ריבית הפריים

Gmai

New member
../images/Emo20.gifריבית הפריים

מה זה בדיוק ריבית פריים ? זו הריבית שבה הבנקים "קונים" כסף מבנק ישראל ? ואם כן, אז כאשר אני סוגר סכום מסויים ומקבל עליה פריים מינוס 2% (למשל), זה אומר שהם לוקחים את הכסף שלי, משקיעים אותו בבנק ישראל, מקבלים עליו ריבית פריים, משלמים לי את הריבית שמגיעה לי, ולוקחים לעצמם את 2% ההפרש ?

יוסי 84

New member
תשובה

שלום לך ריבית הפריים היא ריבית החובה שהבנקים וחברות ביטוח למיניהם קובעים חודש בחודשו. בהסתמך על הריבית של בנק ישראל שכאשר הריבית של בנק ישראל משתנה גם ריבית הפריים משתנה בהתאם. הקביעה של גובה הריבית נעשת במקביל לקביעת בנק ישראל וזה על פי רמות הסיכון שהמשק נמצא בהם (המשמעות היא שחברות נמצאות בקשיים וכו) ריבית הפריים היא למעשה הבסיס שממנו מחשבים את הריביות על תוכניות חסכון פקדונות מתן הלואות וכו" לגבי תוכנית החסכון שלך ה פריים -2% זה אומר שכנראה ברמות האלה בתחשב בסכומים שהשקעת הבנק נותן לך את הריבית הזאת שהוא חושב שזה מה שזה שווה דוגמא אחרת היא במתן הלוואות למשל עם קיבלת הלוואה X בריבית של p+1.5% 1.5% מדבר על רמת הסיכון שאתה לכאורה נמצא בא(היכולת להחזיר את הכסף) 1.5% זהו למעשה מקדם הסיכון שהבנק לוקח וככל שהוא יותר גבוע המשמעות היא שהבנק חושב שאתה בסיכון גבוע יותר ולכן תמיד ניתן להתמקח איתם. מקווה שעזרתי יוסי

Gmai

New member
תודה רבה לך ! אבל השאלה העקרונית

היא מה המשמעות של ריבית הפריים מבחינת הבנקים ? האם זה "מחיר הכסף" מבחינתם ? (כלומר, העלות של הכסף שלהם, מול בנק ישראל ?) האם הדוגמא שנתתי מבחינת הרווח של 2% של הבנק - נכון ? שוב תודה לך !

יוסי 84

New member
תשובה

שוב שלום לך המשמעות של ריבית הפריים מבחינת הבנקים היא שהם מגדירים את רמת הסיכון של עסקים ומהי הריבית הבסיסית שהם גובים בתוספת מקדם סיכון שוב מבחינת ה2% ההפרש הזה הוא למעשה מקדם הסיכון של הבנק והוא נקבע לפי רמת הסכומים שאתה משקיע דוגמא עם השקעת 10000 ש"ח וקיבלת P-2% אז הבנק מבחינתו יודע שזוהי הריבית שהוא יכול לתת לך ועם השקעת 20000 וקיבלת P-1% זה לא אומר שהבנק מרוויח פחות פשוט עקב גודל ההשקעה הבנק מבחינתו יכול להרוויח יותר בגלל שהסכום גדול יותר ולכן הוא נותן לך ריבית גבוע יותר. ברמה העקרונית כאשר אתה רואה את הרביות בצורה זו P-1ֵ אן P+2 % אלו הם מקדמי הסיכון של הבנק ולא הפרשי הרווח על הלוואות

Gmai

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif הבהרה חשובה ביותר :

"הבנק מבחינתו יכול להרוויח יותר בגלל שהסכום גדול יותר" 1. כיצד הוא "מרוויח יותר" ? ע"י כך שככל שאני סוגר יותר כסף, הוא יכול לשתמש בכסף הזה להשקעותיו שלו ? 2.מה הקשר של "סיכון" לריבית שאני מקבל ? אם אני סוגר 100,000 ש"ח לחצי שנה (נניח) ומקבל עליה P-2%, לעומת סגירת 200,000 ש"ח לחצי שנה וקבלה של P-1% איפה פה בדיוק הסיכון הגלום בריבית ? אולי יהיה נכון יותר לומר שאני מקבל יותר ריבית מכיוון שזה יותר מפתה אותי לסגור את הכסף ויותר אטקרטיבי ? מכיוון שאני מפספס איפה פה בדיוק הסיכון של הבנק... 3. ונקודה אחרונה : מישהו אמר לי שריבית הפריים היא "מחיר הכסף של הבנק עצמו", כלומ "כמה שעולה לבנק לקבל את הכסף מהאוצר/בנק ישראל" - יש בזה אמת ?

למיטב ידיעתי מקדמי ה"סיכון"

נוגעים למתן "אשראי" על ידי הבנק ולא לפקדונות שהלקוח מפקיד בבנק. כאשר הבנק נותן הלוואה הוא לוקח "סיכון" שהלווה לא יעמוד בפרעון ולא יחזיר ההלוואה. "סיכון" זה מתבטא בריבית. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

Gmai

New member
איך זה מתקשר נאמר קודם ?

ומה לגבי שאר שאלותי ?

יוסי 84

New member
שלום לך

זה נכון שהריבית היא על הכסף של הבנק השאלה שנשאלה היא כיצד היא נקבעת ועל פי איזה קריטריונים.

Gmai

New member
נראה לי שאני מפספס משהו חשוב...

האם בנק כלשהו משלם ריבית לבנק ישראל לכספים שהוא לווה ממנו (אם בכלל..)

רונאל1

New member
ריבית הפריים

פריים היא הריבית שהבנק גובה על הלוואות מהלקוחות הגדולים והיציבים ביותר שלו, בדרך כלל חברות ענק במשק. (מכאן מקור השם "פריים" יענו לקוחות פרימיום). ריבית הפריים גבוהה מריבית בנק ישראל ב-1.5%. כאשר הבנק מציע הלוואה בריבית פריים + 1%, המשמעות היא שהוא מוסיף לסיכון המינימלי שהוא מתמחר לקוח ענק עוד 1% כי הלקוח הוא לא חברת החשמל למשל.

ayelet i

New member
עוד קצת על ריבית הפריים....

מצרפת לך שני קישורים עם הסברים על ריבית הפריים - אולי הם יעזרו לעשות סדר : 1 2 (השאלה האחרונה - לתשומת לבך כי המספרים אינם עדכניים - אבל ההסבר מובן) בכל מקרה - עלות הבנק וריבית הפריים הם שני דברים שונים - על כן מי שאמר לך שריבית הפריים היא הריבית בה הבנק קונה את הכסף - טעה.

Gmai

New member
בעבור מה הוא משלם לבנק ישראל ?

עבור כסף ? בדיוק כפי שאני לוקח הלוואה מהבנק, הבנק לוקח הלוואה מבנק ישראל, שממומן ע"י האוצר ?

ayelet i

New member
בערך....

הבנק קונה את הכסף, לא לווה אותו - אבל בהחלט משלם.

Gmai

New member
הממממממממממממ.......

1. כל בנק בארץ קונה את הכסף שלו מבנק ישראל ? 2. בנק ישראל ממומן ע"י המדינה, נכון ? 3. בשביל מה הבנק צריך לקנות כסף מבנק ישראל, הוא עושה כסף בעצמו... ואם מדובר רק בהון הראשוני - בשביל זה יש את המשקיעים, לא ? 4. מה השם המקצועי של מחיר הכסף שבו הבנק קונה את הכסף מבנק ישראל ?

ayelet i

New member
כמה תשובות...

1. לא. לפעמים בנקים קונים כסף גם האחד מהשני. 2. לא הבנתי את השאלה... 3. בנק ישראל הוא היחיד שמדפיס כסף. בנק מסחרי יכול לנסות ולגייס מקורות כסף נוספים (כפי שהזכרת - למשל ממשקיעים) - אבל לעיתים הוא נדרש לקנות כסף - ואת זה הוא עושה מבנק ישראל ו/או מבנקים אחרים (ע"ע סעיף 1) 4. מחיר הכסף = עלות הכסף. זה בקצרה...

Gmai

New member
שוב ../images/Emo51.gif דברים אחרונים :

1. בנקים לווים/קונים כספים אחד מהשני ?? האם יש להם תנאים מיוחדים אחד לשני ? 3. איך בנק מסחרי יכול לגייס כסף ממשקיעים ? ע"י הפרטה ? ע"י כך שהוא ימכור חלק מהבנק לבעל ממון ? 4. מחיר הכסף, = עלות הבנק, OK אבל הכוונה היתה כזו : כשבנק X קונה כסף מבנק ישראל, הוא משלם לבנק ריבית ("עלות הכסף"), האם לריבית הזו יש שם מקצועי, פרט למחיר הכסף ? (משהו דומה למונח כגון "ריבית פריים" ?) 5. כמה בנקים (לא צריך לספור, בערך
) יש בישראל ? אשמח לדעת מיהם הבנקים הפרטיים ומי הממשלתיים... תודה !!!

אמיר72

New member
כמה תשובות

3. ע"י הנפקת אגרות חוב, שטרי הון, מניות, וכל מכשיר אחר. 4. למיטב זכרוני "החלון המוניטרי" אבל אני לא מתחייב (זה היה די מזמן, כאשר למדתי את זה ...) 5. אתה יכול לראות באתר הבורסה, רוב הבנקים חברי בורסה www.tase.co.il עקרונית רק דיסקונט ולאומי (ומן הסתם חברות הבנות שלהם, כמו מרכנתיל של דיסקונט) "ממשלתיים" (היינו עדיין מולאמים מאז 1983), בנק יהב בחציו ממשלתי.

למעלה