וכי תיעלבי אם אומר לך
שזקוקה אני לשאלות שכמותך? 1- כן אינטואיציה (אבל שמתי סימן שאלה) מבחינתי יש כזה דבר אינטואיציה ראציונאלית. זה לא קשור לקדימויות בזמן , זה קשור לאיך להתאמה בין ההכרה לאונטולוגיה. יש דברים, לטעמי, שאנו רואים אותם כדבר ברור ומובחן. אבל זה עוד נתון לחקירה ... 2- אכן התבונה הטהורה מאוששת את הסברות , את המושגים הטהורים (וכאן יש אלמנט של אינטואיציה), את אותן תבניות מה שנקרא. תראי, אני לא אתחיל חקירה ואישוש סינתטי אם סברותיי אינן תואמות למושגיי (כמדומני אין חייה כזו) או שמא אנסה "להתל" במושגיי. לדוגמא: לא אלך לחקור מבחינה ראציונאלית (אמפירית, סינתטית . נו, חקירה אישית עם כל הכלים שעומדים לרשותי שבעולם, גם אינטרוספקציה) עם סברה כגון: כל הרכיכות שבעולם, נוהגות זוועה . אין כאן התאמה מבחינה לוגית לקטגוריות צורות הסתכלותי על העולם . כמדומני (וכאן מגיעה האינטואיציה) , בשל צורות ההסתכלות שלי , שאני כבולה בהן, לא אעלה על דל שפתיי מושגים השונים מתבניותיי אלו (ולכן רכיכה נוהגת, עדיין בתחום צורות ההסתכלות שלי אבל ההתאמה, כאינטואיציה, אינה עובדת- מכסימום אוכל לעשות סרט מצוייר טוב, או פארודיה נחמדה על רכיכתי הנוהגת...). 3- לאחר שסיננתי שרכיכה נוהגת לא דבר שקיים בעולם הסינתטי, אוכל לפסול את הסברה על הסף, סברות הגיוניות אאלץ לאוששן בזכות הסינתטיות והכלים האפריוריים שלי העומדים לרשותי- הבנתי את העולם. 4- מה שמטריד כשלעצמו: משוגעים כאן מחוץ לתחום. ואולי הם אלה הרואים את הסינתטיות הטהורה וזו התבונה הטהורה שאינה מסוגלת להתמודד עימם?