Sigali

New member
../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif../images/Emo206.gif

הגיעו אלי אורחים ואני חייבת 2 מרשמים פליזזזזזז 1)תפוח אדמה מוקרם עם רוטב פטריות 2)פסטה או ספגטי מוקרם ברוטב פטריות תודה מראש סיגלי

מתכון: תפוחי אדמה בשמנת מוקרמים בגבינה היהלום

מתכון: תפוחי אדמה בשמנת מוקרמים בגבינה היהלום שבכתר / מתכונים [מצורף קובץ mat] ו 19:12 | 06/05/03 מתכון: תפוחי אדמה בשמנת מוקרמים בגבינת עמק רכיבים: 5 תפוחי אדמה גדולים 2 בצלים גדולים 1/2 חבילה חמאה 1 שמנת לבישול השף הלבן 15% אני מעדיפה 32% מעט שמן לטיגון 200 גרם גבינה צהובה עמק מגוררת של השף הלבן אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף אופן הכנה: לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך כל תפוח לרוחב לחצי וכל חצי לפרוסות דקות. לבשל 10-15 דקות. לפרוס את הבצלים ולטגן אותם בשמן + החמאה עד לשקיפות. לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולהוסיף לבצל. להוסיף שמנת לבישול + תבלינים, רתיחה קצרה על אש גבוה ולכבות. לשפוך את התערובת לתבנית אפיה פיירקס ולאפות כ-20 דקות. אח"כ לפזר גבינה צהובה ולאפות שוב עד להשחמה טובה של הגבינה. הערות: מקור המתכון: היהלום שבכתר

רוטב פטריות ושמנת לספגטי

לטגן בצלים קצוצים בחמאה ושמן עד לשקיפות. להוסיף פטריות שמפניון טריות פרוסות. לטגן עד שהפטריות שחומות מעט. להוסיף שני שיני שום כתושות. לטגן עוד מספר דקות, זהירות לא לשרוף את השום. להוסיף 1-2 שמנת מתוקה/בישול (אפשר 1 שמנת לבישול ואחד רגילה). לתבל במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט. להביא לנקודת רתיחה. להנמיך להבה ולבשל 5 דקות. אני מניחה שאת הספגטי תבשלי כרגיל ואז תניחי בצלחת ותשפכי מעל רוטב בנדיבות.

למעלה