שאלה...

../images/Emo205.gif שאלה...

אחותי הקטנה בדילמה לגבי שירות לאומי או צבא. אצלנו בבית יש גם וגם, אחותי הגדולה עשתה צבא ואני עשיתי שירות לאומי..
מחר יש לה צו ראשון. (12.12) עד לא מזמן היא הייתה בטוחה שהיא הולכת לצבא, כשהתקרבו הימים היא התחילה לחשוב יותר ויותר ברצינות... והיא בדילמה. אנחנו בתור כאלה שמכירים אותי יודעים שהיא לא תסתדר בצבא, היא פינוקי נורא וגם נורא קשורה לאימא ואבא. לילה אחד בלי אמא זה בכי רציני. (אצל חברות היא לא ישנה!) היא בהתלבטות רצינית. אבל עדיין איפשהו עומדת על שלה להתגייס... למרות שלא בלב שלם. ועכשיו - אחרי כל הקדם הזה השאלה שלי היא כזאת. במידה והיא מתייצבת מחר בצו ראשון, היא יכולה להוציא פטור אחרי זה
הצו ראשון מחייב אותה להתגייס
תודה לעונים

Q T g i r l

New member
מניסיון אישי

אני יצאתי 10 ימים לפני הגיוס (כאילו כמובן שדחיתי בחצי שנה-פרופיל 24- ואז אחרי חצי שנה יצאתי...) כעקרון אפשר אבל תלוי על מה היא יוצאת. אי התאמה למסגרת זה משהו נראה לי שצריך להצהיר מההתחלה... אני יצאתי על רפואי =/

eryui

New member
לדעתי כדאי לה להתגייס , אני אומרת

מניסיון אישי (אני עשיתי ש"ל). וזה שהיא פינוקי הצבא יגרום לה להיות פחות ויחשל אותה.

Q T g i r l

New member
גם לדעתי

אני עושה ש"ל כי אין לי ברירה. הייתי עושה הכל כדי להתגייס וגם אני פינוקי. אם המצב הרפואי שלה תקין אין סיבה שהיא תהיה שונה מכולם. צבא מחשל ומכין לחיים האמיתיים. משהו שאני לא ממש בטוחה שש"ל עושה. זאת רק דעתי...

למה את חושבת שהשירות לאומי לא מכין אותך

לחיים בחוץ? מה בדיוק הצבא עושה שהשירות לאומי לא?

הצבא שובר אותך

הצבא מפרק אותך לחתיכות. שובר אותך מנטלית. מתייחס אליך כאילו אתה כלום. ובסוף טוענים שזה מחשל אותך. יש אנשים שמאמינים שהחיים בעולם בחוץ, הם רעים, אכזריים, שלאף אחד לא יהיה איכפת ממך. ואם תעבור את החוויה הזו במשך 2-3 שנים, תהיה יותר מוכן לעולם שבחוץ. (מיותר לציין שאני מתנגד בתוקף לדעה הזו...) צפריר.

../images/Emo31.gif

הטירונות.
הטירונות היא החלק היחיד שקשה בשירות צבאי (אני מדברת יותר על חיילות וגובניקים ולא שאני מזלזלת בחיילות/גובניקים באשר הם/ן)

Q T g i r l

New member
אממ

הצבא מבגר אותך גם בלי שאת יודעת. השירות הלאומי באיזשהו מקום משאיר אותך תמיד פינוקי... לא בדיוק לא מכין אותך לחיים שבחוץ אלא יותר להתמודדות עם קשיים בחוץ. כן, מתייחסים רע. אבל זה בדיוק מה שמחשל...

אישית

אין לי מושג מה מחכה לי החיים בחוץ. אין לי מושג מה יש בעולם הגדול אבל אם אני יכול לבחור בין שיתייחסו אליי רע, לבין שיתייחסו אליי טוב. אני מעדיף שיתייחסו אליו טוב. ובכל מקום בחיים, תמיד יש אפשרות בחירה..

לא יודעת אם הייתי אומרת את זה ככה,

ולא יודעת אם זה נכון. הדבר היחיד שהצבא אולי מלמד את החיילים/ות שלו זה עמידה בזמנים. ואני חושבת שהשירות לאומי עושה את אותם דברים בדיוק, אז בשירות לאומי מתנהגים אלייך יותר יפה ויש יותר ההערכה. (ככה אני חושבת) וכמו שאמרת "סתם רוחני" למטה, הבחירה של יחס טוב או רע היא ביד שלי - ברור שאני אבחר שיתיחסו אליי טוב.

אממ..

מזה תהליך מאוחר? היא רק בכיתה יא. והצו הראשון שהיא לא הלכה בסוף הוא הצו הראשון. (אגב, היא לא הלכה... ועדיין מתלבטת..)

Woman In White

New member
אפשר לצאת

יש לי חברה שיצאה אחרי הצו הראשון שלה ועוד חברה שיצאה חודשיים ליפני הגיוס..

שוגבוג

New member
פטור מצבא

חמודה,אז ככה,יש אפשרות להוציא פטור,הדבר כרוך קצת במלחמות לפעמים,אבל זה אפשרי.כדאי לחשוב פעמיים לפני שעושים צעד כלשהו!תחשבי על זה שברגע שנכנסת לצבא,אם את אחותך פינוקי כמו שאמרת,היא בטוח לא תהנה,והיה לה מאוד קשה! והיא צריכה לדעת שברע שנכנסים לצבא אחוז קטן שתוכלי לצאת,כמעט אפסי...

הלוואי היא הייתה מבינה את זה.

אני מנסה להסביר לה את זה כבר תקופה ארוכה. אני עוד לא מבינה למה היא מורעלת להתגייס (ותכלס יש בזה משהו טוב, שהיא לא מתפנקת יותר ורוצה לעשות משהו בדרך "הקלה")

למעלה