את הנפיחות. בנוסף, אני מסכימה עם מה שנכתב לך למעלה בשרשור לגבי צרכים תזונתיים של תינוקת בת 7 חודשים - גם אם היא אוכלת ארוחות מוצקים טובות ומזינות, היא עדיין זקוקה לחלב עד גיל שנה. אם את גומלת אותה, עלייך לתת לה תמ"ל להשלמה תזונתית, ולאחר גיל שנה תוכלי להעביר אותה לחלב פרה. כדאי להתייעץ בנושא זה עם רופא הילדים או עם טיפת חלב. בהצלחה בגמילה ותרגישי טוב!

מתפוצצת מחלב

It you want to wean the baby from the breast, that is not the best way to do it. YOu should never stop breastfeeding all at once. First of all, that is what ruins the shape of the breast............they become floppy like empty bags of choco. YOu should pump and gradually decrease the amount that you pump until you do not feel godesh any more........that together with ice packs, and cabbage compresses.​

b o t t e n

New member
בתגובה לאסתר וגם לרוני.

ההפסקה היא לא חדה כל כך כמו שנדמה. ההנקה בשבועות האחרונים הייתה סתם כנישנוש, והיא העדיפה לנשוך פיטמה על נשכן, לטובת הצמחת השיניים. הגודש בא לי בעיקר כי נחתי המון (אצלי זה עובד פלאים), וגם כי יום קודם לכן אכלתי הרבה חילבה
ושכחתי מזה, מה שגם גרם לייצור מאסיבי של חלב. בינתיים שאבתי ונתתי לשכנה שלאחותה יש פג. אני שמה כרוב, ושותה הרבהתה של מרווה ונענע. יש הקלה. אני גם עם חזיית ספורט. אמרו לי כדורי אתרופה רפואית שעוזרים להקל על הגודש וגם לייבש. מה דעתכן
לרוץ לקנות- זה הומאופטי
תודה רבה

למעלה