"וגם מישהו אוהב אותי, אפילו כשאני שיכור..." הדפסתי את המשפט על כרית מתחת לתמונה שלה אבל בסוף יצא שהיא לא קיבלה את זה.. יש משהו מאוד מיוחד במשפט הזה, אפילו שהוא לא ממש בהקשר של השיר, שיר על סמים (פנסים). אני ממש אוהב את המשפט הזה..
לא קשורה לעברי אבל ממש מתאימה שורה מהשיר "מלאך" של אביב מפתח המרחק פתח לי שער של געגועים והפחד השואל בי האם את שלי אל תעזבני את המלאך שלי לפעמים אנ'לא מבין אותך את עוברת שינוי לפעמים אני בורח לא להיות תלוי אבל חוזר אלייך את המלאך שלי אני נווד זרוק שהתאהב לו בנסיכה בין כל היפות האלו את היית שונה אני שלך לנצח את המלאך שלי אני שלך לנצח את המלאך שלי
"החושך הוא חבר שלי ברגעים הכי יפים"../images/Emo63.gif
גורם ה-הכי במשפט הזה בעיניי זה הניגודים. החושך [קונוטציה שלילית מאד] הוא חבר [קונוטציה חיובית] ברגעים הכי יפים [ולא הרגעים הכי בודדים או עצובים]. למרות שהשיר הזה [מלטף ומשקר] חזק בעיניי שלעצמו , ומדבר על נושא שתמיד התחברתי אליו מאד , יש משהו בניגודים האלו שנותן לשיר הרבה יותר כוח. המשפט הזה מציג בעיניי את התוכן של כל השיר. את הבדידות , את ההכחשה , את הפחד וההדחקה. כל התחושות שהדובר מתאר בשיר מובלעות בתוך המשפט עצמו. ההאחזות בחושך כחבר הכי טוב , גם ברגעים יפים , ולא רק בעצובים , מאפשרת לקורא להבין אולי בקצת את חוסר האונים של הדובר. המשפט הזה, בלי שום ניתוח והרחבה, נוח מאד לעין. ולכן אני אוהב אותו מאד!