הנצחה

liat1953

New member
../images/Emo20.gifהנצחה../images/Emo20.gif

מה עשיתם להנצחת יקירכם? מה אתם עוד מתכננים לעשות ועדין לא עשיתם? האם יש משהו שרוצים לעשות ונתקלתם בקשיים,כאן המקום להעלות זאת.

ליאת

ליאת הנושא שהעלית חשוב מאוד ישנם נושאים רבים לשיחה וטוב שהעלית . לא לחינם הצעתי לך לקחת על עצמך את ניהול הפורום . לגבי שאלתי אני בשלבי חיפוש אחר אדם רגיש ובעל יכולת איור היכול להתמודד עם שירי שכול ואבדן .{לאייר בתאום ציפיות }. האם את מכירה? האם חברי הפורום יכולים להמליץ? אשמח לתשובתכם דרך המסרים בלבד . תודה

liat1953

New member
חולית

הנצחה היא בהחלט נושא חשוב ומתארת לעצמי שרבים חושבים או מתלבטים על כך רבות...לכן לדעתי הנושא צריך להיות מועלה בגלוי ולא דוקא במסר...אלא אם יש באמת פרטים שאמורים להיות חסויים...הרי מכל אחד אפשר ללמוד ולשאוב רעיונות... חולית לגבי מאיירים...בהחלט חשוב שיהיה מישהו שתהיה בינכם תקשורת טובה שתוכלי להבהיר מה את רוצה בדיוק והוא יהיה מספיק רגיש כדי להתחבר לאובדן ולכתיבתך. אני מכירה זוג שהתחברו אל פסל שלמד אותם ודרכם על בנם שנפל והכין פסל שמאד אהבו ובאמת ייצג עבורם את בנם... לדעתי חשוב שיהיה כאן מאגר של רעיונות להנצחה...

היי ליאת .

אין קשר בין נושא ההנצחה שהעלית וקבלת ממני משוב חיובי . לבין בקשתי . שהזכרתי בתגובתי הראשונה .דרך מסרים בלבד.

LostInTheSky

New member
הנצחה

חודש בערך לפני שאחי נהרג, היה טו' בשבט, ובבית הספר נתנו לו משימה לנטוע עצים בחצר בית הספר... להחליט איפה יהיה כל עץ וכל פרח ולהיות אחראי על הנטיעות ועל שאר הילדים. אז הגינה הגדולה שהם שתלו, היא עכשיו על שמו ולזכרו. וגם הנצחנו אותו באתר "יזכור", יש שם דף על שמו ונרות נשמה שהדליקו לו

liat1953

New member
הזכרת לי משהו חשוב

בביה"ס היסודי בו למד בני הוא נטע עץ ברוש כשהיה בכיתה ב'... הברוש גדל למימדים עצומים...מיד אחרי השבעה לקחתי את אלמנתו של בני להראות לה את העץ מיד אחרי השבעה...כעבור כמה שבועות שוב עברתי באותו מקום וראיתי שאת העץ...הרגשתי צביטה עזה בלב....איך יכלו לעשות זאת...ואני עוד לא דיברתי עם אף אחד על כך....הייתי רוצה להכין שלט ליד אותו עץ שניטע על ידי ניר....

LostInTheSky

New member
עצים...ופרחים ../images/Emo39.gif

כרתו את העץ?? אני מבינה איזה צביטה הרגשת... מול הבית שלי היה עץ גדול שאחי הקטן היה משחק בו כל הזמן. הוא ממש בנה לו בין הענפים מן בית... הוא היה משחק שם ע םחברים, כולם ידעו שזה העץ שלו. לפני חודש חזרתי הביתה מהלימודים, והיה לי משהו חסר בעיניים, כנראה שלא האמנתי למה שראיתי במבט ראשון, העץ כבר לא היה שם... הרגשתי את הצביטה שאת מדברת עליה. שלוש וחצי שנים שהעץ הזה היה יתום ועכשיו הרגו גם אותו... זאת ההרגשה שלי. יש לי כל כך הרבה סיפורים על עצים ופרחים עם אחי הקטן שזה מדהים אותי כל פעם מחדש, זה מראה כמה מלא חיים הוא היה, כמה אהב את הטבע, תמיד היה משתולל בחוץ והשתוללות הזאת הרגה אותו בסוף...

liat1953

New member
משמעות אחרת

הכל מקבל פתאום משמעות אחרת לחלוטין, דברים שעברנו לידם לפני...היום יש בהם כוח ועוצמה שלא תאמן. במיוחד אם להם היתה נגיעה.

רעוּת

New member
'הנצחה'

לא יודעת, קצת גדולה עלי המילה הזאת. סבא וסבתא שלי תרמו כסף לבית כנסת ויש שם לוח שמנציח את המשפחות שלהם שניספו בשואה. דודים שלי תרמו ספר תורה על שם בן דוד שלי. בבית ספר שלי יש פינת הנצחה לנופלים, גם השם של אח שלי שם. לא יודעת. אף פעם לא היה לי באמת חשוב להנציח... אני זוכרת אותו, מי שהכיר אותו זוכר אותו. אני לא מרגישה שאני צריכה עצים, ספרי תורה, אנדרטאות זה נראה לי גדול מדי לפעמים בשבילי לזכור אותו בלב זה מספיק. אולי פעם כשאני אהיה גדולה, אני אקליט שיר לזכרו מוזיקה היתה תמיד אחד הדברים שחיברו בינינו, שהוא אהב.. ואם כבר להנציח, אני רוצה שזה יהיה דרך המוזיקה.

liat1953

New member
רעות

הנצחה היא דבר מאד אישי... כל אחד מנציח בדרך שמדברת אליו... אין חובה להנציח אם מספיק לך כמו שציינת,לזכור אותו בליבך. ומה שהעלת אולי בבוא היום דרך המוזיקה נשמע כדבר נפלא...רעיון מצוין ומיוחד לדעתי...

Roxan1

New member
../images/Emo16.gif אבא שלי - אהוב שלי ../images/Emo16.gif

אתר ההנצחה לאבא שלי

נישמתי

New member
הנצחה../images/Emo7.gif

אמנם כבר עבר חודש מאז שכתבתם בנושא,אך יש לי עוד כמה רעיונות להנצחה: 1. דרך קק"ל אפשר לקבל איזושהי חלקת יער באיזור מגוירכם וכיביכול לנטוע או למעשה לקנות שם עצים (שכבר נטועים) לזכר אהוב שהלך. אנחנו עשינו זאת בסטף בירושלים. 2. קלטת וידאו על חייהם עם תמונות המלווה בהסברים. 3. אתר באינטרנט. 4. פינת מצפה לנוף. 5. אלבומים. 6. תרומה של חדרי מחשב או חדש כושר וכו'. אני איבדתי אח לפני שלוש שנים ושלושה חודשים בתאונת דרכים והוא בקושי היה בן 17 ואנחנו הנצחנו אותו בכמה דרכים. בהצלחה לכם

liat1953

New member
תודה לתגובתך

בהחלט הוסיפה רעיונות אני חושבת שהנושא מאד חשוב... כל אחד מתלבט מה ואיך להעשות הכי טוב. חבל שההודעה לא מגיעה שוב להתחלה... על מנת שעוד יוכלו להתיחס לנושא להוסיף ולקחת רעיונות...

למעלה