שלום, אני מניקה כבר 3 חודשים מלא, ולפני כמה ימים החלו כאבים בפטמה אחת. היום ראיתי שהפטמה פצועה כאילו חתוכה , למרות שלתינוק עדיין אין שיניים... ממה זה יכול להיות? איך מרפאים את הפטמה ? למרוח משהו ??? תודה
כנראה בלי לשים לב השתנה משהו בהנקה. בתפיסה שלו של השד או אולי בזוית שאת מחזיקה אותו. תנסי לשים לב ולבדוק מה השתנה. אם לא יחול שיפור כדאי ושווה לפנות ליועצת הנקה אבל לפני כן אם את מנויה בHOT יש בV.O.D סרטונים של הדרכה להנקה נכונה שמציגה אותם אסתר ובתקופה שאני רק התחלתי להניק הם ממש הצילו לי את ההנקה. שווה לצפות. בנתיים תמרחי על הפטמה מהחלב שלך.ותאווררי אותה כמה שיותר. שיהיה לכם בהצלחה.
ההנקה פותחת כל פעם מחדש את הפצע...אני הנקתי ובכיתי תוך כדי מרוב כאבים. מה שאני עשיתי, קיצרתי את ההנקות מהצד הפצוע, לא נתתי לקטן להתמזמז על השד הזה ושיחררתי את השד לאחר דקות בודדות של הנקה. כמות החלב בצד זה ירדה, אך כאשר הפצע הבריא הנקתי משם בתכיפות גדולה והכמויות חזרו לתיקנן. נסי לתת את הצד הפצוע לאחר שכבר ינק מהשד הבריא, כך הוא רעב פחות והמציצות פחות עזות. בין ההנקות - מישחת פיורלן, חלב אם ואיוורור. התייעצי עם יועצת (אפילו טלפונית) לגבי שימוש בפיטמת סיליקון לזמן מוגבל. בעיקר, סבלנות, לפצעים האלה לוקח המון זמן להחלים.