hazelnut

New member
../images/Emo203.gif../images/Emo203.gif../images/Emo203.gif../images/Emo203.gif../images/Emo203.gif

hazelnut

New member
../images/Emo26.gif1. CHAMPION במכירות. הכוונה

לתומכים/אוהדים/וכדומה בתוך ארגון/חברה/וכדומה שהוא לקוח של איש המכירות. "תומכים" אלה הם תומכים נלהבים של איש המכירות ומה שהוא מוכר, אבל אין להם הכסף או הכוח להשפיע יותר. 2. לכן הם זקוקים ל-SPONSORS, שלהם יש הכסף וכוח ההשפעה. איך לתרגם SPONSORS? שוב, האם יש תרגום רווח בתחום השיווק? אם לא, אשמח להצעות! האם מישהו מכיר *מילה רווחת* לאנשים האלה (במינוח של תחום המכירות). אם לא, האם "תומך" נראה לכם, או שיש הצעות נוספות. הנה הגדרה מילונית מתחום השיווק:
And while *champions* might have the vision, they typically do not have the might. That’s where the *sponsor* comes in. Most champions, left to their own devices, will fail, unless that have a sponsor: someone more senior in the organization who has the political skill and power base the champion does not.​
רב-תודות

hazelnut

New member
משהו נשמט. הנה הגדרה של CHAMPION

ו-SPONSOR מחדש, קודם בעברית ואח"כ באנגלית: כוונתה של CHAMPION היא מישהו בתוך ארגון המאמיך בכל ליבו ששיווק יעזור לארגון. אבל, אם כי ל-CHAMPION יש חזון, אין לו כוח. כאן ה-SPONSOR נכנס לתמונה, כי רוב ה-CHAMPIONS ייכשלו ללא עזרת ה-SPONSOR, שהוא בעל ותק והשפעה בארגון, וגם בעל כישורים פוליטיים.
A *champion* is a true believer in how marketing can help the institution. But, while champions might have the vision, they typically do not have the might. That’s where the *sponsor* comes in. Most champions, left to their own devices, will fail, unless they have a sponsor: someone more senior in the organization who has the political skill and power base the champion does not.​
רב-תודות

ST

New member
Sponsors זה ספונסר, לפי ידעתי.

אולי נותן חסות. בכל אופן, זה מזכיר לי מתחרים בספורט (כנראה ש-champion הזכיר לי. ראי בעניין את המייל ששלחתי לך זה עתה), שיש להם ספונסרים. כנראה שזה לא קשור, אבל אלו המינוחים שאני מכירה...

hazelnut

New member
תודה רבה, ST../images/Emo141.gif נראה אם יבוא

מישהו מתחום המכירות עם תשובה "יד ראשונה"

hazelnut

New member
יש../images/Emo13.gif אומרים לי שה-SPONSOR הוא

ה"סוס". עכשיו רק חסר ה"ג'וקי" - סתאאאאםםםם מעניין מה זה ה-CHAMPION - טוב, נחכה בסבלנות...

hazelnut

New member
../images/Emo8.gifאבל נראה לי שאשתמש ב"ספונסר" של

ST אם לא תבוא תשובה אחרת
לא תראו את הייזלנט מכנה את "נותן החסות" "סוס" בספר שהיא מתרגמת

אולי (אני לא מומחה גדול בשיווק):

champion = שוחר, חסיד (עדיף הראשדון) sponsor = מגבה, נותן גיבוי,

hazelnut

New member
זהו, אולי הם מתאימים, אבל עד שאדע

על בטוח, אני מעדיפה להשתמש ב"תומך" ו"ספונסר" שנראים לי פחות מחייבים... בפורום "שיווק ופרסום" כבר מזמן לא מתייחסים לשאלותיי, ואף מישהו כתב לי מסר בפרטי שהוא מוכן לעזור לי תמורת כסף...

hazelnut

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo196.gifמחפשת ביטוי שברח לי!

האם יש ביטוי כזה "שלא למטרת שכר" - חשבתי שהביטוי מאד מוכר לי, אבל לא בבילון (מילא בבילון
) וגם לא רב-מילים מאשרים אותו
היש מאשרים?

למעלה