מסורת

רותי 11

New member
../images/Emo20.gifמסורת ../images/Emo20.gif

לדעתי המסורת היא דבר מאוד נחמד לדגומא החגים, יש בהם אווירה טובה ונחמדה, אויירה של ביחד של משפחתיות כל חג יש לו את הדברים היפים שבו, כמו ראש השנה, תפוח בדבש, הכל חדש הכל לבן, או סוכות - לשבת בסוכה, פסח עם המצות והאוכל המיוחד והריח המיוחד ועוד ועוד... גם שבת -ערב שבת עם חלות טריות והדלקת נרות וקידוש, זה נותן יחודיות ועושה אוירה טובה אני רואה את זה אצלי מה זה עושה לילדים שלי, ואיך החברים שלהם מושפעים ולכן הרבה פעמים בערבי שישי יש לי אורחים לקידוש (ארוחת ערב). יש לדעתי הרבה דברים יפים במסורת שלנו מה דעתכם איך אתם מרגישים לגבי המסורת וחבר'ה בבקשה זה לא דיון על דת או איך היא צריכה להתבצע זה דיון על מסורת ועל כל מיני סמלים של חג של יהדות ועוד.. האם אתם מתחברים למסורת? האם זה עושה לכם את זה?

אני-

כשהייתי קטנה הרבה יותר נהניתי מהחגים. להערכתי, ילדים הם אלה שנהנים מהחגים, ואולי זה אפילו נבנה כך, שה'דור הצעיר' יהנה מהם.(וכך כמובן ילמד, ואולי יפתח גישה חיובית לדת) שבת- אני מאוד אוהבת לאפות חלות בעצמי. וגם הדלקת נירות, זה משהו שאני אוהבת לעשות. לצערי, המשפחה שלי שינתה את הרכבה מאז שהייתי ילדה קטנה, והרגעים היפים בחגים, לא יחזרו...

hamber

New member
המסורת מאחדת את עם ישראל אלפי שנים

המסורת מאחדת את עם ישראל אלפי שנים. ללא המסורת אין עם ישראל. חג סוכות שמח

אלמקס

New member
אני חושב שחשוב לשמור על המסורת

כי מה כבר נשאר לנו? כל הזמן אנחנו עובדים ורצים אחרי הזמן של עצמנו. ואז לפתע מגיח איזשהוא חג מאיכנשהוא ופוקד עלינו לנוח לכמה ימים. זה כמובן בהקשר של החופשה. מבחינת של אווירה, אני חושב שזה עושה המון בעיקר למשפחה שבה ילדים. כשהייתי רווק דיי התעלמתי מכל החגים האלו, זה לא עניין אותי, היום כשהילד שלי מגיע מהגן עם קישוטים שהוא הכין לסוכה, אז אני מתרגש.

למעלה