שילשולים

סימזיו

New member
../images/Emo206.gif שילשולים

ההודעה שלי נעלמה לה ללא תגובות.ועוד כתבתי דחוף... לבת שלי יש שילשולים כבר שבועיים ואני מנסה לעזור לה בלי תרופות. התפריט שלה בימים האחרונים: בבוקר בקבוק (240CC שמורכבים מכפית תחליף חלב (במקום 4 כפיות)+ 4 כפיות דייסת אורז של מטרנה) ב-11:00 אורז לבן שאני עשיתי. ב-15:00 או אורז לבן או בננה ותפוח. בערב לפני השינה בקבוק כמו בבוקר. איך אני יכולה לעשות לה דייסת אורז אמיתית? באילו שיטות אני יכולה למצק לה את הבטן? כמה זמן אחרי שהיא מפסיקה לשלשל אני יכולה לחזור לתזונה רגילה?

tunalover

New member
ניסיתי להקפיץ את ההודעה הישנה שלך

אבל לא הלך. דווקא יש שם קצת תגובות. מצטערת שלא יודעת לעזור.

galit74

New member
שלשולים

לדעתי שבועיים שלשולים זה ממש מוגזם. האם היית אצל רופא? חשוב לבדוק ממה השלשולים. הבן הגדול שלי היה משלשל המון ואז התברר שהוא אלרגי לתחליף חלב ועברנו לצמחי. חשוב לתת לשתות הרבה למנוע איבוד נוזלים (מי המרק המומלחים-מומלץ לתת לשתות כי מלח עוצר את איבוד הנוזלים).

תרופת סבתא שלנו עזרה

תרתיחי אורז לא עד הסוף קחי את המים שלו תמתיקי טיפה ותני לה לשתות את המים. חוץ מזה שבועיים זה באמת הרבה זמן לשלשולים. אגב הרבה הורים מתבלבלים , הגדרה של שלשול זה כשיש לפחות 3יציאות בשעה , אם הקקי הוא רך והתדירות לא גבוהה זה עדיין לא שלשול. (זה הסביר לי רופא). תהיו בריאים.

מוק מוק

New member
גזר מבושל גם מאוד עוזר

בזמן שילשולים. העמלנים (כמו שיש באורז) עוזרים. לגבי דייסת אורז אין לי מושג. לדעתי לחזור לתזונה רגילה רק אחרי שלפחות יממה אחת היא חוזרת ליציאות רגילות. וחשוב לתת לה לשתות הרבה מים .

talinana

New member
../images/Emo41.gif עזרה לשילשולים ../images/Emo41.gif

אני לצערי מאד מאד מנוסה בעניין. שילשולים שנמשכים מעבר לשבוע אצל תינוקות, נגרמים עקב כך שרירית המעיים של התינוק ניזוקה מעט עקב השילשולים, ולכן הלקטוז שבחלב מגרה אותה והיא מתקשה לספוג אותו, וכתוצאה מכך למרות שיפור במצב הכללי של התינוק הוא ממשיך לשלשל. הפתרון לכך הוא פשוט - לעבור לתמ"ל ללא לקטוז לשבוע הערך, עד שהמעיים נרפאים ואז ניתן לחזור לתמ"ל הרגיל. יש סימילאק טופ פרי שהוא על בסיס חלב וללא לקטוז, ויש גם תמ"ל צמחי שהוא נטול לקטוז כמובן (אבל לדעתי פחות מומלץ). זה פשוט עוזר! אגב, הרופאה שלנו לא ידעה להמליץ לי על זה ולכן סבלנו משלשולים חודש(!) בגלל שלא עברנו לנטול לקטוז בזמן. מיותר לציין שהיא כבר לא רופאת הילדים שלנו... בכל מקרה, הילדה צריכה לאכול, ולדעתי אל תתני לה את התמ"ל מדולל כל כך למשך תקופה ארוכה מידי (יותר ממס' ימים). אורז, אגסים, בננות וגזר מבושל מאד מומלצים. מקווה שעזרתי, והרבה בריאות.

למעלה