פותחים שבוע

מגןימני

New member
שיר ענק ,בעיקר ההתחלה שלו

הפרשנות היחידה שאני יכול לחשוב בשיר הזה הוא על מישהי שהולכת לאיבוד עם עצמה ושוקעת בדיכאונות.. ושאת כל זה גורם לה האיש שהיא אוהבת אותו, כי הוא משחק בה "זה לא משחק יותר , היא תשבר.. הולכת לאיבוד כל כך מהר"

odery

New member
את המילים כתב עמיר

וכששאלתי את אבי פעם למה הוא התכוון במשפט `את כל היופי הזה שנשאר היא משתמשת מוכרת לזר` הוא ענה:תשאלי את עמיר.כך שאם יש למישו הסבר אשמח לשמוע.ולדעתי הביצועים ב2 ההופעות גם במרחק השנים היו הביצועים השווים של הערב.

לי זה נשמע

שיר שמדבר על מישהי שסוטה מהמוטב,ולא מצליחה לדבוק בדרך הישרה,לגבי המשפט "את כל היופי הזה שנשאר היא משתמשת מוכרת לזר" חוץ מהפירוש שיש עולה לראש אני חושב שזה מדבר דווקא על זה שאת כל המעשים הטובים או את כל היופי שבבריאה או באמונה/מצוות וכד' היא הופכת אותם למשהו אחר.. לדעתי אבל כמו ששמעתי שעמיר אמר פעם,כל אחד מפרש את זה לכיוון שלו ואין פירוש אחד.. למי יש עוד רעיונות לפירוש?

leka27

New member
לא יודעת למה הוא התכוון

אבל תמיד שאני שומעת את השיר הזה הוא מזכיר לי את המעשיה של ר' נחמן- "מעשה מאבידת בת מלך", (המעשיות הן מעין משל שרב הנסתר על הגלוי בו, ויש להם הרבה פרשנויות והסברים- הנה הסבר אחד ) אני מצאתי כמה נקודות דמיון בין השיר למעשיה

הגורר 98

New member
אולי אולי הוא התכוון משתמשת ביופי שלה

כמו רחבעם מהתורה לא רוצה לכתוב תמילה בקיצור מוכרת את הגוף שלה לזרים עם כל היופי שה' נתן לה ואולי היא גם משתמשת במשהו בשביל להדחיק את זה כאילו היא במין עולם אחר והיא בכלל לא פה למרות שהיא פה יעני עוברת במציאות אבל לא נוגעת בה משהו כזה טוב האמת אפשר לפרש את זה לעוד הרבה כיוונים זה מה שיפה בשירים של הצדיק נביא שאני אוהב אותו מהשמיעה הראשונה

odery

New member
*רחב

רחב לא היתה המילה שאתה לא רוצה לכתוב כאן... רחב היתה זנה-יעני מכלכלת אנשים שהתארחו בפונדק שלה- כמו שאומרים בברכת המזון זן ומפרנס לכל...מלשון מזון:)

הגורר 98

New member
סבבה את אמרת וגם צודקת

בכל זאת זה המקצוע הכי עתיק בעולם אבל כשאני מסתכל מהצד על הבנות האלה באמת כואב לי עליהן לא נראה לי שנולדים ככחה זה לא טיבעי זה בא ממצוקות חברתיות קשות וחבל שמישהו שם בממשלה לא מתעורר כבר עוד קצת ומצרים זה יהיה קטן על מה שיהיה פה וחבל בסוף הצונמי יגיע זה בטוח ועוד משהו קראו לה רחב לא רחבעם תודה על התיקון מלשון מזון זה מה שהכי חשוב לבני אדם בכל העולם בטוניס כולם רצו בסוף רק לחם לא זהב לא כסף לא כלום לחם מזין זה מה הבני אדם צריכים בסך הכל פשוט יום טוב אודליה

משה 777

New member
זה נירא די פשוט

תיקראו את המילים זה נירא כאילו עמיר מיסתכל על ידידה שהוא מכיר שהיא בתוך הסמים ולא הצליחה לצאת מזה.."הולכת לאיבוד לנגד עיני אל מקום שנתשתי פעם" שזה כבר לא מישחק יותר

מגןימני

New member
לא חייב להיות דווקא בסמים.

הסמים יכולים להיות דימוי לכל בעיה , צרה או כל דבר אחר , ואולי כן הוא מדבר פה על הסמים.. אי אפשר לדעת , שיר ענק שכל אחד יפרש אותו לפי איך שהוא רואה את זה.

למעלה