עולם החלום

רותי 11

New member
../images/Emo20.gifעולם החלום../images/Emo1.gif

בטח חלקכם כבר שמע שהעולם שאנו חיים בו נחשב לעולם החלום והמציאות היא דווקא כאשר אנחנו ישנים "חולמים". עולם החלום הוא העולם שבו אנו חיים, זה עולם שיש בו סיום ולכן הוא עולם נעלם כמו חלום. אל תשכחו שנשמה היא נצחית והיא לעולם לא מסתיימת. מה דעתכם על זה?

the pitria

New member
מצד אחד זה נחמד, כי החלומות שלי מאוד נחמדים

ויפים, ולפעמים כשאני מתעוררת אני קצת מתאכזבת שזה היה רק חלום. מצד שני, אנחנו כאן כדי ללמוד ולתקן. אז אם נחיה בחלום, לא עשינו כלום.

אור יום

New member
חלום ומציאות שינה ועירות

היי רותי קראתי את הנושא ומיד התחלתי לכתוב
משמעות החלומות מעניינת מאוד ואני חייבת לומר שעדיין לא הגעתי להבנה אישית של משמעות החלימה. בתקופה האחרונה אני זוכרת יותר ויותר חלומות כמעט כל יום אני זוכרת חלום ולפעמים גם שניים. סוג החלומות השתנה ,יתכן שזה הזכרון של החלומות שהשתנה. אך לרוב בחלומות זה כמו חיים נוספים מסעות, אנשים, התנהגויות ועוד לעיתים אני מתעוררת ומרגישה שאני צריכה לנוח מהחלום
אני מנסה להבין את משמעות החלומות, ההסבר של 'גלגולים קודמים' לפעמים עוזר להסביר חלום כזה או אחר -כגם אם אינני בטוחה בכך. למעשה בד"כ מבחינתי החלומות הם סוג של מציאות נוספת עם חוקיות שונה (שאני לא בהכרח מכירה) אין סדר, אין רצף ואין דברים שניתן 'להאחז' אך ישנן חוויות רבות. לא פעם אני לומדת דברים על עצמי ועל אנשים נוספים דרך החלומות וההתנסות שקיימת בחלומות- זה נשמע אולי לא רציונלי אבל זה מה שקורה בפועל..

Mandy18

New member
החלומות שלי די הזויים...

יש לי חלומות שבהם אני רבה עם אנשים וכאשר אני מתעוררת אני פשוט שמחה שזה סתם היה חלום... וכמובן לפני מבחנים ואחרי מבחנים כל מה שאני חולמת עליו זה הציונים... כך שאני חושבת שעולם החלומות בשבילי מציאות פחות טובה... ואם כבר מדברים על חלומות, היה לי היום חלום מאוד מוזר!!! כאילו שאני אמא לתאומות, וכל הזמן מאכילה אותן אבל הן אף פעם לא בוכות, אני פשוט מאכילה אותן בזמן שהן ישנות...וזה בערך כל החלום, רק אני כל פעם מאכילה אותן.. זה היה מוזר... אם למישהו יש פירוש, אשמח לשמוע....

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifהעולם הוא אמנם חלום, אך לא שלנו,

יצורים סופיים ומוגבלים, אלא של ישות עליונה, כל יכולה ומושלמת שיש לה שמות שונים במסורות שונות, כמו אלוהים או שיבא. למרות שמבחינה הזו המציאות הפיזית הוא חלום אלוהי, אשליה, מאייה, עבורנו זוהי מציאות כל עוד אנו נמצאים בגופינו הפיזי, הגשמי. כן, אני מאמין שיש בנו גם משהו מהנצחי, אלוהי. להתחבר לישות הזאת, להתמזג איתה וע"י כך להשתחחר מעולם תלאות ואשליות זה ולהגיע לגאולה, נירוונה, צריכה להיות מטרת חיינו וקיומנו.

כן, במובן פילוסופי מסויים...

לדעתי, החלומות מייצגים את התת-מודע שלנו - כי המודע הולך, הרי, לישון... ולכן כל המחשבות (האמיתיות, ולא המלוקקות/ המכחישות/ המרצות) שלנו באות לידי ביטוי. לכן זהו עולם האמת. חשבו על כך: ביום יום אנחנו אומרים, לעיתים, דברים שאנחנו משכנעים את עצמנו שהם נכונים כי: אנחנו לא רוצים לאכזב/ לפגוע/ להיראות טיפשים או לא מקובלים או חריגים וכו' וכו'. בלילה פתאום חולמים חלום "הזוי" והוא, בעצם, מייצג את המהות הפנימית והאמיתית שלנו: הפחדים והחששות שלנו, הרתיעות שלנו, החלומות הקסומים שלנו (שחונכנו להאמין שלא תמיד ניתן להגשימם...
), המציאות כפי שהיינו רוצים לראותה, המקומות בהם היינו רוצים להיות ולחוות ועוד ועוד. מצד שני, בשעות הערות שלנו אנו נמצאים בכיתות ביה"ס של החיים וחווים את השיעורים אותם באנו לחוות. מתנהגים לפי הקודים אותם באנו לקיים (או שלא, ואז מנסים ללמוד בפועל איך לתקן אותם) וכו'. כך, שלעניות דעתי לשני העולמות: החלום (המציאות) והמציאות (החלום) יש תפקיד משלים.

למעלה