היי חברה

../images/Emo204.gifהיי חברה

מה שלומכם?? רוצה לשתף אתכם במתכונים מארוחת טו בשבט שעשינו לאחותי יומלדת ואנחנו חגגנו אז מה היה: *חזה עוף ממולא באורז ופרות יבשים *סלט חסה ענק *תפ"א קריספי בתנור של פירגה ה
*בצק עלים ממולא בפרות יבשים- מתכון של חני מומלץ!!! ואצלכם איך היה?? שתפו אותנו.

../images/Emo143.gifחזה עוף ממולא באורז ופרות יבשים

חזות עוף ע''פ כמות הסועדים {מתכון זה הוא לכ-12 מנות} מלית: 1/2 1 כוסות אורז מבושל {מדידה לאחר בישול} 1 בצל גדול או 2 קטנים קצוצים דק 3 כפות שמן 8-10 שזיפים קצוצים 8-10 משמישים קצוצים 1/4 כוס צימוקים בהירים הכי קטנים שאפשר 1/4 כוס צנובר -תחליף שקדים מולבנים קצוצים 1/2 כוס יין אדום פטישים 2-3 כפות דבש מלח פלפל לבן-לפי הטעם 1/2 כפית כורכום למריחה על החזות: 3 כפות דבש 4-5 כפות שמן מלח פלפל לבן ההכנה: לפרוס את החזות הכי דק שאפשר ו"לדפוק" עם פטיש שניצל בכדי לדקק כמה שאפשר {לדאוג לא לקרוע אבל אם זה קורה ,לא נורא} מחממים שמן ומטגנים בצל עד הזהבה להוסיף תוך עירבוב קליל שזיפים לאחר מכן את המישמש,צנובר ,צימוקים וכ''ו... להוסיף יין כורכום דבש מלח פלפל ומערבבים היטב במשך הבישול שהוא 5 דקות מצננים ומוסיפים אורז מוכן להניח בצד. לחמם תנור 200 מעלות בתבנית שקעים להניח את החזות [ליצור "כיס"] למלא את השקעים על החזה במלית לסגור ואם יש חורים פשוט לצמצם את החזה מורחים את נתיח החזות הסגורים ומכניסים לתנור אפיה למשך 40 דקות בתום הזמן מוציאים ומכסים ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות טעים בטרוף

../images/Emo146.gifתפוחי אדמה קרנצ'י - פירגה

מאת:פירגה תפוחים בקוביות קראנצ'י-אפוי קילו וחצי תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות (לבשל תחילה את התפוחים בקליפה—לצנן היטב---ואז לחתוך 20 דקות) שמים בקערה מוסיפים: 4\1 כוס שמן זית גריל עוף ופפריקה (עד 2 כפות) 3 שיני שום מעוכות 2 כפות אבקת מרק בצל 2 כפות תיבלון פטרוזיליה מלח כמון כורכום פלפל שחור כף סילאן מערבבים יוצקים לתבנית מצופה בניר אפיה מצפים בפירורי לחם ואופים 35 דקות או עד שייצלו היטב. תהנו

../images/Emo114.gif בצק עלים ממולא בפרות יבשים- חני

חבילה של בצק עלים 1ביצה להברשה 1/2 סוכר 1/2 מים- אלה יבוא לזיגוג קל ריבה למריחה כול טעם אפשרי קצת מדוללת במים --לחצי כוס עד 4 כפות מים למילוי 500 גרם פרות יבשים כך צימוקים משמשים דובדבנים צמרים הכול חתוך לקביות קטנות מאוד גם קצוץ 250 גרם אגזי מלך מעורב עם בוטנים קצוצים גס אופן הכנה לקעה מעבירים את כול תערובת של המלית מערבבים מוצאים את הבצק עלים חותכים חתיכה מרובעת לעלה - לגודל של אורך 8-סמ וגם שווה לרוחב 8 על ניר אפייה לעבוד על העלה למרוח מהריבה ממש שיכבה דקה על כול העלה לא להגיע עד הקצה של הבצק (יש לערבב את הריבה עם דילול מים כמו שצו"ל זאת שאנו לא רוצים הרבה מתיקות וזה שומר גם כך על המילוי) מפזרים כמות נדיבה מהמילוי ולגלגל לסגור קצוות להעביר לתבנית בתבנית יש לתת חיתוך לצורה של חתיכה זאת כאשר הרול מוכן לכך לחזור על שאר הבצק וזאת שהוא במקרר כול רול שמכינים הבצק יוצא מהמקרר שומר על הבצק להיות בכוח הגמישות ובכלל. להבריש עם הביצה הטרופה טוב לפני העברת התבניות לאפייה. להעביר את התבנית לתנור שהוא מחום מראש לחום של 180 מעולת זמן האפייה עד 20 דקות יש להזהיב אופן הכנת הזיגוג בכלי קטן סיר קטן מעבירים את המים וסוכר ונותנים לזה להיות סירופ סמיך יוצקים מעל העוגיות בעוד הם קצת חמים לא מחייב או אבקת סוכר כתחליף-אבל השנוי תמיד מוסיך עוגיות אלה כמובן נשמרות לתקופה טובה במקפיא- טעיייםםםםםם ומומלץ!!!!

יפית מן

New member
אחר צהרים טובים לכולכם כאחד../images/Emo24.gif../images/Emo215.gif

באחד הפורמים הקשורים לאוכל ראיתי מתכון של תפוחי אדמה ועוד איזה ירק במקרוגל ומשום מה לא רשמתי על אף זאת שהרגלי בקודש לרשום כל דבר ,שיכול להעשיר אותי ומשום מה הייתי רוצה לעשות את התבשיל מי מכם יכולה לעזור לי בזה אולי משהי זוכרת נולדה-לה את בואדי יודעת נא לעדכן אותי אשמח מאוד לקבל תשובה על משאלתי בתודה מראש ,ברכה והצלחה בכל העינינים ממני יפית

הי יפית ערב טוב. אני מנסה לחשוב

מה יכול להיות. לי הכי מתאים לתפו"א בצל ולזה אני יכולה לתת לך מתכון למיקרוגל. מה עוד יכול להיות? ברוקולי? כרובית? זה פחות נראה לי כי הבישול שלהם קצר יותר מהתפו"א. גם תפו"א עם שום או עם בצל ירוק יכול להשתלב נהדר. מה את אומרת?

למעלה