TEENAGER1

New member
../images/Emo204.gif

חצי הופעה עצמתי עיניים. וזה לא שלא רציתי לראות. לפעמים רואים טוב יותר בעיניים עצומות. אני מנסה לשחזר עכשיו את ההופעה הזו ופתאום נדמה לי שהיא לא קרתה בכלל. אולי סתם עצמתי עיניים וריחפתי לי במקומות עמוקים כל כך בנפש שאין להם אפילו שם. אבל קול אחד נוכח, קול אחד שעדיין מהדהד ומשוטט לו שם בתוך חדרי הלב, מבהיר לי ללא ספק שכן, הייתי בהופעה של אביתר בנאי לפני יומיים. אני לא יודעת כבר מה להגיד, איך לתאר, אילו מילים ללקט מתוך סערת הרגשות והאותיות הפורחות באוויר. אני מרגישה שפשוט אמרתי כבר הכל. פעם חשבתי שיש הופעות של מילים ויש הופעות של מוזיקה, ההופעה הזו הייתה השילוב הכי מזוקק שיכול להיות של שניהם. האשפה מלאה חיצים, ואביתר יודע לכוון. "זה שיר שאם לא הייתי יודע שכתבתי אותו בגיל 18, לא הייתי מאמין לעצמי". עברו כמה שנים מאז. ועכשיו אני בשבועות האחרונים של גיל 18, שומעת את כל הקהל שר את השיר הזה, ולא מתעצבנת כמו תמיד, אלא מניחה לעצמי להיסחף איתם, להיבלע בזרם, לצעוק את המילים, ומאמינה באמת שיש לנו סיכוי. להינצל, לטפס החוצה, לעוף. איך אפשר שלא להאמין אחרי שעה וחצי של ריחוף בשמיים. וברגע האכזרי ההוא של הדלקת האורות, כשנגמרת ההופעה, דקה אחרי שמבינים שזה באמת נגמר, לפקוח עיניים, לנשום עמוק, לקום, למתוח את השרירים הכואבים, לנשום עוד קצת... להרגיש את החוויה מתפוגגת ומתרחקת לאט-לאט אבל משאירה איזה חותם על הלב, מותחת עליו עוד מיתר קטן של אמת וטוהר, לדעת שמעכשיו כל רגש שיחלוף כאן ירטוט גם דרך המיתר הזה ויפיק ממנו צליל, יזכיר את מה שאולי הספיק להתעמעם ולהישכח... ושממש בקרוב שיר חדש-חדש יאיר את ליבי ואת מיתרי. לעצום עיניים, לחייך, ולחכות.

איך את עושה את זה כל פעם

כאילו שאני לא מתגעגעת מספיק, עשה קווץ גדול והמון חשק ,שכבר נכח ,להופעה , ההתרגשות הזאת מציפה אותי וזה עושה כלכך כיף , במיוחד שאני קוראת את זה שיצא כבר האלבום , הסינגל, משהו אני לא עומדת בזה. תודה לך.

creepy creep

New member
../images/Emo45.gif"לפעמים רואים טוב יותר בעיניים עצומות"

כל כך מתאים ונכון, בייחוד כשמדובר באביתר. נהניתי לקרוא את הסיקור, וכמו כל פעם זה הגביר את הצורך להופעה כאן ועכשיו. עוד פחות מחודשיים. תודה רבה

TEENAGER1

New member
ועוד כמה דברים שנזכרתי בהם...

* באמצע "אב הרחמן" משום מה נדלק פתאום אור על הקהל, ואביתר עצר את השיר, אמר "איזה יופי", והמשיך לנגן. כמובן שרגע אחר כך האורות כבו, זה היה מוזר משהו... * על "שיר טיול" - "זה שיר עצוּם עיניים". * לפני "מנגינה יקרה" - "לשיר הזה קוראים אין לי ברירה". אוקיי
ואמיר לא שר הפעם, רק עשה קולות. * באיזשהו שלב בהופעה אביתר אמר: "אני רוצה להגיד דברים אבל אני לא כל כך יודע לדבר, יש פה בקהל שני רבנים חשובים שיודעים לדבר, אולי הם יעלו..." מאוחר יותר הסתבר שאחד מהם - בן דוד שלו, הרב איתמר אלדר - קצת לקח את זה ברצינות ובאמת התכוון לעלות
* אחד הקטעים הטובים בהופעה - לרגל ל"ג בעומר הוחזר "בר יוחאי"! אביתר עשה את זה כמו פעם, השילוב בין "כה ציפיתי ליום והגיע" לבין "בר יוחאי", היה ביצוע אדיר לגמרי... * נראה לי שזה היה באמצע "כלום לא עצוב", המיקרופון של אביתר הסתובב למטה פתאום וגרם לאביתר לשיר בפוזיציה מוזרה ביותר
* ברצף השירים החדשים - לפני "עד מחר" הוא אמר שזה יהיה הסינגל הבא, לפני "אותיות פורחות באוויר" הוא צעק בהתלהבות "עכשיו נשיר את.. אותיות! פורחות! באוויר!" בשילוב תנועות ידיים תואמות, ולפני "לילה כיום יאיר" הוא אמר "זה שיר שדוד המלך כתב לנו במיוחד, לפני אלפי שנה..." (אגב, לבן שלו קוראים דוד
), ואז הוא קצת נתקע, אז הוא כזה "אה.. נמשיך." זהו, תודה על התגובות, עוד חודש וחצי שוב...

המיקרופון ב"כלום לא עצוב" פשוט שיעשע אותי

מי הסכים לו להסתובב ככה?
אהבתי לראות איך אביתר בלי להתבלבל בכלל טמן את ראשו בפסנתר בניסיון להתקרב למיקרופון . אין לי ברירה - בטח בדיחה פרטית בינהם כי ככה קוראים למנגינה יקרה בפלייליסטים. איזה כיף, כל המילים הקטנות האלו מחזירות לי למחשבה רסיסים מההופעה. בכל פעם יש את הטוויסט השונה בהופעות שלו ואין הופעה דומה לחברתה. זה אף פעם לא נגמר ולא נמאס, ברוך ה'!

למעלה