TEENAGER1

New member
../images/Emo204.gif

הייתי הערב במפגש עם אביתר, היה פשוט.. אין מילים לתאר. הוא דיבר המון, האמת שפחות על עצמו אבל גם זה היה. אני שפוכה מעייפות וצריכה לסדר קצת את הראש, מבטיחה לפרט יותר מחר. אה, והוא שר מהאלבומים את - מנגינה יקרה, יש לי סיכוי, מתנות, תחרות כלבים והרמח"ל, את שלושת השירים החדשים מההופעות, ו - תחזיקו חזק - חמישה או שישה שירים חדשים לגמרי! בקיצור, היה ערב מיוחד מאד, וכפי שהבטחתי - יותר פירוט מחר. רק עוד שני דברים קטנים: - לכל המודאגים (אני בעיקר): אביתר יחזור להופיע אחרי החגים. - הדיסק של יונתן רזאל יצא. פשוט אמרתי שאני אודיע כאן כשזה יקרה. אז הוא ייצא, "סך הכל", קניתי היום. אביתר הפיק מוזיקלית וגם שר עם יונתן שיר אחד, ועושה קולות. שיהיה לילה נהדר.

Loosing my life

New member
מההההההההההה

5 6 שירים חדשים?!?! ולא הייתי שם?!?! לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

:) איזה כיף זה ש

הוא אוהב את 'מנגינה יקרה'.. זה שיר שאני ממש אוהב ויפה שהוא הולך איתו לאורך כל הדרך כזה פשש.. חמישה שישה שירים חדשים... יש למה לצפות אה? שאלה קטנה שמת לב ללחנים במקרה? 'עומד על נייר'ים? או 'שירטיול-אביתרבנאי'ים?

לפני מנגינה יקרה הוא סיפר סיפור.

למעשה לפני כמעט כל שיר הוא סיפר סיפור, מה שהפך את זה לשווה במיוחד. הסיפור הזה היה על חנות התקליטים שהוא היה הולך אליה, ושעד היום הוא בקשר מיוחד עם מוכר התקליטים, שמכור למוזיקה וזיהה באביתר ניצוץ של מכור כשהוא היה בן 10. בכל מקרה...לשאלותיך, יש למה לצפות! בהחלט בהחלט בהחלט! הלחנים... זה היה נורא מינימליסטי...ככה שאי אפשר לדעת בכלל איך זה הולך לצאת...הוא עדיין יכול לקחת את זה לאינספור כיוונים. אני זוכר שבראיון לפני שנה שנתיים הוא אמר שהוא רוצה לעשות דיסק גיטרה קלאסית אז יש סיכוי שזה יהיה הכלי השולט.אבל היו גם שירים חדשים שבוצעו על הפסנתר.

מי שלא היה הפסיד...

היה תענוג. ואגב, הופתעתי שלא היה את 'משיב הרוח', אם כבר שירים חדשים. הוא סיפר 2 בדיחות.1 על חוזר בתשובה, ו-1 על חילוני. הקהל דווקא צחק מאוד. לרגע חשבתי שאני בהופעה של מאור כהן(אופס זה מחר.זתומרת היום) בסוף הוא נתן לקהל לשאול שאלות והגדיר את זה כ-'הכה את המומחה'. הוא אמר שהוא לא יודע לאיזה ציבור הוא משתייך כרגע.ושהוא עדיין בחיפושים. מה שטיפונת מדאיג.שלא יבלע בציבור החרדי. הדתי זה בסדר...ההופעה הזאת הייתה מיועדת לציבור דתי בעיקר והיא הייתה נהדרת(אם כי, כמובן שקצרה מידי..אבל מה לעשות) הוא דיבר על תיאטרון רוסי.. הוא אמר שלדיסק ה-3 היה אמור להיכנס שיר שהוא חלם על מישהו אבל המישהו הזה לא הסכים שזה ייכלל בדיסק והוא התחשב בו.מה שהוא לא עשה עם 'תיאטרון רוסי' שהייתה בקשה דומה(הוא לא הזכיר את אפרת בן צור,אבל ברור שמדובר בה) כי הוא סתם היה 'פחות מתחשב' באותה תקופה.אבל כיום הוא כבר לא ישיר את זה בהופעות..ללא קשר לדת. לגבי צנזורה של שירים,הוא אמר שהוא פוחד מזה,אבל הוא חושב שיש לו מספיק חירות,וגם שלא כל 'זבל' צריך להוציא החוצה. ממ מה עוד? הוא דיבר המון..שוב-אביתר דיבר המון...זה קשה לי לעכל עדיין.הוא גם התחיל באמירה שהיום הוא הולך לדבר, מה שהוא לא אוהב לעשות...ואחרי זה הוא שוב התלונן על זה שהוא 'מדבר'. היה מעצבן שבמשך כל 'דיבוריו' דיברו אנשים לידי, וזה דרש נסיונות התרכזות קשים ביותר, כי גם ככה אביתר הוא לא מהדברנים הברורים, בלשון המעטה. אבל היה כיף כל כך לשמוע כל כך הרבה שירים חדשים! אני כל כך מעריך אותו(וואו יותר מדי כל ככים)על זה שהוא לא עשה רק להיטי עבר מצליחים. אה אם כבר להיטים.הוא סיפר לפני 1 השירים החדשים(שכחתי את שמו אבל לדעתי שמעתיו בעבר), על 'מצוקותיו של אמן', שרוצה לפעול לפי האמת שלו וכו' ומצד שני רוצה להצליח ולהיות מפורסם(והוא אמר 'בטח אם הוא בנאי') זהו.כתבתי יותר מידי. לילה נפלא!

TEENAGER1

New member
אבל "משיב הרוח" לא חדש../images/Emo12.gif

או שלא הבנתי אותך

אבל הוא גם לא עתיק..

וסתם ציפיתי לו. לא קריטי.. איך את זוכרת את כל הפרטים?! את ממש משוגעת! הלואי והיה לי זיכרון כזה..

ו...תוספת. וקצת על יונתן רזאל.

סה"כ היו 11 שירים בהופעה. 5 ישנים, ו-6 שנעים בין חדשים לכאלה שבוצעו כבר בעבר בהופעות, אבל לקהל הרחב הם נחשבים חדשים. על יונתן רזאל. שמעתי את הדיסק פעמיים(חבר שלי קנה), ו..ציפיתי ליותר. יותר מידי פסוקים בשבילי. יותר מידי מונוטוני. הייתי אפילו אומר יותר מידי אביתרי, אבל זה דווקא בסדר... הוא חמוד, אין ספק, אבל בינוני מידי, מה-2 שמיעות האלה(אגב, יש לציין שחבר שלי התלהב נורא מהדיסק, אם כי הוא הסכים איתי שזה דיסק די 'פרווה'..אבל חבר שלי הוא דתי, וכדיסק דתי זה נחשב מצוין..רוב הדיסקים הדתיים לא מתברכים באביתר בנאי כמפיק מוזיקלי). זהו..אתם מוזמנים לנסות, אבל באופן אישי לא התלהבתי.

TEENAGER1

New member
הוא יותר ישן מהשירים ב"עומד על נייר"../images/Emo3.gif

הזיכרון זה קודם כל כי דברים שמעניינים אותי - אני זוכרת.. למשל את החומר לבגרות בהיסטוריה היה לי ממש קשה לזכור, לעומת זאת חומר לבגרות במוזיקה אני זוכרת מצוין למרות שגם זה בעצם היסטוריה. וגם עשיתי לעצמי רישומים כאלה בנקודות, ואחר כך הזכרתי לעצמי מה היה כל דבר, פחות או יותר. ולגבי הדיסק של יונתן- באמת ביחס לרוב הדיסקים הדתיים הדיסק הזה הוא בליגה אחרת לגמרי, בלי קשר לאביתר - ליונתן יש מספיק להציע, לדעתי. נכון, רוב רובו של הדיסק מורכב מפסוקים אבל לי זה לא מפריע. להיפך, אני רואה בתורה מקור נפלא של טקסטים עמוקים ונוגעים, ולמה לא להשתמש בו. במיוחד לאור העובדה שהצד החזק של יונתן, לפחות כפי שמוצג בדיסק, זה לא הליריקה. אני נהניתי לשמוע את הדיסק, כבר הגבתי פה פעם לאדם שיונתן הוא לא בועט ומפציץ ומחדש - אבל מאד מאד נעים וכיף ומרגש (אותי לפחות) לשמוע אותו.

'ומותר לאהוב, ומותר ומותר לאהוב..'

שורה ממישהי שליריקה היה הצד המאוד חזק שלה(לאה גולדברג כמובן) מותר לך לאהוב אותו... פשוט היו לי ציפיות ממנו(בלי סיבה מיוחדת..כנראה כי אני אוהב את הבית כנסת שלו ונראהלי שאפילו דיברתי איתו פעם 1 בלי לדעת שזה הוא), שלא התממשו, אבל לא נורא.אולי בדיסק הבא... התורה הוא באמת מקור נפלא... אבל באופן אישי, אני לא יכול להתחבר לפסוק 'עבדו את ה' בשמחה'. להיפך... אני יכול להבין איך אנשים אחרים יתחברו...אבל לא אני.זה הכל.. למען האמת, בשירים שאני כותב, משולבים המון המון המון פסוקים(ואם כבר הזכרתי את זה, אז אפילו יידיש..) .אני נורא אוהב את זה.אבל לא כל פסוק מדבר אל כל 1.. זהו.. :)

TEENAGER1

New member
אתה מדבר על קול רינה?../images/Emo12.gif

זה הבית כנסת הכי מגניב בארץ. אניווי, ברור שלא כל פסוק מדבר אל כל אחד. אבל הבחירה של רוב המקורות שהוא "השתמש" בהם התאימה לי אישית, ודווקא השיר שהזכרת הוא לדעתי אחד הפחות חזקים בדיסק. מאד אהבתי, לדוגמא, את "את פניך", שהמילים שלו לקוחות מאחד המזמורי תהלים שאני הכי אוהבת. אבל בהחלט - כל אחד וטעמו

נכון :)

אני אוהב ללכת לשם לקבלת שבת. (ולמען הגילוי הנאות- אני לא צם ביום כיפור...)

TEENAGER1

New member
אז הנה (הרבה) יותר פירוט

קודם כל, הגזמתי קצת לגבי השירים החדשים-חדשים, נראה לי עכשיו שהיו רק ארבעה. אולי שלושה. לא יודעת. סילחו לי. בכל אופן, הוא התחיל באומרו שהערב הזה הולך להיות כולו חדש. גם כי החוויה של לדבר היא חדשה עבורו, בדרך כלל המוזיקה היא המגרש הביתי, והערב הוא ינסה לתת גם לתשובה מגרש ביתי אחד. ועוד חידוש, שהוא ינגן בעיקר שירים חדשים שהוא מתעתד להקליט בשנה הקרובה... ונראה מה יהיה. אחרי זה הוא שר שיר חדש אחד, שלשאלתך אדם - הלחן שלו, מבחינתי לפחות, ממש זעק "שיר טיול". ביחס לאחרים קשה לי קצת לומר, ובכל מקרה זו שמיעה ראשונה ומינימליסטית כך שקשה לומר. אחרי השיר הזה הוא סיפר משהו ממש יפה. הוא אמר שבצבא אומרים "עמוד דום", אבל רק המילה "עמוד" מתייחסת לעמידה, המילה "דום" מתייחסת לזה שצריך לשתוק. ויש מדרש על הפסוק "שמש בגבעון דום", שיהושע אמר דווקא "דום" ולא "עמדי" או "עצרי" כי הוא רצה להשתיק את השמש, רק אם הוא ישתיק אותה היא תיעצר, כי כוח התנועה של השמש הוא כוח השירה שלה. אז לפי המדרש, השמש אמרה - אבל אם אני אשתוק, מי ישיר את השיר שלי? ויהושע ענה לה - אני אשיר את השיר שלך. ובאמת השמש נעצרה, ויהושע שר את שירת השמש. ואביתר אמר שהוא למד מהמדרש הזה שני דברים: אחד זה שהשמש שרה - והוא לא ידע את זה, והדבר השני זה שאם לשמש יש שיר אז גם לחיים שלו יש שיר, וגם את זה הוא לא ידע. והוא הוסיף שהוא רוצה ללמוד את השיר שלו, לזכור אותו, את המילים ואת המנגינה, למרות כל הרעש של האוטובוסים ברמת גן... ואז הוא בירך ושתה, אחר כך כשהוא עבר לגיטרה ושתה מהבקבוק השני, הוא שאל - ספק את עצמו ספק את הקהל - אם מותר לברך שוב כי זה מבקבוק אחר... הוא סיפר על חנות התקליטים שהוא היה הולך אליה בתור ילד בבאר שבע, שהיה שם מוכר בשם משה שקרא לעצמו "בלאקמור" בגלל הגיטריסט של "דיפ פרפל". פעם אחת, כשהיה בן 10, אביתר נכנס לחנות מרוב שיעמום, ודיפדף בתקליטים. והמוכר, מרוב התמכרותו למוזיקה, זיהה גם באביתר איזה ניצוץ של מכור, ואמר לאביתר שיש לו את מה שהוא מחפש. הוא הכניס את אביתר לחדר, הושיב אותו על שרפרף גבוה, והכניס תקליט לפטיפון. ואומרים שבשמיים הכל אומר שירה, וכשאנחנו שומעים מוזיקה בעולם הזה, הנשמה שלנו מזהה את זה ומשייכת את זה לשירה שהיא שמעה בשמיים, ומתגעגעת. אז אביתר אמר שהצלילים האלה שהוא שמע שם בחנות גרמו לו להרגיש געגוע עמוק למשהו שהוא לא ידע את שמו. הוא אמר שהוא רצה לקפוץ אל תוך התקליט, אל תוך החיים הצבעוניים שהמוזיקה מציעה לו. ואת כל ימי התיכון הוא בילה בחנות הזו... ועד היום הוא ובלאקמור נפגשים מדי פעם, במרכזי גמילה שונים, וכלום לא עוזר... ואז הוא שר את "מנגינה יקרה", אמר עוד משהו על נשמות אבודות - לא זוכרת בדיוק, ושר את "יש לי סיכוי" (שירה בציבור מטורפת, חצי מהשיר הוא לא שר בכלל) ו"מתנות". הוא שאל אם אנחנו מכירים את הבדיחה על מנצ'סטר יונייטד. אף אחד לא הכיר כנראה, לבסוף הוא סיפר שתי בדיחות: הראשונה על חוזר בתשובה, שמגיע לרב שלו ואומר שיש לו בעיה. תפילת "כל נדרי" ביום כיפור, יוצאת בדיוק על הגמר של מנצ'סטר יונייטד נגד איזה קבוצה אחרת. אז הרב אמר לו, אתה יכול להקליט, לא? אז החוזר בתשובה ענה - איזה יופי זה היהדות, תודה הרב, איזה תורה, לא ידעתי שאפשר להקליט את "כל נדרי"... וכולם מאד מאד צחקו, ואז הוא סיפר את הבדיחה המוכרת על החילוני שמחפש חניה (איך שהוא אמר "חילוני אחד" כולם נקרעו מצחוק). כשהוא הגיע לקטע של "אם אתה מארגן לי חניה עכשיו אני לוקח את עצמי בידיים, הכל, טלית, תפילין, שבת" אז הוא עצר ואמר שכשהוא מספר את זה לחילונים הם צוחקים בקטע הזה... אז כמובן שכולם צחקו ואז הוא החליט לספר את הקטע הזה שוב כדי שיצחקו במקום הנכון. ואז הוא שר את "לילה כיום יאיר", לפני כן הוא צחק על עצמו שהוא צריך את המילים של השיר מולו, אז הוא אמר "אני מקווה שאני אצליח לזכור את המילים של השיר החדש", ואז הוא התחיל לנגן והסתבך קצת, אז הוא הוסיף "וגם את האקורדים". הוא דיבר על הבעיה שיש לאמן, שכשהוא מתחיל לעשות מוזיקה הוא רוצה לנגן ולשיר, אבל גם להתפרסם (כאן הוא הוסיף "במיוחד אם הוא בנאי"), ולהיכנס לפלייליסט, ושאנשים שהוא לא מכיר יאהבו אותו, ושימחאו לו כפיים. ואיך שאם נסחפים לזה, האמן שוכח למה בכלל הוא התחיל לנגן, ומאבד את החשק, והוא מתרוקן מעצמו ומתנפח בדברים אחרים, וסופו שיתפוצץ... והעיקר שכולם מוחאים כפיים ומבקשים עוד, עד שבסוף גם הם הולכים לעיסוקיהם, והוא נשאר באובדנו. ואז הוא שר את "עבד". הוא אמר שיש הבדל בין להיות בעל כיפה, בעל ציצית ללהיות בעל תשובה, שלהיות בעל תשובה זה הרבה יותר קשה. ושאוהבים לשאול אותו, ובכלל לשאול בעלי תשובה - מה קרה, ואיך נפלת, ומה הסיפור, אבל התשובה עדינה ומורכבת. ואז הוא ציטט קטע מהרב קוק על תשובה, על זה שלפעמים יש רגע קטן שבו אתה מבין בפנים שאתה רוצה לחזור בתשובה, ואמר "היה לי לילה כזה", ואז שר את "הרמח"ל". הוא סיפר סיפור שמופיע בגמרא על ריש לקיש ור' יוחנן. ריש לקיש היה גם סוג של חוזר בתשובה, הוא היה שודד בעברו ואז נעשה תלמיד חכם. והיה לו איזה ויכוח עם ר' יוחנן, ור' יוחנן אמר לו איזה הערה בסגנון "לפי הדעה שלך רואים שהיית שודד", וריש לקיש נפגע מאד. אביתר דיבר על איך שהוא מזדהה עם הסיפור הזה, כי הוא לא חושב שאם אדם חזר בתשובה אז הוא צריך להשאיר את כל ה"שודדיות" שבו בצד. באיזשהו שלב אחר בהופעה, לא זוכרת באיזה הקשר, הוא אמר שהוא לא עושה את המוזיקה כדי "לקרב רחוקים", להחזיר אנשים בתשובה, אלא בגלל שכמו ריש לקיש - זה לא משהו שהוא יכול להשאיר בצד, ולהגיד שבגלל שהוא חזר בתשובה הוא לא עושה יותר מוזיקה, כי זה חלק ממנו. הוא לא יכול להיפרד מזה, כי זה אומר להשאיר חתיכות גדולות מעצמו בחוץ, ובסוף זה יתהפך עליו. וגם הסביבה שלו מעודדת אותו להמשיך לעשות מוזיקה. הוא אמר שהוא שמח שרגע לפני ראש השנה יש לו כזו הזדמנות לדבר בפני אנשים, ושזה חלק מהבירור שלו עם עצמו, והוא מודה לנו על זה, ושאל אם עוד נשאר לנו כוח, זה כבר הסוף. והשיר הבא הוא מהימים הראשונים של החזרה בתשובה, מהימים של אחת הכיפות הראשונות (והוסיף שהכיפה הנוכחית היא הרביעית או החמישית), ושר עוד שיר חדש-חדש.

TEENAGER1

New member
המשך...

[בחיים לא כתבתי הודעה כל כך ארוכה שהייתי צריכה לפצל
] אחרי השיר הזה מישהו צעק לו "אבא אבא", ואביתר אכן שר את "אבא" ואמר שזה יהיה שיר אחרון (הקהל מחה) - אני עדיין בדעה שזה אחד השירים היפים ביותר בעולם. אני חושבת גם שאחרי השיר הזה מחאו כפיים הכי הרבה זמן, ממש מלא זמן ברצף. אחרי "אבא" הוא אמר שנעשה "הכה את המומחה", ואם יש למישהו שאלה הוא ינסה לענות עליה, ואם לא - ניפרד כידידים. שאלו אותו לאיזה ציבור הוא משייך את עצמו, והוא אמר שהוא כבר הרבה זמן מסתכל על כל מיני זרמים בדת ואומר לעצמו שבכל זרם יש יתרונות וחסרונות, אבל בסופו של דבר קובעים לפי הרגש והאינטואיציה ולא לפי זה, והוא עוד לא יודע לומר. שאלו כמובן על "תאטרון רוסי", כתבו פה כבר מה הוא ענה, אבל רציתי להוסיף שהוא אמר שהוא הכניס את "תאטרון רוסי" לאלבום הראשון בשם חופש הביטוי, וכשהוא אמר את זה הוא הרים את היד באגרוף, "חופש הביטוי!", זה היה נורא מצחיק. מישהו צעק לו "מה עם איזה שיר סליחות?" אז הוא אמר שהוא דווקא רצה לעשות את "לך אלי תשוקתי" (הוא ביצע את זה בהופעות פיוטים עם יונתן רזאל) אבל הוא לא הצליח להשיג את יונתן ולבקש את האקורדים. הקהל היה מאד מאוכזב. ואז מישהו הצביע ואביתר נתן לו לשאול, והוא אמר "אֶבי, אולי תשיר תחרות כלבים?" והוא הסכים ושר (בליווי מחיאות כפיים של הקהל). ואז הודה לכולם שוב ושוב, בירך בשנה טובה, וירד מהבמה. לגבי עניין הדיבורים, אני ישבתי באיזור יחסית שקט אבל בהחלט היו קטעים בהופעה שאנשים דיברו קצת יותר מדי, באיזשהו שלב מישהו עשה "ששששש" כדי להשתיק אותם ואז אביתר אמר "זה בסדר, לא צריך ששששש". כתבתי המון המון המון. וזה כלום לעומת כמה מדהים היה הערב הזה. לשמוע את אביתר מדבר ככה, על עניינים כל כך עדינים ואישיים, והשירים החדשים, והפתיחות והשחרור והאינטימיות. היה פשוט כיף, חייכתי כל הערב וצחקתי. ובשירים מסוימים עצמתי עיניים ולא חשבתי על כלום חוץ מהקול הטהור הזה שמילא את כל האולם. היה ערב של התחדשות אמיתית, ובאמת משהו ללכת איתו אל ראש השנה. אני מקווה גם לקבל השנה אלבום חדש, כי משמיעה ראשונית של עוד כמה שירים חדשים, בנוסף לאלו שכבר שמעתי בהופעות קודמות - בהחלט יש למה לצפות. מתנצלת על האורך. השתדלתי להעביר לכם כמה שיותר, כדי שגם מי שלא היה יוכל לספוג קצת ממה שהיה שם. שבת שלום!

"מצטערת על האורך", עלק,

שיחקת אותה, יא מלכה
שתי אחיות שלי ועוד מישהי שאני מכיר היו שם, והייתי צריך ממש לחלוב מהן פרטים. אחותי התקשרה אליי והשמיעה לי את "יש לי סיכוי" ו"מתנות", וכמה קינאתי בהן, יא אללה...! שלחתי לאחותי הודעה: "הקינאה... הייאוש... הבשר... הגאווה..." :) ואיזה שיר זה "אבא"

TEENAGER1

New member
בכיף../images/Emo24.gif

ו"אבא" זה שיר חדש, פחות או יותר. הוא עוד לא הוקלט, אבל אביתר שר אותו בהופעות של "תן לשינוי לצמוח" (בניגוד לשלושה שירים אחרים שהוא שר בערב הזה, שהם חדשים לחלוטין ולמיטב ידיעתי לא בוצעו בעבר).

eliavtu

New member
על זה נאמר..

"ותשירי לי שיר חדש חדש, שיאיר ליבי ואת מיתריי.." <אני חושב שזה הציטוט המדוייק> אחח.. נשמע כ"כ טוב באמת שתמיד מדהים לשמוע אותו, גם כשהוא שר וגם כשהוא מדבר הכל אצלו כ"כ אנושי ואמיתי.. <וזה מה שהופך את "אבא" לאחד השירים היפים ביותר בעולם לדעתי> תודה רבה רבה על הסיקור! שמח שיצא לך לחוות את זה.. :)

למעלה