עוד דיון

../images/Emo20.gifעוד דיון../images/Emo20.gif

גרדות... האם יש גרדת אצלכם? איך אתם מטפלים? באילו אזורים זה מתמקד?

אצלנו../images/Emo20.gif

יש, ממש ממש מעט, כרגע רק ל2 סוסים וזה בזנב וזה גודל
הטיפול הרגיל, הברשה מאוד מאוד טובה, זריקה נגד לסוסים הסובלים מזה קבוע, הרבה חומר נגד יתושים בקיץ, משחה מיוחדת, והעיקר ההברשה, לשמור על האזור נקי. אצלנו זה בעיקר בזנב או ברעמה, כרגע יש רק 2 סוסים, אחד שיש לו גרדת רק בזנב וטאורה שעוד מחכים שיגדל.... הוא כבר לא מתגרד אבל כבר 3 שנים בקושי יש לו שער בשורש הזנב, לעומת זאת כל שאר הסוסים נראים מעולה מבחינת גרדות!! אפילו קאיה וקלייר שתמיד סבלו מגרדות עברו את הקיץ בהצלחה יתרה! השנה ממש ממש הקפדנו על טיפול טוב יותר מהרגיל בגרדות! ואפילו רואים את זה על הרעמה של טאורה

omerch

New member
רבאק כמה דיונים?! אולי תחכו קצת?!

אי אפשר לעשות 50 דיונים ביום.. אבל אני אענה: יש לנו שני סוסים חדשים באורווה,שבאו עם גרדת אבל זה עובר להם עכשיו. הבעלים שלהם הזניחו אותם!!

אצלנו

יש מלא גרדות!! איזהשהוא סוס הביא את זה לאורווה ומאז זה לא עובר מטפלים במשחות וזה.... זה פשוט לא מוכן לעבור עכשיו בחורף אין אז אני מקווה שהזנבות שלהם יחזרו למצב בגדר הרגיל!! למיסי שלי אין כי אני מטפלת לה בזנב כל כך הרבה מרוב פחד!! שוטפת אחרי כל רכיבה ואם אני רואה שמתחיל לה משהו ואפילו קצת יישר את המשחה!!

לשטוף לא עוזר!!

אפילו הורס! השטיפה מורידה את השומנים שמחממים ומגנים על הסוס ובלי השומנים אלו מגרד לסוס, כמובן אסור שיהיו יותר מדי אבל שטיפה כל יום לא עוזרת.

האמת היא שזה דווקא ממש עוזר!

אני משפשפת את המקום עם מברשת רטובה רק כדי להסיר לכלוך... אחרי כל רכיבה... וזה ממש עוזר אני חושבת שהיא בין ה3 סוסים היחידים שאין להם גרדת!

וול....

זה מה שאני עושה....אפשר לקרוא לזה שטיפה.... אני מרטיבה מברשת קשה ומשפשפת טוב טוב תחלק העליון של הזנב אחר כך מברישה אותו עם מברשת שיער ו....וואלה אין גרדת למיסי!

זה הכי טוב!

הכי מנקה והכי פחות הורס! סתם להרטיב כל יום לא יעזור בכלום, אבל שיפשוף עם קצת מים זה מעולה.

../images/Emo42.gifאצלנו...!

סליחה על ששיניתי סימן! אופסי... טוב אצלנו זה הולך ככה: אין ממש הרבה גרדות אבל אני מניחה שיש כמה! שנה שעברה אני זוכרת שהיו לנו ממש הרבה וזה ממש השתפר השנה! אין לי מה לכתוב... טוב בקיצור יש לי תמונה רגילה שהסוסה רוז מחוברת בטעות ורואים את כל הפצעים והגרדות שלה בפרצוף... זה לא ממש יפה! אבל היא כבר מטופלת! לדעתי יש 2 סוסים בערך בחווה שלי שיש להם את בעיית הגרדות אבל יכול להיות יותר אסור לסמוך עליי כאשר אני לאא יודעת אז זה מה שיש לי אין לי יותר!

Queen Balat

New member
אצלנו(אני מדברת על הקיבוץ) ../images/Emo15.gif

אצלנו יש רק לרד, אני לא זוכרת במדוייק איך מטפלים. יש לרד גרדת(די חזקה) באזור של הצוואר.

אצלנו...

פשוט וקל- אין אצלנו גרדת. הייתה לקווין גרדת בזנב (איפה שהעצם) אז אנחנו פשוט גילחנו לה את הקטע הזה.... אפילו לא הספקתי כמעט לראות את הגרדת כי עשו את זה נורא מהר, תוך יומיים בערך! והייתה לניקי ברעמה אז גזמו לה את כל הרעמה... חחח היא ניראת כמו פרה מגולחת... בובה!

גם לאזארו יש...

מאז שהוא הגיע אלינו... גם בזנב וגם ברעמה ולא משנה מה אנחנו עושים זה לא יורד!! היינו צריכים לגזור לו תשיער ובמקום זה גזרנו לאלדין אז אזארו עם גרדת ולולובל (אלדין) נראה כמו סוס של חייל גרמני!! אבל הוא חמוד וזה נותן לו מרעה מרענן וצעיר... לא סתם....פחחחח

למעלה