בשם האח הגדול

נייטי

New member
../images/Emo202.gifבשם האח הגדול

אני מכורה. אני מכורה. אני מכורה. ברור לי שגם פה יש כמה פרידמניות מכורות שמסתתרות מאחורי מסך של כביכול איכות אבל בעצם רואות האח הגדול בדבקות ובסתר. אז אם אתן מוכנות לצאת מהארון, אני רוצה לדעת: בעד מי אתן? למה? האם סימסתם לפייבוריט שלכן? (שקרנית מי שאומרת שלא) מה תעשו ביום שלישי בעוד שבועיים?

נעיתה

New member
אני רדודה ואני מודה!

אתמול הייתי
ולא ראיתי מי עף... הבוקר רצתי לבדוק בפורום האח הגדול (בחיי יש כזה) בדרך כלל אני צופה בתוכנית, לרוב תוך כדי הליכה במכון.
הידעתן
בימי ראשון ושלישי רוב ההליכונים פנוים ואם זה לא בגלל האח הגדול אין לי מושג למה
אני בעד שפרה, אני לא יודעת למה אני אוהבת אותה. אני אוהבת את משמניה ואת תלבושתיה|לרוב|. אני אוהבת את הפלספנות שלה, אני אוהבת את החוזק, את עמוד השדרה, את הבכי הפולני ואת התמימות הזו והאמונה שהיא באמת מצילה את לאון ורנין מידו של מיסטר בובליל. אני חייבת לצין שאין בי שנאה כלפי הבובלילים, הם לא אנשים רעים בעיני, מהמקום בו אני באתי היו הרבה כאלה, זה עניין של מנטליות ולא נוכל לעולם לשכנע אותם אחרת. לרוב הם גם די מצחיקים אותי- אני תוהה אם הם לא מרגישים קצת כמו קופים בהצגה. אה... אני די מתחלחלת מלבושה של עינב, תזכירו לי אבא שלה רואה ושותק לא? אני לא מסמסת- אבל בגמר אסמס לשפרה ואוליאוליאוליאולי גם ל... איתי(יש משהו בחננה הזה)

נעיתה

New member
אהההההההה וגם

בפרק של לפני כמה שבועות שהם התחשמלו, הלכתי לי על ההליכון עם אוזניות וצפיתי. געיתי מצחוק, פשוט נקרעתי והרגשתי את המבטים... צצצצצצ צקצוק צצצצצצ, אחחחח איזה בחורה רדודה

נעיתה

New member
../images/Emo44.gifבשם התרבות

ואני שואלת אתכן מה הקשר? למה לא ניתן לשלב גם וגם, גם תוכניות שעושות "ריסט" למוח ובהן האח הגדול ומגוון הטלנובלות ומהצד השני של המטרס הפקות מקור, מיני דרמות וסדרות דרמטיות. למה אי אפשר לשלב אקטואליה עם גיא פינס? יש לנו מליון ערוצים. שלא בא לנו לראות משהו אפשר להעביר ערוץ, שבה לנו לראות משהו זה בסדר גמור, גם אם הוא הכי דבילי בעולם- ראה ערך נעה צופה במדלן בערוץ הופ
את המאבקצריך אולי לנהל בשם התרבות נטו, חשוב שיהייה הכל מהכל אבל למה נגד האח הגדול?|חרוז| אני בעד תרבות לגמרי, ממכורי שבתות וחגים ורוחלההההההההההההה וגם כן כן מצופות האח הגדול והכל בשם התרבות. אז מה דעתכן? ונא לשרשר בהתאם!

ברבי28

New member
האח הגדול ...

לא מהמכורים שדבוקים לערוץ 20, אבל בהחלט שמה לי לעניין את התוכניות של ראשון ושלישי, בעד מי אני ? אני במקור מהעיר א' - אז ברור שאני בעד בני עירי הבובלילילים
אני אוהבת אותם בעיקר כי הם ארסים רצח, ויש לי חיבה מיוחדת לעם הזה, אבל בעיקר בגלל שהם אמיתיים על כל מגעיליותם ברבית, מאלה שחושבים שלשפרה הגיע אתמול

נייטי

New member
זה משהו שאין לתלאביבים

אם משהוא הוא תלאביבי זה לא שיקול בכלל. קטע של נאמנות לבני עירי רואים רק בפריפריה (כמו שהזברה נוהגת להגיד). יש דברים שאני מעריכה אצלהם. למשל את הנאמנות המוחלטת של עינב לאבא שלה או את האהבה שהבובליל מפגין לאשתו (ואני מקווה שזה אמיתי), והם באמת משעשעים ברמות אבל הבהמיות שלהם כבר דורסת. אם הם היו עוצרים טיפה קודם, ומצנזרים קצת מזה, אני הייתי שלהם וגם הרבה אחרים ככה.

ברבי28

New member
הם בהמות,

לא אמרתי מעולם שבני עירי (לשעבר) אינם בהמות בחלקם (כמו בכל עיר בעולם אני חושבת), אני מוכנה למחול על בהמיות במחיר האמת, הכנות, וה(איך אומרים מילה הפוכה לצביעות?) שפרה בעיני מתנשאת, ולא אמיתית, חושבת באמת, שהיא מביאה על עצמה את הכל, ברומא התנהג כמו בובלילי, קורנפלד לא ממש הולך שם, אז שתרד קצת לעם - מה קרה ??

whimsical me

New member
אני קצת נגמלתי לאחרונה.

איכשהו יצא שפספסתי פרק אחד- ומאז נהיה לי משעמם. אני בעד שפרה או ליאון. אם מישהו מהבובלילים לוקח אני יורדת מהארץ. מדהה עם כל מילה בטור של ניסן שור מטיים אאוט האחרון (כן, נייטי, זה גורם לי להרגיש קצת כאילו אני עדיין תל אביבית שאני קוראת את זה).

sarity33

New member
יושב(ת) על הגדר

אני גם בעד וגם נגד. כלומר כשהתחילה התוכנית נשאתי נאום לבעלי בגנות התרבות הזו של תוכניות הריאלטי. על למה זה נחוץ ואת מי זה מעניין ומה זה תורם לאינטלקט שלנו (שפה בעצם יותר חשבתי על הנוער של היום ועל איך יגדלו הילדים שלי וכמה רדודים הם יהיו) ללא קשר כמה אשקיע בהם. אני פשוט רואה את זה אצל חברותי שהן נשים מדהימות באיכותן ומודות שהילדים שלהם מתנהגים לפעמים כמו שלולית רדודה) הרגיז אותי שאדם כמו ארז טל ובמשך שנים ייצג מגזר אינטיליגנטי ואיכותי עושה תוכניות זבל שאין להן שום תרומה. בעוד אני נואמת את נאומי הצצתי בתוכנית הראשונה וממצב של שיחות מוסר על התוכנית הנ"ל עברתי לשיחות כגון: "רגע מי הודח היום? שניה שניה אל תעביר"
בקיצור התמכרתי. לא לא ברמה שאראה את זה בערוץ 20 (_טוב אולי בגלל שאין לי את הערוץ לכו תדעו) אני בעד שפרה. אני באופן אישי מאוד מזדהה עמה כיום. למרות שגדלתי באיזור שבו היו יותר בובלילים ולמרות שבהתחלה מאוד חיבבתי אותו כי בסך הכל הוא דמות צבעונית בשטחיותה בתוכניות האחרונות פיתחתי אליו ממש אנטי והוא מגעיל אותי ברמות. ואם מותר גם לדבר על עצמי. אני מאוד מזדהה עם שפרה משום שבמקום שבו אני גרה (יותר מדוייק -בשכונה שבה אני גרה) אני כמו פרידמנית שמסתובבת בין אלפי בובלילים. ובמקום הזה הבובלילים הם החכמים והפרידמנים נתפסים כטיפשים. ולכן במקום הזה חמתי שהיא סוג של בובלילית חושבת שזה שאני לא שולחת את הילדה שלי לגן שנמצא במרתף משום שהוא יותר זול הופכת אותי לטיפשה ומפונקת וזה שאני מסרבת להכניס את הילדה שלי לגנים שחלק מהתוכנית החינוכית שלהם יש הפנוט תינוקות על נדנדות מול טלויזיה הופכת אותי למטומטמת ושאר הנשים שעושות את זה ולא בודקות בציציות של הגנים הם ג'דאיות וחכמות ומפולפלות. אז זהו נמאס לי ממנה, נמאס לי מהשכונה הזו ונמאס לי מבובליל - שפרה אני איתך!!!!! אתמול ממש בכיתי איתה כל כך הבנתי את התסכול שלה, את ההבדלים המנטלים. אבל חייבת לומר למען ההגינות - הרבה יותר מצחיק בצד השני כלומר לא רק במרמה של לצחוק על (העברית הקלוקלת למשל - בחיי ממש מחיה השפה העברית) אלא באמת יותר שמח שם חייבים להודות. טוב סליחה שדחפתי את עצמי לדיון זו לא הייתה מטרתו פשוט נורא רע לי ומבאס לי ואתמול מצאתי נחמה (מי היה מאמין) באח הגדול.

נעיתה

New member
סיחה אבל סליחה

חמות זה שרשור בפני עצמו
תמיד גרתי רחוק, רחוק מההורים רחוק בחו"ל זה לימד אותי שקיטורים זה דבר מצוין ומשחרר. היום אני גרה ליד חמתי, אני עם 39 מעלות חום בעל שנסע היום לחו"ל וחמה אחת שקיבלה הוראות מהאיש והתקשרה להגיד שהיא עוזרת, היא תוציא את הילד בשעה 16:00. בשעה 15:50 היא הודיעה לי שהיא תקעה את הקוד באוטו, בשעה 17:00 היא רק מסיימת סופר (אולי את צריכה משהו נעה פחחחחחחחח) בשעה 17:30 היא הייתה ממש פה למטה ובשעה 18:15 היא צלצלה בדלת בדיוק שדורון התקלח. אז אחרי כל הקיטורים והקללות הדימיונים שלי |הכל בראש אני האמאמאמאמא של הפרידמנית|, דורון הרוויח שעת סיפור עם סבתא שלו. אז תקטרי חופשי לחברותיך ואצלנו, תנסי לזכור הכל ולהפנים כי עוד יבוא היום שאת תהיי סבתא אלופה שמתענינת, מקשיבה, וסומכת על ילדיה, כלותיה שהם עושים בדיוק מה שנכון בעבור ילדם. והיום- פשוט תחפשי איך את יכולה להרוויח מהיחסים הללו בלי להתחרפן. אהההה וגם נראה לי שמצאת אחלה נחמה, כל מה שנותן מעט אנרגיות זה ביג YES בעיני

נייטי

New member
צריך לשלוח את הפוסט שלך לאיזה טור בעיתון

אני אומנם ממש לא גדלתי עם בובלילים אבל מסכימה איתך שהרבה יותר שמח שם. וכן, גם אני מבינה למה זה זבל ולמרות זאת התמכרתי ואני מקפידה לראות בימי ראשון ושלישי ונהנת מכל רגע. זאת תוכנית ענקית בעיניי ויש בה כ"כ הרבה מכל אחד מאיתנו. אני חושבת שהיא מראה מאוד מייצגת של העירבוב הזה בין הקצוות. הפרידמנים והבובלילים שגדלים כאן בין הידיים שלנו וגם של אלה שהם קצת מזה וקצת מזה (כמו שאני מרגישה). למה רע מותק? רוצה חיבוק?

נעיתה

New member
מקפידה לא מקפידה

למי את מצביעה?
דרך אגב רק אני חושבת שאסי עזר הוא מממממממממממממממממותק? הייתי נותנת לו את המליון

sarity33

New member
כן רוצה חיבוק !!!

רע לי כבר הרבה זמן. אני בלופ עם עצמי ולא מוצאת דרך לצאת מזה. כל כך הרבה פעמים רציתי לכתב פה. אבל האמת שאני מתביישת אני מתביישת בזה שאין תחום אחד בחיים שלי שמתפקד. היום בגילי המופלג יש לי רעיון או שתיים מה עלי לעשות כדי לצאת מהלופ הזה אבל אין לי את האפשרות לא הכלכלית ולא מבחינת פנאי (עם שתי בנות בבית) בעלי ואני ממש בקריסה. כל כך הרבה פעמים כתבתי על זה כאן בעיני רוחי אבל אי אפשר לכתב על זה משום שבכדי להבין את הלופ שאני נמצאת אני צריכה להרחיב בכל התחומים. לא יודעת יש כאן נשים מאוד חכמות כל כך רוצה לשתף מצד שני חוששת מהחשיפה. אולי אם זו הייתה קומונה סגורה הייתי עושה את זה אבל קשה לי פוחדת שגם פה לא אובן (סיכוי קלוש אני יודעת) לא רוצה להביא רוח שלילית לפורום הזה שפתאום פורח ככה. לגבי מה שכתבת על האח הגדול מאוד מזדהה אני גם סוג של תערובת בובלילית ופרידמנית וזה נכון, כשבוחנים מה שקורה שם לעומק אז באמת אפשר ללמוד הרבה על קבלת החלטות למשל, מהם תכונות מנהיג, על דינמיקה - איך פתאום אדם צובר כוח ואהדה ועוד המון המון דבריםש אותי באופן אישי מאוד מעניינים בתור בוגרת מדעי ההתנהגות. אבל עדיין יש שם הרבה שטחיות - אנשים שנמדדים לפי מראה, מצליחנות שאין מאחוריה שום דבר (אפשר היה לראות את זה בחידון מונית הכסף מה האנשים האלה שתופסים את תשומת ליבנו כל כך יודעים). אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח אני צופה בזה בהתחלה כתרוץ של "אני מניקה ואין לי משהו יותר טוב לעשות" ואחר כך בדיוק על מנת לרוקן את המוח בסוף יום קשה. העימות הזה בין הבובלילים לפרידמנים הוא משהו מאוד מרכזי בלופ הזה שאני נמצאת בו ולכן הוא הוציא אותי החוצה ממקום מחבואי בימים האחרונים. תדעי לך שאחת הסיבות שאני אוהבת אותך זה בגלל השילוב הזה שלך. החכמה שלך והאיכות שלך לצד שמחת החיים והאנרגיות שאת מביאה והקלילות ללא התנשאות מן חברמניות בובלילית כזו אבל באיכות (כשבהחלט יש לך על מה להתנשא).

sarity33

New member
ורוצה להבהיר משהו

שחס וחלילה לא יובן שבובלילים הם מזרחיים ופרידמנים הם אשכנזים (כי זה הרי מה שקורה בתוכנית) שהרי אני עצמי מעדות המזרח (שני הורי מתורכיה) אני יותר מתכוונת לשתי תרבויות מרכזיות שקיימות כאן ללא קשר למוצא העדתי.

נעיתה

New member
תורכיה זה מזרח? תלוי את מי את שואלת....

חמתי התורכיה טוענת שזה אאמאמאמאמא של האשכנז
מסכימה עם הפוסט שלך לגמרי

sarity33

New member
כן אני מכירה את זה

בתורכיה יש את אנשי העיר הגדולה בעיקר הבירה ושם די מזלזלים באנשי הכפר והעיירות הקטנות. הם כאילו שייכים למקומות האירפאיים אבל ל משנה בתכלס אני חושבת שזה נחשב עדות המזרח אולי לא מזרח פרופר אבל אני כמעט בטוחה שאני לא אשכנזיה

נעיתה

New member
../images/Emo24.gifקבלי מליונים!!!!!!!

אהובה נראה שאת לא בלופ רציני את בוואחד מייבש שעובד נונסטוף. אני גאה בך שאת כותבת ומוציאה אחוצה כי זו בדיוק הדרך לצאת מהמייבש. אני אשמח אם תוכלי לשתף במה הקריסה מתבטאת, איפה את רוצה לשפר מה היית רוצה לעשות, לפעמים שכותבים נהייה סדר בבלאגן ודעות נוספות פותחות את הראש ונותנות אויר לכיונים חדשים. הפורום הזה פורח בעיקר מהרוח השלילית ששורה עליו, מכאן החוזק שלנו זה הבית. כאן מותר לכתוב הכל, להציף את הזבלה ואת האור את האובדן ואת הבוקר שאחרי כי ככה זה שמחה מתערבבת בעצב וזה לגמרי בסדר
אני מבינה מבין שורתיך שאת צריכה מעט פנאי, אני לא זוכרת איפה קראתי את זה, ישנו ארגון אם לאם או משהו כזה של נשים שמגיעות לבתים של אמהות לתינוקות והכל בהתנדבות ומאפשרות מעט זמן פנוי למקלחת כביסה פורום או סתם לשם החברה. אני אחפש לך קישור אולי זה יכול להקל עליך במעט

sarity33

New member
נעיתה יקרה

יעל התעוררה עצבניה לא ממש יכולה להשיב אבל תודה תודה גם על מה שכתבת לי אתמול אולי פעם יהיה לי אומץ.

נייטי

New member
בלי לדעת מה הוא הלופ שלך

אני יכולה להזדהות. את כותבת על הלופ שלך בלי להגיד מה הסיבות לו אבל רק מהדרך שאת כותבת עליו אני מצליחה ממש אבל ממש להרגיש את עצמי. אני לא מסוגלת לכתוב על זה גם בקומונה סגורה. זה יהיה שקר להגיד שיש לי את המילים כי אין לי. אפילו בעיניי רוחי אני לא מצליחה לכתוב את הלופ אבל הוא שם כל הזמן. יש רגע אחד ביום שבו אני מרגישה את הלופ הזה ממש כמו חגורת חנק על הצוואר. בבוקר איפה שהוא בין שש וחצי לשבע וחצי כשדניאל על הציצי כבר חצי לילה ואני בנים לא נים שומעת את תומר מהחדר השני קורא לי, אז אני משחררת את הבולדוג מהאחיזה, וזה בדרך כלל גורר צרחות אבל אני הולכת לחדר של תומר בכל זאת, ובדרך, יש לי בדיוק 10 שניות לשחרר את החבל. ובעשר שניות האלה אני מנערת את הראש ומוחקת את כל הדבר הזה שמכביד מאוד שקוראים לו: 'האין עבודה שלי', וקוראים לו האין כסף הנוראי שלנו', וקוראים לו 'האין שינה של דניאל', וקוראים לו האין משקל של דניאל' וקוראים לו 'האין אנרגיה לכלום כולל לא לאיש שלי', וקוראים לו 'האין שינה שלי' וקוראים לו 'האין דיאטה שלי' או במילים אחרות 'את שמנה' וקוראים לו גם 'דניאל ותומר תפסיקו לצרוח אמא תיכף באה'. ואני מזכירה לעצמי בעשר שניות האלה שאחרי העשר שניות האלה אין זמן להתעסק בלופ ושמיד מורחים חיוך על הפרצוף ומגייסים סבלנות ומשתדלים להדחיק את הלופ. ואני מרגישה, שכל מי שקורא אותי מהצד או ישמע אותי מדברת על זה יחשוב שאני משוגעת, כי יש לי הכל, נכון? אז אני לא יודעת לדבר על הלופ שלי, ולא בטוחה שאני רוצה לדבר על הלופ שלי, ויש ימים שאני מצליחה לשכוח אותו ויש ימים שלא, וכרגע אני חיה איתו ומבטיחה לעצמי כל מיני הבטחות של מתי יהיה הרגע שבו אצא מהלופ. ולמה אני כותבת לך על עצמי בדיוק כשאת סוף סוף כותבת על עצמך - פשוט כדי להגיד לך שאני מבינה, שבלי פירוט אני מבינה, שבלי קומונה סגורה אני מבינה, שגם בלי לדבר על זה אני מבינה. שאין לי מה להגיד לך באמת כי אין לי. שאני רוצה להאמין שזה פשוט עוד תקופה כזאת של אנרגיה נמוכה, שתחלוף, שזה זמן כזה של להוריד את הראש, לקבל את המצב ולקוות שזה יחלוף. אני חושבת שהאובדן וההמתנה להריון של תומר לימדו אותי את זה. בדיוק את זה. את הסבלנות הזאת שלא הייתה בי פעם. את היכולת לנשום עמוק ולהבין שיבוא הרגע והלופ הזה ישחרר לי את הצוואר. שזה בסדר לשקוע כי אני יודעת שזה ישתחרר מתי שהוא. זה מה שיש לי כרגע, רק טיפת אורך רוח. מעבר לזה אני באמת חושבת שרע לי מאוד ביחד איתך. תראי מה עשית לי? תמיד את עושה את זה! יש לך יכולת מדהימה לשלוף ממני את כל הג'יפה. תהיי לי בריאה. מתה עליך. זה עוזר?

למעלה