פרולקטין

../images/Emo20.gif פרולקטין

חייתי שנים עם פרולקטין גבוהה (מה שצריך להיות בנורמל 350 היה לי 1500 ). בשל כאבי ראש לעיתים תקופות בצעתי בדיקות דם ובשל פרולקטין גבוה הופנתי לאנדוקרינולוג אני מטופלת במשך שנה ב "דוסטינקס" מה שעזר לי להסדרת מחזור, ירידת הפרולקטין לנורמל והפסקת כאבי הראש. הפסקתי את הדוסטינקס לחודשיים וכאב הראש חזר, בדיקת דם חוזרת הראתה שהפרולקטין עלה שוב שאלתי היא - האם אצטרך להשתמש בדוסטינקס באופן קבוע במשך חיי ? והאם שימוש לאורך זמן בדוסטינקס יכול לגרום לפגיעה פנימית? אשמח על תשובתך . בברכת שבת נעימה ובעיקר שקטה .

זה טיפול של כמה שנים לפחות

לא פלא שהפרולקטין עלה בחזרה. הטיפול במיקרופרולקטינומה הוא ממושך. לא ספרת מה היה ב-CT. על כל פנים, גם אם זה מיקרופרולקטינומה, לא מפסיקים טיפול כל כך מהר. מפסיקים אותו במקרה של הריון, ומחשדים לאחר הלידה. יש נסיון של עשרות שנים בטיפול בתכשירים אלה. הם בטוחים לגמרי.

פרולקטין גבוה

בקר טוב, אני מגלה שהתגובה שכתבתי לך אתמול בלילה נעלמה. את רואה בעצמך שלא מפסיקים דוסטינקס אחרי שנה. מה שלא סיפרת הוא מה היה ב-CT, זה מאד חשוב. חשבו להבין ממה כאבי הראש האלה. על כל פנים, בהנחה שמה שיש לך זו מיקרופרולקטינומה (גידול קטן שמפריש פרולקטין), הטיפול הוא של כמה שנים טובות לפחות. מבפיסקים אותו בזמן הריון, אבל מחדשים אותו אחר כך. לפעמים ניתן להפסיק אותו לאחר שנים של שימוש, אבל בוודאי לא לאחר שנה. יש נסיון של עשרות שנים בשימוש בתכשירים האלה. אני חושבת שאת יכולה להיות שקטה מבחינה זו.

למעלה