חשמל...

עיקרון

New member
../images/Emo20.gif חשמל...

רציתי להבין על קצת המזלג קצת יותר בנושא מגבלות צריכת חשמל בדירה : 1. כמה אמפר בדרך כלל דירה ממוצעת יכולה לצרוך, במידה ולא העלו לה את האמפר ? 2. עד לכמה אמפר חשמלאי יכול לעלות לדירה, מבלי להחליף תשתית יקרה ? 3. כאשר מעלים מעט את האמפר של הדירה, מה בדיוק החלשמלאי עושה בלוח החשמל ? מחליף נתיך ? 4. כאשר עוברים את האמפר המוקצה, ונגרמת הפסקת חשמל, מה בדיוק קרה ? הפיוז בלוח נשרף ? 5. מה זה בדיוק תלת פאזי ? איזה שינוי זה דורש בתשתיות ? לכמה אמפר זה מספיק ? 6. מה העלויות של תלת פאזי ? 7. יש משהו בין חיבור רגיל של הדירה, לבין תלת פאזי ? (משהו כמו דו פאזי ?) 8. האם יש יותר מתלת פאזי ? המון
!!!

מאגר

New member
עקרונות החשמל הביתי

כל מה שמותר הוא אך ורק ע"י חוק החשמל ותקנות חח"י בלבד. להלן תשובות לפי שאלותך:
בבית רגיל שלא נעשה בו הגדלת חיבור הזרם המסופק הוא 25A
לחשמלאי אסור להגדיל חיבור ללא הגדלת חיבור בחח"י (זו עברה פלילית הגוררת אחריה קנס ומאסר)
לאחר שמשלמים לחח"י על החשמלאי להחליף את הרכבים בלוח החשמל ולהכין את הבית ביקורת חח"י כאילו היה בית חדש למעט מספר הקלות בנושא צבעי החוטים ודברים זניחים אחרים .
כאשר עוברים את העומס המותר הנתיך הראשי קופץ ובאים הנתיך הראשי גדול מהנתיך של חח"י אז ישרף הנתיך של חח"י בפעם הראשונה לא תשלם על החלפתו אך עם הדבר יקרה יותר מאשר פעמיים בחודש תחוייב בחשבון החשמל של בסכום של כ-40 או 50 ש"ח בכל פעם נוספת שתקרהלהם להחליף את הנתיך הראשי.
חיבור תלת פאזי הוא חיבור של הבית למערכת חשמל המספקת 3 פאזות של 25A כל אחת מכאן שאתה יכול לצרוך עד 75A בו זמנית. זה דורש שינוי של הלוח להחלפת נתיך ראשי ל תלת פאזי ואת הממסר הפחת גם הוא לתלת פאזי וביקורת של חח"י ועל החשמלאי יהיה להכין את הבית לבדיקה עלות הגדלת החיבור לחח"י היא כ-3000 ש"ח ועבודתו של החשמלאי תלויה במצב החשמל בבית והעבודה שהוא צריך להכין את הבית לביקורת. שזה אינדיבידואלי לכל דירה ודירה.
לא קיים דו פאזי
אין יותר מתלת פאזי אבל תלת פאזי יש עד 3X1000A אם ברצונך עוד פרטים והסברים אתה יכול לפנות אלי כאן או במסר אישי או במייל או בטלפון המופיע בכרטיסי האישי

עיקרון

New member
תגובה :

תודה רבה על ההסבר ההמצה ! 1. 25 אמפר לבית ללא הגדלה, אם אני יודע כמה W צורך כל מכשיר, כיצד אני יכול לחשב כמה מכשירים יכולים לפעול יחד בו זמנית ? (W זה לא A..) 2. עד כמה אפשר להגדיל את ה 25A מבלי לעבור לתלת פאזי ? תודה.

fireman

New member
25 אמפר בוואטים זה 5700 וואט

אתה יכול להגדיל עד 40 אמפר ללא הפיכה לתלת פאזי. מחירי הגדלת חיבור תוכל למצוא באתר חברת חשמל השינוי בלוח החשמל הדירתי צריך להתבצע ע"י חשמלאי מוסמך בלבד.

"עיקרון" פועל יפה והולך נכון

כל הכבוד על הדרך בה אתה הולך ובכך ממצה באופן יעיל את שרותי החברים בפורומים השונים.

עיקרון

New member
../images/Emo13.gif אגב, תודה רבה על העזרה בנושא

הכיריים, קראו שוב את השרשור (שכבר לא קופץ), והבנתי אותך

עיקרון

New member
כלומר, כל אמפר הוא 228 וואט ?

זה החישוב ? אמפר הוא רק יחידת מידה גדולה יותר מוואט, המודדת אותו דבר ?

המנעולן

New member
מסקנה שגויה!

אמפר = יחידת עוצמת זרם חשמלי. בזרם של אמפר אחד עובר בכל נקודה של המעגל החשמלי קולון אחד בשניה אחת. ואט = יחידת מדה של הספק חשמלי. זרם של אחד אמפר הזורם במתח של וולט אחד - הספקו = ואט אחד.

עיקרון

New member
המממ.... ../images/Emo26.gif

כנראה שחסר לי קצת ידע בנושא...
המטרה שלי היתה לנסות ולהעריך כמה אמפר אני צריך בדירה. המידע היחיד שיש ברשותי הוא כמה וואט צורך כל מכשיר, לכן אני מנסה לתרגם את זה לאמפר..

תרגום וואטים לאמפר.

כדי לתרגם וואט לאמפר: ואט/וולט=אמפר. קומקום חשמלי שהספקו 2000 וואט צורך כ-9 אמפר. והחישוב: 2000/220=9. היות וכך, אם יש לך אפשרות לצרוך זרם של 25 אמפר, הרי ההספק שתקבל יהיה בחישוב הפוך: 25*220=5500 וואט. בברכה....אילן.

המנעולן

New member
רק שלא תמיד ואף פעם

לא מופעלים כל המכשירים בבית ביחד כי לפי התחשיב הזה די להפעיל 3 קומקומים חשמליים ( 3X 9 =27) בכדי שלוח של 25 אמפר לא יספיק לצורך כך, וזה נראה לי מאוד מוזר הנתון המשתמע הזה מחישוביך.

חישובים

החישוב והנוסחה בהחלט נכונים. אתה אולי רגיל לחיבור 3 פאזות של 25 אמפר. בבתים הישנים כשהיה חד פאזי של 25 אמפר, הפקק בהחלט היה נשרף במיוחד זה קרה כאשר דוד החימום היה פועל והפעילו עוד צרכן "כבד", בנוסף לתאורה ושאר ירקות.... נסה היום בדירה שיש בה 3 פאזות של 25 אמפר להפעיל 9 קומקומים... בברכה אילן.

החישוב נכון, אלא ש

מפסק ראשי של 25 אמפר בלוח החשמל מאפשר למעשה "למשוך" 30 אמפר וגם יותר מזה ללא כל בעיות (גם לאורך זמן רב). הוא "קופץ" רק לאחר שתעבור את הערך הנקוב ב-20% לפחות ובמשך זמן רב מאד (סדר גודל של שעות). לגבי נתיך ח"ח: הערך המינימלי של נתיך חברת החשמל בדירות ישנות הוא 36 אמפר, ובחיבור של 40 אמפר (שהוא המינימום בבתים חדשים) - נתיך ח"ח הוא 63 אמפר (המפסק הראשי בלוח חדש, 40 אמפר, מאפשר להגיע ל- 50-55 אמפר לפחות, כאמור כל עוד לא עושים זאת ברציפות במשך זמן רב "מדי"). זרם כזה מאפשר צריכת הספק מקסימלי של 12.5 קילוואט, שזה אומר: 1. קומקום חשמלי (2KW) 2. 2 מזגני 3.5 כ"ס (5KW) 3. תנור אפיה (3KW) 4. מייבש כביסה (2.5KW) שים לב שרוב המכשירים האלה אינם פועלים ברציפות יותר מ- 10 דקות, אלא לסירוגין ובהפסקות - מה שמאפשר שילוב של עוד לפחות מכשיר זולל חשמל אחד, אפילו בקונפיגורציה הזו של 40 אמפר (שכאמור, זהו גודל החיבור *המינימלי* בבתים חדשים). לגבי ההבדל בין זרם (A) להספק (W) - ההספק הוא למעשה מכפלת המתח בזרם הנצרך. המתח ברשת החשמל, אותו מקבל כל צרכן וצרכן המחובר אליה, הוא קבוע - 230V. לכן כדי לעבור מהספק לזרם (או מזרם להספק), פשוט מחלקים (או כופלים) בערך המתח, שהוא כאמור 230V.

המנעולן

New member
שכחת את אופצית הגדלת החד-פאזי

ל-40 אמפר - גם זאת ע"י הגדלת נתיך חח"י ושינוי בלוח הביתי ע"י חשמלאי מוסמך.

עיקרון

New member
כל פעולה צריכה להיות

גם של חברת החשמל וגם של חשמלאי בתוך הארון שלנו ?

המנעולן

New member
שניהם בלוח שלנו

אבל חח"י גם בלוח שלהם. החשמלאי הפרטי שעושה הכנות לחח"י - רק בלוח שלנו והכל רק אחרי המונה. חח"י מחליפה המונה מ-25 ל-40 או לתלת פאזי עפ"י הזמנתך. חח"י תהא חייבת מן הסתם להחליף מפ"ז גם בלוח הביתי שלהם שמספק לכל הדירות.

itchakgd

New member
הערה בנושא עלות הגדלת חבור לתלת פאז

לפני מספר חודשים בצעתי הגדלת חיבור לתלת פאזי 3X25A והתשלום לחברת חשמל הסתכם בכ-1400 ש'. בנוסף שילמתי לחשמלאי עבור החלפת הלוח כולל החלפת מאמת"ים והחלפת כבל מהלוח לדירה והכנה לבדיקת חברת חשמל וכל התאומים כ-2500 ש'.

המנעולן

New member
תעריף חח"י להמרה מחד לתלת

מעוגן באמנה של חח"י ומהתעריף שציינת - אני למד שהוא הולך ופוחת ככל שחולף הזמן. - לפני 10 שנים היה כ-2500 ש"ח. לעומת זאת, התעריף ששלמת לחשמלאי עבור הכנת הלוח ומסירת מתקן לחח"י נשמע גבוה. יש צורך בהחלפת מפסק ראשי בלבד+ מפסק פחת זרם + הארקה + הכנת תוכנית. לא שלמתי אף פעם יותר מ-1500 ש"ח.

itchakgd

New member
רון ידיד- מכיוון שאיני פראייר וקצת

מצוי בענף, אז קבלתי שלוש הצעות מחיר ובחרתי את הקבלן שהתאים לי ולאו דווקא הזול ביותר, אלא המקצוען וההגון ביותר. ןלמי שלא יודע בתחום עבודות החשמל, יש "כר פורה" של אפשרויות ל"עבוד על הצרכן" וחוץ מזה, בוצע לוח חשמל חדש כולל מבנה לוח שקוע (דרש חציבה בקיר) -המחיר היה הוגן לשני הצדדים.

fireman

New member
המחיר לא גבוה ותלוי בהמון גורמים

אני אתן לך דוגמא. אצלי בבית יש שני לוחות חשמל, שניהם תלת פאזיים, אחד לוח ענק ואחד לוח קטן שתמצא בכל דירה סטנדרטית. אם הלוח הקטן היה חד פאזי כל השינוי הנדרש היה בגדר החלפת קו זינה והחלפת פחת ומפסק ראשי וחלוקת הפאזות בלוח כי כל מערכת החשמל חדשה ותקינה אבל, יש בתים שנבנו לפני 30 שנה, שעברו בהם עשרה חשמלאים, כל אחד עשה את החלטורה שלו, הצבעים של המוליכים לא צבעים, החיווט לא מתאים מבחינת חתכים ואז אתה מוצא את עצמך מתחיל עם החלפת קו זינה ואביזרים בלוח ומסיים עם החלפת חיווט של 3/4 בית ובלי סוף חציבות בשביל להוסיף נקודות שדרוג כזה יכול להתחיל ב1000-1500 ש"ח ויכול להגמר גם ביותר מ5000 ש"ח רק לחשמלאי להתאמת המתקן.

למעלה