עצה..........

nicki3

New member
../images/Emo20.gifעצה............/images/Emo20.gif

יש לנו בגינה שני עצים עמוסים ב
ונים סיניים שנרקבים על העץ בכמויות. האם אפשר להכין מהם משהו, איזו מרקחת או ריבה? והאם כל פרי של כל עץ כזה מתאים לאכילה או לבישול או שצריך להיות מזן מסויים ? תודה למי שיאיר את עיני.

לנו גם יש אחד כזה,אני משתמשת בהם...

בעיקר לדקורציה. אבל יש לי שכן שכל שנה מבקש ליקטוף ומכין מהם ליקר.אמא שלי עושה מהם ריבה כשאני מביאה לה.

nicki3

New member
../images/Emo20.gifתודה שרהלה, ואיך הריבה הזאת?

טעימה?

nicki3

New member
../images/Emo20.gifלא מוצאת במאמרים את

לביבות הספגטי של פירגה והחג מתקרב.....מי יכול לעזור?

לדעתי היא קצת מרירה מתאים למי ...

שאוהב את הסיגנון הזה ,כמו קליפות תפוזים מסוכרות אפילו בציפוי שוקולד הן מרות. כדי להוציא את המרירות זה עובר שלוש שטיפות במים.

silvey

New member
גם אני הכנתי בעבר ריבת תפוזונים

מאוד אהבתי דוקא את הטעם המיוחד והלא מתקתק מדי. הפסקתי להכין כי החברים עם העץ עברו למקום אחר...

ש י א 1

New member
אשמח לקבל מתכונים לריבה או ליקר

גם לי יש כמויות של תפוזונים כאלו, שאיני יודעת מה לעשות איתם. מהעצים של הבן שלי. תודה למי שישלח לי... ש י א 1

נירהמ1

New member
אתי - ראי קובץ מתכוני הדרים

ששרתי בתחתית השרשור. יש שם מתכונים לריבה וגם לליקרים. בהצלחה,

hogo26

New member
פעם עשיתי זאת וזה נורא מייאש

כל שלבי ההכנה, שלב ראשון: להכין סירופ ולהכניס ליממה התפוזונים עם הסירופ למקרר, שלב שני: הכנת בצק פריך+ קרם שקדים שלב שלישי: לחתוך כל תפוז לאורך ולסדר צמודים אחד ליד השני על כל הפאי בצורת פרח שיהיה עמוס ומלא, לא להתקמצן, לאפות ב-170 מעלות כ-40 עד 50 דקות בהצלחה

nicki3

New member
../images/Emo20.gifתודה הוגו. מה מייאש? הרבה עבודה

או הטעם הסופי?

דנייאלה

New member
ריבת תפוזים סיניים

לנו גם יש עצים של תפוזונים סיניים. בשנה שעברה בעלי החליט "להתלבש" על הפרי ולהכין.... ריבה. נידנדתי לו עכשיו, וההוראות הן: לשטוף טוב טוב את הפרי. לחתוך לארבע, להוציא גרעינים (גרעינים= מרירות) לשים בסיר ביחס של- על כל כוס פרי- כוס סוכר. להתחיל לבחוש, כשחשוב מאוד-
להניח את הסיר על הלהבה הכי נמוכה בכיריים. המהדרין אפילו מכינים בסיר כפול על אדים.. לבחוש בבחישה מתמדת (מבינים למה נתתי לבעל להכין? שעות הוא בחש שם...) ולא להתייאש, בסוף הסוכר נמס.. להיזהר שלא להתפתות להגביר את האש -הסוכר עלול להפוך לקרמל. לעקר צנצנות (כשלא מעקרים יכול להופיע עובש לאחר זמן מה) ולהניח בצנצנת- במקום חשוך (אנחנו איפסנו במגירות המזווה) מחזיק גם שנה+ כדאי להכין בכמות גדולה, מאוד יפה להביא לחברים בצנצנת יפה "ממטבחו של..." בהצלחה

nicki3

New member
../images/Emo20.gifתודה דניאלה../images/Emo20.gifזה בדיוק מה

שחיפשתי. עכשיו אני הולכת לשכנע את הבוחש שלי לבחוש. אפשר להגיד שזה מקביל לעבודה בחדר כושר. אולי ישתכנע.

דנייאלה

New member
../images/Emo6.gifחחח הרגת אותי.....

אבל תזכרי- לא לחפף עם להוציא את כל הגרעינים... אחרת עלול לצאת
קצת מריר..

yifatushc

New member
וואי, דניאלה....../images/Emo99.gif

נשמע טוב גם לחתוך נגיד עוגת שוקולד לרוחבה, ולמלא אותה בריבה הזו... חבל"ז! תודה על המתכון.
יפעת

נירהמ1

New member
../images/Emo3.gif../images/Emo41.gifקובץ מתכוני הדרים../images/Emo41.gif

מתכוני הדרים: תפוזים, תפוזונים סיניים (קומקוואט), לימון, ליים פומלית, ועוד - בקובץ word תיהנו.

דנייאלה

New member
נירה תודה ענקיתתתתתתתת

יש לנו מליוני תפוזונים לימונים מנדרינות ועוד...

דנייאלה

New member
הלימונים שלנו

היום הכנתי לימונים כבושים... על כל כוס מלח אני שמה 100 גר' פפריקה מתוקה חותכים הלימונים ל- 4 (מכיוון שהם ננסיים, את הגדולים פורסים לפרוסות) ומערבבים בקערה גדולה עם תערובת המלח והפפריקה שמים בצנצנת החמצה. לאחר 3 ימים ממלאים מיץ לימון עד למעלה, ומעט שמן. מוכן לאחר כ- 10 ימים. לכמות הלימונים שבתמונה- 3 צינצנות, הספיקה כוס מלח אחת.

למעלה