פיטורין מקבע..

../images/Emo206.gif פיטורין מקבע..

אשתי קצינה בצבא, מספר חודשים לפני גיל 38. יש לנו 3 ילדים, ואנחנו עומדים לפני גירושין. בשבוע שעבר קיבלה הודעה שהצבא מוותר עליה והיא תפוטר תוך שנה. במבחן דרוג קיבלה ג' בגלל תקופה קשה שעברה ועוברת בגלל הגירושין, אך היא עמוסה בראיונות טובים בהם היא מתוארת (בכולם) כקצינה טובה מצויינת ואיכותית. בשבוע שעבר כתבתי מכתב לרמטכל אך לא נראה לי שהוא יקרא אותו (הגיוני) , וכמעט ברור לי שאקבל תשובה לקונית משהוא, בדקנו ואין מה לעשות.. חשבתי לנסות להגיע אליו אולי אפילו הביתה או לסגן הרמטכל, אני כבר לא יודע מה לעשות, ולמי לפנות. מישהוא נתקל במצב הזה? איזה דרכים יש כדי למנוע את רוע הגזירה? מה עוד ניתן לעשות? מישהוא מכיר עו"ד טוב? איך הצבא שהוא כל חייה, ואותו היא משרתת על חשבון כולם כבר 20 שנה, זורק אותה כמה דקות לפני שהיא בת 38 ובדיוק כשהיא לפני גירושין? איך אפשר להתנהג ככה כלפי מישהוא שנותן את החיים שלו לצבא?? איךךךךךךךךך ???????????? תודה

deathcaster

New member
תגובה

צר לי על מצבכם. אשתך ממש לא היחידה במצב הזה. להגיע לביתם של הרמטכ"ל/סגנו זה דבילי כי זה יכול להגמר בזה שתואשם בהטרדה. איך יכול להיות מצב כזה ? זה קורה לא רק בצבא. אשתך תפוטר בנוהל "פרישת גילאי הביניים" ותקבל פיצויים מוגדלים. אין ממש קשר לגירושין שלכם ולפיטורין, כלומר שהעובדה שאשתך בהליכי גירושים לא מהווה נסיבות מקלות או גורם מעכב לפיטוריה. אשתך צריכה לחפש כל דרך להשאר בצבא עד גיל 38 כך היא תפרוש לגמלאות. איך מונעים את זה בדרכים אתיות ? א. אשתך צריכה למצוא לה תפקיד ביחידה אחרת עם תקן פנוי ושירצו אותה שם. ב. עו"ד טוב - חפש באיזור המרכז משרד עו"ד שרגא, הוא מטפל בתביעה ייצוגית של משוחררי גילאי הביניים כנגד משרד הבטחון והתביעה היא פתוחה, כלומר אשתך יכולה להצטרף לקבוצת התובעים. אתה רוצה דרכים שעובדות , אבל הן לא כ"כ אתיות ? א. שאשתך תהפוך להיות "חולה מדומה", ותוציא גימלים עד שהיא תגיע לגיל 38. ב. תנסו לגשר על הפערים שלכם בגירושין, ותנסו להביא ילד לעולם, זה גם יכול להועיל לחיי הנישואין שלכם וזה גם , בגלל שאשתך תהיה בהריון מונע מצה"ל לפטר אותה , צה"ל לא יודע להתמודד עם הבעיה הזו, ואשתך לא תהיה היחידה שעשתה או תעשה זאת.

תודה מקרב לב...

לא חושב שאואשם בהטרדה, כי אני לא מתכו להטריד, בסך הכל למסור מכתב אבל גם זה לא בטוח... לפני שהודיעו לה את זה, אמרו לה שאם לא תמצא תפקיד היא תפוטר, אך היא מצאה תפקיד מרכזי (רמ"ד סגל) כבר בשבוע הראשון ולפני כולם, והיא נמצא בו כמה חודשים, אז ממש לא ברור לי העניין.. לא מעניין אותי אתי... כל עוד זה חוקי זה יכול להיות הכי מסריח..זה מלחמת קיום והישרדות.. איך אפשר למשוך עד 38??????? יום ההודעה על הפיטורין זה מה שקובע, וכבר הודיעו לה, אז מה זה ישנה? בכל מקרה הפרישה תהיה לאחר גיל 38??? ולגבי ההריון תודה, אבל אין שום סיכוי... תודה לך
עוד עצות, תשובות????

deathcaster

New member
תגובה

לאחר גיל 38 לא ניתן לשחרר אותה ב"פרישה של גילאי הביניים" , יש להוציא אותה לגמלאות ( פנסיה ) עם כל מה שמשתמע מכך. איך אפשר למשוך עד גיל 38 ? אמרת שחסר לה עוד כמה חודשים, נו אז כמו שאמרתי, תחזור להודעה הקודמת שלי ורשמתי שם את הדרכים. אתה שאלת כיציד ניתן למנוע זאת, ואח"כ אתה אומר " יום ההודעה על הפיטורין זה מה שקובע, וכבר הודיעו לה, אז מה זה ישנה?" , אתה סותר את עצמך עם השאלות שלך. נכון זה לא כ"כ אפשרי למנוע זאת, אך כפי שאמרתי, תפנה לעו"ד שרגא או עו"ד אחר , תוציאו צו מניעה לפיטורין ואח"כ חוקית לאחר גיל 38 ניתן רק להוציאה לגמלאות. ושוב, תנסו ליישר את ההדורים ביניכם, והריון כרגע זה עדיין הגורם הכי מעכב לפיטוריה. ושאתה שואל שאלה, מספיק סימן שאלה בודד, אתה לא ילד.

לא הבנתי כלום...

בוקר טוב שוב חוזר על השאלה.. אם יום ההודעה על הפיטורין הוא היום הקובע, והוא נעשה לפני גיל 38 .. מה יעזור אם היא תוציא מחלה עד לאחר הגיל הזה??? אתה רואה שאני לא סותר כלום????? לגבי העו"ד והצו , נפעל עפ"י עיצותיך החשובות... לגבי ההדורים ביינו, זה ממש לא רלבנטי, תודה. ואני כן ילד !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -:p תודה יום טוב.

deathcaster

New member
תגובה

שוב, אם יום הפיטורין נקבע לתאריך מסוים, והיא מוציאה גימלים, היא עשויה לקבל באישור רמ"ח פרישה הארכת שירות, ועד שאין לה סיכום פרישה, ברגע שהארכת שירותה עולה על גיל 38, לא ניתן לפטרה אלא להוציאה לגמלאות. הסיכוי לכך לא גדול, אבל ביקשת אפשרויות וזה מה שעשיתי.
כעת שהשאלה שלך ברורה , אינך סותר כלום
אתה כן ילד ? בן 42 ? .......זה מתחיל להסביר הרבה דברים

א מ צ י ה

New member
לא נכון

בפקודת המטכל כתוב במפורש שהיום הקובע הוא יום הראיון וזה כבר היה. אם הראיון היה לפני גיל 38, אז אפשר לפטרה בלי פנסיה ללא קשר ליום השחרור עצמו. גם לי יצא ככה, הראיו היה חודשיים לפני יום ההולדת 38 ומועד השחרור תוכנן לאחר מכן (הרי מגיעה חופשת שחרור של חצי שנה, גם אם עוזבים את היחידה למחרת הראיון...).

deathcaster

New member
תגובה

וזה בדיוק אחד הסעיפים בכתב התביעה הייצוגית שעליה הסברתי.

א מ צ י ה

New member
העתירות שהוגשו

שתי העתירות שהוגשו עד היום, היו בנושא זכויות הפנסיה ולא לדחיית שחרור או ביטול שחרור. כל מי שניסה לעתור אישית למניעת שחרורו, עד היום נדחה ע"י בית המשפט.

varui

New member
קבע

אני רואה שאתה לא הבנת קבע הוא כל דבר כמו עבודה מה אתה מפחד עלייה היא לא תצליח להסתדדר לבד באזרחות אם היא שרדה 20 שנה בצבא ולמה היא יכולה לסרוד באזרחות

varui

New member
הפעם אתה טועה בגדול

כי לאף אחד לא מעניין שהיא תרמה 20 שנה לצבא ואם היא היית תומרת 20 לחברה פרטית זה זה הכל עבודה אן היא מורעלת עדיין זה משהו אחר

היום אין ציונות ואין תרומה לקבע

היום זה עבודה רגילה נטו !!!!!!!!!!!!!! והצבא הולך וקטן ובצדק גדול כי על כל חייל סדיר שעובד יש 3 קצינים שלא עושים כלום חוץ מישיבות מטה ..... אז הצימצום כואב אבל אמיתי ורלוונטי לימיינו ..

למעלה