שאלה על פרוו

pinkrobot

New member
../images/Emo206.gif שאלה על פרוו

שלום אני חוזרת עם שאלה שלא קשורה אליי. אחד מהחברים בפורום כלבים אימץ גור בן חודשיים מכלביה, שלפני כיומיים התחיל להקיא ולשלשל.זה מה שהמאמץ כתב היום: "המצב שלו לא טוב בכלל. אתמול בערב הוא התחיל לשלשל דם ועכשיו זה כבר שפריצים של דם נטו. הוא גם הקיא כל הלילה. הוא ממש מסכן זה נראה שלא משנה מה אני עושה הוא רק מדרדר. הוטרינר אמר שהוא ייתן לו היום עוד זריקה ושנראה איך זה מתפתח ביומיים הקרובים. אם אין שיפור אז אין לי ברירה ולהרדים אותו. הוא פשוט סובל ככה והוא רק בן חודשיים. הוטרינר אמר שאם לא הייתי מטפל בו ככה אז הוא כבר היה מת לפני כמה ימים." האם יש הצדקה להרדים את הגור אחרי כמה ימי טיפול? או שעדיף להתייעץ עם וטרינר אחר? זה שמצבו לא משתפר, בהכרח אומר שהוא לא ישתפר בהמשך?ובכלל, מתי יודעים שזהו, אין כבר מה לעשות ועדיף להרדים? אני שואלת כי פעם היה לי כלב שחלה בכלבלבת והיה במצב ממש רע במשך שבועיים פלוס, הגיע למצב של כמעט שיתוק מלא, ואז חזר לעצמו, החלים וחי עד גיל מבוגר. ושוב תודה..

טיפול בפרוו

קודם כל - אני צריך לסייג את הדברים - הסיפור שהבאת לא מלא, אין בו את נתוני הבדיקה הפיסיקלית ובדיקות הדם, ומה בוצע עד עכשיו, לכן ההתייחסות שלי היא למקרה שמדובר במחלת הפרוו ולא בהכרח זה המצב. פרוו היא מחלה המתבטאת בין השאר בדלקת מעיים ויראלית קשה התוקפת בדרך כלל גורים. הנגיף פוגע בתאים המתחלקים בקצב מהיר, ופגיעה משמעותית נוספת היא נזק למח העצם. התוצאה היא הקאות ושלשולים דמיים וירידה בספירת התאים הלבנים, המביאה לפגיעה חמורה בעמידות בפני זיהומים. הטיפול, מכיוון שמדובר במחלה ויראלית ואין טיפול ספציפי נגד הוירוס, הוא למעשה טיפול תומך. המטרה בטיפול היא למנוע התייבשות, לספק חוסרים של הגוף (כגון גלוקוז כי מדובר בגורים צעירים, אשלגן שאובד בהקאות ובשלשולים, ולפעמים עד כדי צורך במנות דם בשל האבדן המתמשך), לתת נוגדי הקאה ולתמוך באנטיביוטיקה למניעת זיהומים משניים. מחלת הפרוו יכולה להשתנות בחומרתה לפי אלימות הוירוס ולפי רגישות הגור שנפגע. במצבים מסויימים המחלה קלה, ומספיק טיפול בנוזלים מתחת לעור ואנטיביוטיקה בזריקות, אבל ברוב המקרים יש צורך בטיפול אינטנסיבי לוריד, כי קצב איבוד הנוזלים בשלשול ובהקאות גבוה. עם כל זאת, בהחלט אפשר לצאת מהמחלה עם טיפול אגרסיבי. יש מקרים בהם לא מצליחים, אבל הרבה מקרים כן, ומה שהייתי ממליץ זה לשקול טיפול כזה, כולל אשפוז, נוזלים לוריד, בדיקות דם תכופות ומעקב מלא.

ella100

New member
pinkrobot

תראה מה כתבתי לgiluts,בתפוז כלבים ותקרא היטב את תשובתו של ד"ר ארז. הבעיה,שמתברר שישנם וטים שלא יודעים לזהות פרוו גם אם יש להם בדיקות מפה עד להודעה חדשה מול העיניים. זה לא שההחלמה מובטחת-אבל זהוי וטיפול נכון נותנים סכוי. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=708&msgid=77129777

pinkrobot

New member
תודה, אני מקווה שהוא יספיק לקרא את

התשובה. נשמע שמצבו של הגור ממש לא טוב, והוטרינר שולח אותו הביתה לטיפול של הבעלים עם עירוי במקום לאשפז אותו? משהו פה לא מסתדר לי. ותודה על התשובות לד"ר!!נקווה שזה יעזור.

פרוו

אני מצטרף לקודמי. אמנם המחלה קשה מאוד, אבל יש אחוז הצלחה משמעותי בטיפול. הטיפול, ארוך, מייגע ומפרך, אבל יכול להצליח. אין מאה אחוז הצלחה בטיפול בפרוו, אבל להערכתי 80% מהכלבים המטופלים באופן מתאים שורדים את המחלה. בשונה מכלבלבת, שבה יתכנו סימני בשלבים מאוחרים לאחר החלמה, כאן ההחלמה מלאה. אין כל הצדקה רפואית להרדים את הגור אם יש לו פרוו.

pinkrobot

New member
תודה רבה רבה על התשובות

ela100 שלחה מסר לבעלי הגור, וכולי תקווה שהוא יקרא את תשובותיכם בזמן.

למעלה