carefully

New member
../images/Emo20.gif

הלכתי במהירות בצעדים גדולים, ממשיכה קדימה בראש מורם, מגלגלת את העיניים למעלה ועוצמת חזק, חשתי שאם לא אעצום אותן אני עלולה להתפוצץ. שמעתי אותה מאחוריי, היא צעקה המון משפטים לא מובנים, או שאולי לא טרחתי לנסות ולהבין אותם, הרי בסופו של דבר לא היה אכפת לי ממנה, בלשון המעטה. "זונה בת זונה!" את זה דווקא שמעתי. עמדתי במקומי לרגע, דמעות של כעס עולות ומאיימות לפרוץ מתוך עיניי. נשמתי עמוק. אני די בטוחה שהוריד הכחלחל ששוכן דרך קבע במצח שלי החל לקפץ ולהצהיר על קיומו. הבטתי אחורה. היא נשארה עומדת, נטועה במקומה. מחכה למשהו, תגובה כלשהי מצדי. חזרתי על צעדיי במהירות רבה, אף יותר מזו שהלכתי בה קודם לכן. התקרבתי אליה בדממה, ארבעה צעדים, שלושה צעדים, שניים, ובבא היד שלי מורמת ולופתת את גרונה בחוזקה. היא הביטה בי במבט מבועת, לרגע לא מעלה בדעתה עד לאן אני מסוגלת להגיע. עיניי מביטות בה בגועל, יורות ברקים של זעם. אגלי זיעה כיסו את מצחי. דחפתי אותה קדימה, חשה את כאבה, יודעת שלבטח ישאר סימן מאצבעותיי אבל לא אכפת לי. שתיחנק, מגיע לה. הקיר שמאחוריה עצר אותה, כבר לא היה לה לאן לברוח, הצללים סביב סגרו עליה, וכך גם כף ידי, סוגרת על צווארה עוד ועוד. היא מביטה בעיניי בתחינה כמו חיה כלואה ואני, אני כבר לא רואה, לא מרגישה אפילו את הבעיטה שניסתה לשלוח אל רגלי. כשהחלה לחרחר הסרתי ממנה את ידיי. היא השתעלה וניסתה לנשום, מבוהלת אף יותר מהציפיה לבאות. תפסתי בחולצתה והדפתי אותה אל הקיר בעוצמה. התקרבתי אל אוזנה ולחשתי "מי זונה?" דמעות זלגו מעיניה. היא ניסתה לדבר ומשלא הצליחה החלה להתייפח. הסטירה לא אחרה לבוא. ראשה הוטל הצידה בחוזקה, רגליה כשלו והיא מעדה. אחזתי בה בחוזקה, מייצבת אותה ככל האפשר ושאלתי שוב "מי זונה?" "אני..." לחשה כמעט בלי קול. הרמתי את ידי בכוונה לסטור לה שנית. האינסטיקט הורה לה להתחמק, אך כתוצאה מכך הטיחה ראשה בקיר. הדמעות גאו בעיניה הכחולות. ממקום מרוחק, עמוק בתוכי, צצו רחמים והלמו בי לרגע קל והטראנס שהתחולל בתוכי שקט. שניה אחר כך רצף תמונות איומות הציף אותי שוב וסטירה נוספת נחתה על לחיה הבוערת. נערתי את ראשי, מנסה להסדיר את מחשבותיי. תשלטי בעצמך. "מי זונה?" שאלתי בשלישית, נועצת בעיניה מבט קר וחודר. על מי אני עובדת. השליטה כבר עברה ממני והלאה. יכולתי לראות כיצד נשמתה נאכלת, לרגע אחד התענגתי כל כך מעצם המחשבה שאני רומסת את גאוותה, את רגשותיה, את מהותה, בדיוק כמו שעשתה לי. "אני." אמרה בקול והחלה לבכות. "לא שמעתי!" נהניתי להתעלל בה, בחיי. "אני! אני זונה, אני!" צעקה. "אני זונה מלוכלכת, זונה בת זונה..." קול בכיה הפך לגעיות שונות ומשונות. היא נפלה לקרקע ולא עצרתי בעדה. עמדתי שם, מסתכלת עליה בבוז ורחמים, תוהה מה לכל השדים והרוחות מצאתי ביצור הזה שמתרפס כעת למולי, ברכיה מקופלות והיא מתייפחת, מכונסת בתוך עצמה וממלמלת, "אני, אני..." התכופפתי אליה והרמתי את סנטרה, ניסיתי להביט בעיניה ומשהסבה את פניה ממני אחזתי בו בתקיפות, מונעת ממנה לזוז. היא עצמה את העיניים בחוזקה, ממשיכה לבכות. "תפקחי את העיניים," אמרתי בקול יבש. "תפקחי אותן!" הרמתי קולי וטלטלתי את פרצופה משסירבה להיענות לבקשתי. היא הביטה בדממה עמוק בעיניי, שערה סתור, פניה רטובות ומלוכלכות ולחיה בוערת מכאב. "לעולם, לעולם!" אמרתי לה. "אל תתקרבי אליי." בכל מילה שהוצאתי מפי הרגשתי כיצד השנאה ממלאת את עיניי, מכלה את גופי, כיצד היא משחירה את החלק הקטן ההוא בתוכי שנקרא "אנושיות". עצמתי את עיניי וזעקה איומה פרצה מגרוני. התחלתי לרוץ משם. רצתי עוד ועוד, הגשם מרטיב את כולי והקור מקפיא את עצמותיי. עצרתי לנוח לרגע, מתנשפת מהמאמץ. לפתע, העולם כמו הסתובב, כנראה שהתעלפתי. הדבר הבא שזכור לי זה שפקחתי את עיניי. "היי מותק," נשקה ברוך על מצחי ושאלה בחשש "עוד חלום?" "זה לא יכול להמשך כך," קמתי מהמיטה והתחלתי להתלבש. "מה?" שאלה בתדהמה. "לאן את הולכת?" "לא מוכנה להשלים עם זה. מצטערת. אני אאסוף את הדברים שלי מחר. לא רוצה איתך שום קשר יותר." נעלתי את הנעליים. היא הביטה בי, דוק של דמעות עולה בעיניה. "אמרנו שנתחיל מחדש, לא? מה קרה למאמצים, למטרה, האהבה היא הכל, זוכרת?" לקחתי את התיק, דחפתי בתוכו את הארנק והסלולרי ובלי להביט בה פתחתי את הדלת ויצאתי. "האהבה היא לא הכל. ואני לא מסוגלת. שלום."

מורן א

New member
"להשחיר" את האנושיות

אוסף של רגשות נדחסים למצב אחד מאוד טעון, מלא כאב ומסויט.

מזדהה עם לירז20

האלימות וההשפלה זיעזעו אותי, עד להתכווצות נוראית בבטן. רווח גם לי שזה חלום. במקום הזה כשהתת מודע צורח לדמות ההיא שנאה והשפלה ואלימות ללא חמלה, ללא שביב אנושיות, תתכן אהבה? מה שהפריע לי זו הסתירה בין "ההודעה" הזו של התת מודע לבין המשפט של הדמות המספרת בסוף "האהבה היא לא הכל". האם יש שם אהבה? האם בכלל תתכן אהבה כשרגשות כאלו חריפים ממלאים אותה?

carefully

New member
../images/Emo20.gif

אני רואה זאת כך - אם לא היתה שם אהבה, השנאה לא היתה רבה כל כך. וכמובן, יש לעשות הפרדה בין חלום למציאות, שכן, לרוב בחלומות הדברים יותר מוקצנים וזאת על מנת להדגיש את ה"רמזים" הבוטים שהתת מודע זועק לדמות לשים אליהם לב ולהפנימם. יתכן והפגיעה היתה קשה כל כך עד שהדמות הדחיקה ו/או התכחשה אליה והעדיפה להאמין שהאהבה עוד קיימת ביניהן, ושאפשר להתעלות מעל הדברים ולהמשיך הלאה. העובדה שהיא אומרת "האהבה היא לא הכל", מראה שהיא מתחילה להכיר בהכחשה הזו ובכך שזה בלתי אפשרי. הכל יכול להיות

את צודקת

היתה שם אהבה, אפילו אהבה גדולה, אחרת איך אפשר להסביר את גודל השנאה? בהחלט בנית דמות שיש בה סתירה עמוקה בין הרצון לסלוח ולהחזיר את האהבה לבין הפגיעה והשנאה שמחלחלות בה. ויפה עשית את זה כשהבאת את החלום (אותי הצלחת לזעזע). ברור לי שבסוף הדמות מודעת להכחשה ולבלתי אפשרי נוכח השנאה הזו שיש בה והיא קמה ועוזבת. הפריע לי המשפט "האהבה היא לא הכל" כמשפט שאמור לבטא את ההכרה הזו. ההכרה שה"הכל" איננו אהבה ולא שהאהבה איננה הכל... לא יודעת אם הצלחתי להבהיר את ההבדל בסמנטיקה. בכל אופן, לא יודעת אם היית ליד או מאחורי המילים, אבל, בהחלט הצלחת להעביר יפה את התחושות, והרעיון נהדר. כל הכבוד
וכמובן שהכל יכול להיות, הרגשתי צורך לשתף אותך בתחושה שלי, מקווה שזה בסדר איתך.

carefully

New member
../images/Emo20.gif

בוודאי שזה בסדר. זה אפילו מצוין. אני תמיד בעד ניתוחים. האמת שאני מעט מתקשה להבין מה הפריע לך במשפט הזה. אני אשמח אם תפרטי. נדמה לי שהבנתי פחות או יותר לאן את מנסה להגיע, אבל לא נפל לי האסימון עדיין. (אני מבינה מהר כשמסבירים לי לאט
) ושוב, תודה רבה.

ואני גרועה בניתוחים../images/Emo4.gif

אבל אני אנסה: כפי שאני הבנתי את הדמות והסיטואציה, הדמות מגיעה להכרה שאי אפשר להחזיר את האהבה, שאהבה לא תתכן במקום בו מפעפעים שנאה והשפלה. מכאן שההכרה היא, שהכל (כל מה שיש בה, התיסכול השינאה, הפגיעה, ההשפלה) הוא לא אהבה ולא יוכל להיות כזה. כשאת אומרת "האהבה היא לא הכל" ניתן להבין כאילו היא מנסה לומר משהו כמו: קיימת בי אהבה אבל היא בנוסף לדברים נוספים, שהיא לא מעליהם ולא תוכל להם. ולכן שאלתי אותך בהודעה הראשונה, האם תתכן אהבה כעת (ברור שהיתה)? זה נכון שבחלומות הרבה מהדברים מקצינים. אבל, החלום הזה, הוא הרבה מעבר להקצנה של כעס ותחושת השפלה. הרצון להרוג, הרצון להשפיל ואיבוד צלם אנוש שתיארת בבהירות, מרגיש לי כהרבה יותר מסתם הקצנה. נוכח כזה חלום הכרה בנוסח "אהבה היא לא הכל" נראית לי קצת חיוורת ופחות מדוייקת. ושוב, אני מסכימה איתך שהכל יתכן, וכל פרשנות בעיני היא נכונה לא פחות משלי. הצלחתי להבהיר?

carefully

New member
../images/Emo20.gif

הצלחת ועוד איך. הפרשנות שלך מאוד מעניינת, אני מוכרחה להודות שלא חשבתי עליה בהקשר הראשון. הכוונה שלי, בכל אופן, היתה להגדרה השניה שלך, אני מצטטת: "ניתן להבין כאילו היא מנסה לומר משהו כמו: קיימת בי אהבה אבל היא בנוסף לדברים נוספים, שהיא לא מעליהם ולא תוכל להם." כך, שוודאי שתתכן אהבה. אחרת, מה הטעם בלהמשיך להשאר ב"קשר" הזה? לא מאמינה שאהבה עצומה כל כך יכולה להמחק באחת, הרי אי אפשר להפסיק להרגיש באמת. יתכן שהרגשות הנוספים הללו גברו עליה בסופו של דבר וזה בעצם היה הקש האחרון שגרם לה לקום וללכת, אבל אני לא חושבת שהיא התבטלה לחלוטין. מה דעתך? תודה. אני מוכרחה לציין, אני נהנית מהשיחה הזו. סופ"ש נעים.

הכל יתכן../images/Emo13.gif

זה מה שיפה בעולמנו, השונות וריבוי הואריאציות. אין תשובה אחת ואין חוקים. אנשים נשארים בקשרים ולעיתים משמרים אותם לאו דווקא בגלל אהבה. מה הטעם להשאר בקשר כזה? זורקת ניחוש (שכמובן נכון כמו כל תשובה אחרת): לפעמים קשה להודות ולוותר על אובדן האהבה. הרבה פעמים אנשים מושכים את הסוף, שאולי בכל זאת...תקווה כזו. והאם האהבה התבטלה לחלוטין? גם כאן יש מקרים לכאן ולכאן ושום תשובה לא יכולה להיות חד משמעית וגורפת. באהבה ושנאה למרות הניגוד בין שניהם, קיימת גם קרבה גדולה. ישנם מקרים שאהבה הופכת לשנאה ולהפך. קיימים גם מקרים שהן קיימות זו לצד זו בתמהילים שונים ומשונים. האם יתכן? הכל יתכן. עד כמה התבטלה האהבה והפכה לשנאה במקרה שתיארת? ועד כמה נשאר מהאהבה? שאלות קשות. אלו גם לא שאלות שתשובתן שחור ולבן תחושתי היא שכששנאה הופכת יוקדת עד לרצון לרצוח, להשפיל עד לאובדן צלם אנוש, גם אם זה בתת מודע, אם נשארה אהבה היא לא בת מימוש וקשה שיהיה לה ביטוי. האם זו התשובה היחידה? לא. ברור שלא. פתחתי ואמרתי, מסובך וואריאבילי אבל מעניין

princhipeta

New member
../images/Emo122.gif

בין אהבה לשינאה עובר גבול דק מאוד ולפעמים צריך לדעת מתי להרפות בזמן. אהבתי!

למעלה