יי סאן - פרק 1

NewNJ

New member
חייבת להודות שרציתי לראות את הסידרה בגלל הילד

ג'י-בין. הילד המוכשר הזה גם שר וגם רוקד (שני הקטעים מהסרט HELLO BROTHER) הילד מחזיק גם בפרסים: * 2007 MBC Drama Awards: Special Prize: Child Star * 2005 KBS Drama Awards: Best Young Male preformance of the year.

kiCkiC

New member
הילדון מקסים ../images/Emo99.gif

אבל למה לגרום לי לבכות ככה עם הקליפ ששמת
למה

NewNJ

New member
וזו הסיבה שעדיין לא ראיתי את HELLO BROTHER

יש לי אותו שמור, אבל בגלל הקליפ, אני פוחדת לראות אותו
סופים קוריאנים מפחידים אותי...
הרבה פעמים מסתבר שהם טראגיים...ועד שאני לא בטוחה שלא, או עד שאני לא אהיה מוכנה לשוב ולראות טרגדיות, אני לא מתכוונת לצפות בסרט

kiCkiC

New member
מכירה את הפחד

ואני מוכנה אליו כשאני רואה סרט... אבל יש סרטים שזה מה זה בא בהפתעה שאת לא מוכנה לזה

desire33

New member
יש תופעת טבע אצל האסייאתים בנוגע לסרטים

שמתי לב שכמעט כל סרט יפני/קוריאני, כאלה ואחרים, רובם נגמרים במוות. זה פשוט יכול להוציא מכלל דעה למה הם רוצים כל הזמן להרוג את כולם, כנראה שזה בטבע שלהם. סיפורי אהבה, סיפורי אקשן ופעולה, מתח, אימה - כל הזמן נגמר במוות(טוב כמובן שאני מדברת בהקצנה), אבל זה לפעמים כבר מבאס ומעצבן. מה שכן, הדעה שלי מאוד מאוד השתנתה בנוגע לסרטים אמריקאים. יש לי כבר אפשר לומר דיי בעיה עם זה. אם אני יוריד עכשיו סרט אמריקאי, אני ישב, יצפה בו, וכל הסרט לא יהנה ממנו. למה? א. הם לא מלוכסנים ב. המשחק פשוט איום ונורא לעומת האסייאתים. ג. משעמם ולא מעניין - הכוונה לעלילות. גם אם יש עלילה טובה וראויה, בסוף זה נגמר בזה שאת מעדיפה לראות את זה בגירסה אסייאתית. כאילו למשל הוציאו את הסרט החדש של ניקולס קייג' "בנגקוק מסוכנת" - אוי כמה שהם הרסו את הגירסה היפנית, פשוט לא יאומן כמה הבדלים, כמה רמות מעל יש לאסייאתים.

kiCkiC

New member
א. הם לא מלוכסנים ../images/Emo6.gif

אני חושבת שאחרי זה לא צריך בכלל ב. או ג.

ASSIAGIRL

New member
../images/Emo2.gifאויי.. קצת נסחפת..

אני מתה על אסייאתים ועל המשחק שלהם וכל הכישרון וכו' וכו'... ממש מכורה להם, אבל מפה ולהגיד שהמשחק של האמריקאים נורא ואיום???
זו קצת הגזמה..
הסרטים מאוד טובים ויש גם עלילות טובות מאוד ברוב הסרטים (לא נסחף ונגיד בכולם..) וגם הם שחקנים מאוד טובים..
בכל אופן אחרי הכל אני מבינה שזאת דעתך..
אחרי הכל שני העמים מוכשרים.. (כמובן שאני יותר בצד של הקוריאנים..
אבל עדיין.. אני לא יכולה בלי סרטים הוליוודיים..) בלי לפגוע כן?

GnomeBubble

New member
נראה לי שזה פשוט תלוי איפה

יש שחקנים הוליוודים גרועים, אבל יש גם שחקנים אסיאתים גרועים. אני חושב שהבעיות (אם יש) הן לא בשחקנים אלא באופי של התעשיה. ואם אנחנו צריכים ללכת לפי המיינסטרים בשתי התעשיות, אז אני בהחלט מעדיף את הקלישאות הקוריאניות, היפניות ואפילו הסיניות (עם כל חוסר ההגיון של הקרבות בסרטי הקונג-פו, הכוריאוגרפיה שם הרבה יותר יפה מהפוזות המעצבנות של האקשן האמריקאי) על אלה של הוליווד, אבל כשיוצאים מן המיינסטרים ומן ההמשכונים המיותרים, יש הרבה מאוד סרטים הוליוודיים שאני אוהב. אבל כשזה נוגע לסדרות טלוויזיה, אין מה להשוות. זה תחום שלדעתי - חוץ מסיטקומים - האמריקאים היו חלשים בו מאז ומעולם. בגלל האופי של המשדרים באמריקה, שרוצים פרקים שעומדים בפני עצמם, עד שנות התשעים כמעט כל הסדרות האמריקאיות היו אפיזודיות לגמרי. אין כמעט שום המשכיות בין פרק לפרק. רק בשנות התשעים זה התחיל טיפה להשתנות (X-Files שנחשבה לחידוש ענק, למרות שבהשוואה למה שידעו לעשות באותה התקופה ביפן, עיצוב התסריט שלהם היה ברמה של כיתה א', עם כל הנוסטלגיה שיש לי
), ובעשור הזה יש פתאום בום גדול עם סדרות כמו 24, אבודים, Prison Break וכו', אבל זה עדיין נראה כאילו האמריקאים עורכים את התסריט שלהם בזמן הנסיעה, ואין שום חזון. אני רק יכול לומר שכל סדרה אמריקאית כזאת שהתלהבתי ממנה בהתחלה (נניח Prison Break), נמאס לי באמצע. בדרך כלל במהלך העונה השניה, אבל לפעמים גם בעונה הראשונה (זה מה שקרה לי עם Heroes
). עד עכשיו לא היתה סדרה אמריקאית אחת(!) שהצלחתי לשרוד מההתחלה עד הסוף, אז כנראה שזה אומר משהו.

ketty the sheep

New member
זה אומר שסדרות אמריקאיות הן לא הקטע שלך ../images/Emo6.gif

סתם, גם אני מקבלת את ההרגשה הזו מ-99% מהסדרות המערביות שאני מנסה לראות, בניגוד לאסייתיות, אז אני יודעת על מה אתה מדבר.

GnomeBubble

New member
אז למה לג'אנג גום יש לי סבלנות? ../images/Emo3.gif

אולי אני לא חיכיתי לחיבוק כמוכם, אבל פאק, 50 פרקים, ואתם יודעים שיש ביניכם משהו אז לפחות תתקדמו קצת?
ולמה היא לא יכלה לספר את הסיפור של אמה שלה כבר בהתחלה לגבירה האן (ובעצם גם לגבירה ג'אנג)? מה היא תעשה לך אם היא תדע שאמא שלך היתה החברה הכי טובה שלך, תאכל אותך?

kiCkiC

New member
הלו הלו עד X FILES

יש לי הרבה זכרונות מהסדרה הזו... אחחח הייתי מכורה לגמרי...

GnomeBubble

New member
הי, גם אני הייתי מכור

במשך שתי עונות. כמה לא מפתיע.
נראה לי שכשהגיע השלב שבו מולדר וסקאלי החליפו צדדים נואשתי סופית.

ASSIAGIRL

New member
אמממ..

בא נגיד שבאמת יש סדרות שגם אני התייאשתי באמצע וגם בעונה הראשונה (כגון heroes..) אבל להגיד שאין להם סדרות טובות כבר, זה היסחפות.. אני עדיין ממשיכה לצפות ב prison break ואני חושבת שזאת סדרה מעולה!! (אפילו שהיו כמה רגעים שחשבתי שאני אתייאש באמצע..) יש היום כ"כ הרבה מבחר של תוכניות אמריקאיות כ"כ טובות שקשה לצפות בכולם.. אני עדיין חושבת שהמשחק של האמריקאים טוב (!) הסיטקומים שלהם באמת הכי מוצלחים ועדיין משודרים, כגון: "חברים" "סיינפלד" וכדו'.. ו.... אני הייתי מאוד מכורה ל x-files ואני חושבת שחצי עולם היה מכור... יש לי זכרון טוב ממנה.. חח.. טוב, האמת כל אחד ודעתו.. על זה אי אפשר להתווכח.. ובקשר לסצנות הקרבות בקונג-פו
.. זה מה שאני הכי אוהבת
. אני מתה על זה שהם נסחפים ושהם מרחפים באוויר וכדו'.. זה מה שאני הכי אוהבת בסרטים כאלו.. חח.. כמו שאני מתה על הסרט "kill bill" גם שם הם נסחפים ובכלל בהגזמה, אבל זה מה שעושה את הסרט מעניין!! (וזה סרט הוליוודי.. טוב אומנם עם ראש סיני/יפני אבל עדיין...) טוב, אני לא פונקצייה, אני אוהבת כמעט את כל הסרטים, כולל אנימציות... יו, חפרתי..

GnomeBubble

New member
אבל כמה סדרות אמריקאיות ראית עד הסוף?

באמת ראית את העונה השביעית והשמינית של X-Files? משום מה לא נראה לי.
באמת שאין לי אנטי לסדרות אמריקאיות (הנה, אני מוכן כל פעם להתלהב מחדש כשמתחיל משהו טוב), אבל אני תמיד מתאכזב בסופו של דבר. אני בן-אדם שרוצה סיום לסדרה, ולא היגררות מבישה עד שהרייטינג שלה יורד מתחת לאדמה, ואז קוברים את הסדרה עם איזה אל ממכונה... אני גם לא אמרתי שהמשחק של האמריקאים בסדרות גרוע. ממש לא! אולי השחקנים אצלם בקולנוע טובים יותר באופן כללי, אבל גם השחקנים בסדרות אחלה. באמת שהמשחק היה הדבר האחרון שהפריע לי. גם הבימוי לא הפריע לי, וגם לא הסאונדטרק או התלבושות או כל דבר אחר. רק התסריט מפריע לי.
בסך הכל אני כנראה רגיש לזה קצת יותר מהממוצע, אבל בסופו של דבר, ההבדל הגדול בין סדרה אסייתית לסדרה אמריקאית, הוא שלסדרה אמריקאית מתמכרים ובסוף כמעט תמיד נגמלים לפני הסוף, ובסדרה אסייתית (או כל סדרה שיש לה סוף מוגדר) אם מתמכרים, מתמכרים עד הסוף. (וקצת
ל-Prison Break) ואני עדיין לא מצליח להבין למה אנשים נצמדים ל-Prison Break... אותי ואת כל החברים שלי (כולנו התלהבנו נורא מהסדרה הזאת בהתחלה, וחשבנו שזאת הסדרה האמריקאית הכי טובה שנעשתה עד עכשיו...) העונה השניה שיעממה למוות. האמת שנקודת השבירה התחילה כבר כשנכשלה תוכנית הבריחה שלהם בפעם הראשונה באמצע העונה הראשונה. גם הרציחות של האקסית והבן-זוג שלה הרגישו מיותרות, וזה נראה כאילו נגמר להם החומר בשביל הקו הזה בעלילה, אז הם פשוט חתכו אותו באלימות. Lack of finesse זה דבר שקשה לי לסלוח עליו.

Woogy

New member
סתם שאלה, את בבילון 5 ניסית?

הסידרת מד"ב בבילון 5 זה בדיוק כל מה שאינו מה שאמרת על סדרות אמריקאיות. סידרה שתוכננה מראש כסיפור של 5 עונות, רובן ממש מעולות (עונה ראשונה פחות חזקה, ועל חצי מעונה 5 אפשר לוותר). עם זאת יש להודות שזה במידה רבה היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. אני מודה שגם אני התייאשתי באמצע מלא מעט סדרות אמריקאיות, ופחות מסדרות קוריאניות, אבל זה לא חוכמה גדולה, כמה סדרות קוריאניות של שמונים ומעלה פרקים אנחנו יכולים בכלל לנסות? אין אפילו תרגומים לסדרות רבות של מעל 16-24 פרקים.

GnomeBubble

New member
לא

אבל שמעתי עליה בזמנו, והיא משכה אותי מאוד דווקא בגלל שראיתי שיש לה עלילה מתמשכת, וזה לא סתם אוסף של קלישאות אפיזודיות כמו סטאר טרק (ויסלחו לי כל חובבי סטאר טרק למיניהם
). הבעיה היא שאז עוד לא היה אינטרנט, ולא היה לי כוח להתחיל לחפש הקלטות בוידאו של כל הפרקים כדי לראות את כל מה שפספסתי (ואני חושב לפחות שהייתי צריך לראות את כל זה, אם הסדרה הזאת באמת טובה כמו שאני מאמין). מצד שני, כן ניסיתי לראות את Battlestar Galactica החדשה, שנחשבת קצת לממשיכה רוחנית שלה מבחינת ההשקעה בעלילה. אפילו אהבתי את העונה הראשונה, אבל גם כאן נואשתי בעונה השניה. טוב, לפחות זה עדיין הרבה יותר טוב מ-Heroes. חוץ מזה, זה שהסדרות הקוריאניות קצרות יותר (והן עוד יחסית ארוכות בקנה מידה של סדרות אסייתיות!), לא אומר שההשוואה לא הוגנת: זה רק אומר שהקוריאנים יותר מתי להפסיק... זה גם יותר קשה לעצב כל 16-24 פרקים (שלא לדבר על 12 פרקים באורך של 45 דקות אם אתה ביפן) קונספט חדש לסדרה, ולהתחיל ללהק ולהפיק מחדש, במקום לגרור את אותה ההפקה במשך 10 שנים (או 40 שנים אם אתה במקרה אופרת סבון
), אז הם בהחלט ראויים להערכה על זה.

למעלה