שלום רב

תראה.

המטרה שלי היא להציג את הדברים כמו שהם. 1. "לאמר את האמת לא ראיתי כתוב אבל בשיעורים וקלטות דובר על כך לאיסור ממש" המשפט הזה אומר יותר מידי. ישנם דברים שהם בגדר הנהגות או דרכים טובות שכדאי לחנך בהם, אך אינם הלכות, ולכן הם לא עולים בכתבי גדולי ישראל, שכתבו הלכות. (מה שכן, ראיתי בפירוש את כתב ידו של הגאון הרב מאיר מאזוז שטוען שחצאית ארוכה צנועה יותר) 2. "כמו למשל שאוסרים על הבנות ללכת עם תכשיטים או איפור, וכי מדובר באיסור הלכתי?)" כן בהחלט! זהו איסור הלכתי!" אז בעצם אסור לאשה להתאפר ולהתקשט? בעוד שגדולי ישראל מנסים לכתוב בשו"תים רבים היתרים לסוגי איפור בשבת או לפני שבת, באו רבני הסמינרים ורבני הפורומים וחדשו (את מה שלא ידוע כנראה לגדולי ישראל) שבכלל אסור להתאפר! מדהים. 3. "לגבי "המזרחי" יראתי להיכנס לנושא מפני שהשקפתי כל כך קיצונית בנושא ועמוקה שאינני בטוח שזה המקום" אכן, השקפתך קיצונית אך בתור אדם המזכה את הרבים בקני מדה כה גדול (והלוואי ואזכה גם אני לזכות הגדולה) ראוי להבין את המציאות הכללית ולהשתדל לרדת לנפש של כל אחד ואחד. (ואיני מנסה ח"ו לתת מוסר, אני חושב שטוב שהדברים פשוט יכתבו כאן) ויש לי הרבה והרבה מידי לומר בעניין ההשקפה. אך נראה לי שזה יחרוג ואעדיף לוותר על הנושא. ודי שכתבתי את מה שכתבתי קודם.

mgb

New member
זה כנראה לא ייגמר מהר כפי שחשבתי..

בס"ד. 1. לא אמרתי שזה לא כתוב אמרתי שא-נ-י לא ראיתי! 2. בדיוק.. אסור להתאפר אם הדבר לא עבור בעלה בביתה! מי שמתאפרת מידי בוקר לפני לכתה לעבודה ולצערי אני ראיתי כאלה.. עליה נאמר כפשוטו וכמדרשו "ויבוא הביתה לעשות מלאכתו" והמבין יבין! 3. קיצונית היא מעלה משובחת ולא מגונה..והחזו"א זי"ע עמד על כך באיגרת. הרב אורי זוהר שליט"א נשאל למה חוזרי בתשובה תמיד קיצוניים? ענה הרב כי בינוניים פגשתי כבר בדיסקוטקים... מי שמחפש יהדות-לייט שילך ל"מכון מאיר", למשל! אינני מקרב או שואף לפחות לקרב ל"מחצית הדרך"! אני אראה לכולם את כל הדרך שלי (ובעוה"ר היא לא 100%) ומי שיבחר לעשות לעצמו "הנחות" - זבש"ו!! בברכה

נראה לי שחרגת.

1. "לא אמרתי שזה לא כתוב אמרתי שא-נ-י לא ראיתי!" אוקי, אז חבל שאתה פוסק הלכות לאחרים בלי לראות את דעותיהם של פוסקי ישראל, אני ראיתי אחת והיא לא כמו שכתבת. 2. "דיוק.. אסור להתאפר אם הדבר לא עבור בעלה בביתה! מי שמתאפרת מידי בוקר לפני לכתה לעבודה ולצערי אני ראיתי כאלה.. עליה נאמר כפשוטו וכמדרשו "ויבוא הביתה לעשות מלאכתו" והמבין יבין!" מותר לאשה להתאפר גם ע"מ לצאת כך לרחוב, שלא כמו דעת רבני הסמינרים ובפרט לבחורה רווקה. איני אומר שהגדר שגדרו רבני הסמינרים אינו טוב, הוא מעולה אך אינו הלכה! אתה חולק על כל גדולי ישראל של כל הזמנים וגם של זמננו שכתבו גם הלכות הוצאה לגבי איפור ותכשיטים. (ולא, לא רק בביתה מותר לה להתאפר) 3. "קיצונית היא מעלה משובחת ולא מגונה..והחזו"א זי"ע עמד על כך באיגרת וכו'.." על זה יש להעיר שקיצוניות היא מעלה גדולה כשהיא האמת, אך היא יכולה להיות הטמטום הגדול כשהיא לא האמת או כשאין זה המקום להציגה. מבינוני עוברים לצדיק ולא לקיצוני, אני מוכן להסביר זאת גם לרב אורי זוהר שליט"א. אבל אני בטוח שהרב אורי זוהר דיבר על ההפך מחילוניות ולכן הגדיר אותה כקיצוניות, ולא על אטימת אוזן מההלכה שפסקו של חלק מגדולי ישראל להקל בה.

mgb

New member
טוב.. עד כאן!!

בס"ד נראה שגם אתה חרגת בניסוח ובתוכן לכן לא אמשיך! כל טוב

אוקי.

רציתי רק להוסיף שבהנהגה של ציבור מסויים בדיני צניעות, כתב הרב זילבר בשו"ת "אז נדברו" שהמפרסם שהדבר הוא אסור, הרי הוא חוטא ומוציא לעז על בנות ישראל כשרות שלא נוהגות כך. (אם אני זוכר נכון הוא דיבר על רשיון נהיגה לנשים) ונראה לי שהוא הדין כאן, במידה והדבר הוא רק בגדר הנהגה טובה. אך אולי זה שונה, כי אולי יש שאוסרים ממש. בכל אופן צריך זהירות בדיבור. כל טוב.

mgb היקר!

בס"ד אני מאד מעריכה את פועלך כאן,אבל עם כל הכבוד, אני לא חושבת שזה יפה להוציא מילים כאלו,ועוד בפורום שכזה,על מכון מאיר! אינך יכול לדעת כמה זכויות יש להם,וכיצד הם ניראים בעיני הקב"ה.

Blackpanter1י

New member
דווקא מכון מאיר הם אחלה...

וד,א תמיד אומרים 39" אבות מלאכה חסר אחת" איפה ה40? והאם זה אומר שבגלל זה אולי אנחנו מחללים שבת בכל זאת?

mgb

New member
ל"נשמה משתוקקת"!

בס"ד אינני יודע כמה זכויות יש להם ואיך הם נראים בעיני הקב"ה..נכון! אבל גם את לא יודעת!!!! וגם אם זכויותיהם רבות דבר שאינני מכחיש ולא טענתי אחרת! זה לא נוגע כהוא-זה לגבי נכונות השיטה והקו! מי שנעים לו שם - לבריאות! בברכה

שלא נשכח את האחדות והאהבה

בס"ד שלום רב לכל חברי הפורום היקרים! כאחד שמכיר די טוב את כל החוגים שקיימים היום ביהדות, יש לי גם הרבה מה לומר על העינינים שנידונו כאן, ובאמת זה חשוב מאד שכל אדם יברר לעצמו היכן נמצאת ההשקפה האמתית של התורה, כי ההולך בדרך התורה האמיתית מובטח לו שהוא יוכל להגיע את המטרה שלמענה הוא נברא כאן בעולם הזה. כמובן שיש כמה חוגים ביהדות שהדרך שלהם מותאמת לדעת התורה הקדושה. למרות זאת, לדעתי אם מישהו מאתנו רוצה להביע דיעה הבאה לשלול גישה מסוימת שקיימת באחד מהחוגים האורטודוכסים שקיימים היום, ראוי שהוא יעשה זאת דרך העברת מסר אל האדם אליו מיועדת ההודעה, ולא דרך העלאת הדיעה כאן לדפי הפורום, באופן שהיא תהיה מוצגת לעיני כל. לסיום דברי, חשבתי שמן הנכון יהיה להביא כאן את דברי חז"ל הידועים במסכת קידושין: "אמר רבי חייא בר אבא: אפילו האב ובנו, הרב ותלמידו, שעוסקין בתורה בשער אחד, נעשים אויבים זה את זה, ואינם זזים משם עד שנעשים אוהבים זה את זה, שנאמר (במדבר כא) את והב בסופה, אל תקרי בסופה אלא בסופה". גם בנוגע לעיניננו, אע"פ שהיו כאן ויכוחים נוקבים, מכל מקום צריך לזכור כל הזמן שכל מטרת הויכוחים היא רק בשביל לברר מהי דעת התורה האמתית, אבל אסור שהויכוחים יפגמו ולא במשהו באחדות ובהאהבה המושלמת האמורה לשרור בין כל עם ישראל. באהבה יעקב

mnm6

New member
mgb מה שאתה אומר פה במחילה הוא

פשוט מגוחך ,רואים שאתה ליטאי מכיוון שרק הם מעיזים לפסול את כל העולם אבל צר לי כל זמן שבצבור זה הולכים עם פאות קסטן(בדיחת המאה להיות בלי ולהרגיש עם)אין להם הרב הזכות לדבר על צבור אחר אני יודע שבצבור זה בכל אופן בחלקו מאדin לשנוא את כולם את החסידים כי זו דרך חדשה את הספרדים כי יש להם מה ללמוד ואת הכיפות הסרוגות כי הם בכלל צריכים לחזור בתשובה (סליחה אין לכם כלום נגד אף אחד רק בשום פנים ואופן לא תתחתנו איתם לא תביאו להם להיות מחנכים אצלכם ותוציאו להם את המיץ אם ירצו ללמוד במוסדות שלכם) מאד נחמד הבורות שאתה מפגין לגבי מכון מאיר אבל צר לי הליטאים לא המציאו את היהדות למרות שאני מאד מעריך את גדולי התורה שלהם לצבור שם יש הרבה מה ללמוד ,צר לי אך אני לא רואה אותם כל0כך מדקדקים על עצמםבהלכות שהם מקפידים אצל אחרים כמו צניעות(איפור,פאה נוכרית וכו') או כמו לשנוא מיהו ולבוא לבקש ממנו כסף(כסף מהמדינה או מאנשים שאינם מהצבור הליטאי כמו הכפות הסרוגות צר לי אך הגישה שלכם היא לא תורנית אלא יותר התנשאות ורצון ללמד את כולם איך צריך להתנהג מגב אם אתה לא מכיר צבור מסויים ואני מדבר עך זרם מרכז הרב והמתנחלים(במקומות מסויימים) כדאי לך למלאות את פיך מים כי נכון להיום מהכרותי איתם הם יותר קיצונים לתורה מרוב המזרים

למעלה