WTF?!

Mooa-Numi

New member
לא מכירה אותו מספיק כדי להגיד משהו

עליו, קצת עצוב שאחרי 6 שנים אין בכלל קשר בין המנהל לתלמידים אבל בשיט. האמת אני בכלל מופתעת שהוא היה בבצפר. לא ראיתי אותו מאז הכינוס בספריה שלפני כמה חודשים. ולגבי ה"נראה"- הבנתי שהיה סיפור בלילה עם שכמה ילדים התפרעו ולבשו מסיכות והתקיפו איזה אוהל שכמה אנשים מהשכבה בדיוק ישנו בו- קרעו אותו והתקיפו אותם עם לברשת שיניים וספריי ודי עשו עליהם לינץ', ולמרות שהבנתי שמאוד מאוד ברור מי עשה את זה (נגיד, צילמו אותם), אז ההנלה לא בדיוק הגיבה על זה ולפי ניסיון שלי היא גם לא תגיב.

Ms UnderstOod

New member
לגבי אלו עם המסכות

אני יודעת בוודאות שרע היה שם כי שאלתי אותו - "רע, מה אתם עושים?" והאידיוט אמר - "זה לא רע זה יותם.." קיצור יש עדים - רעות פישר, מור רפאל, אילן דוכן, אביעד פנטי (נראה לי), ואני.. אם צריך את "עדותנו"

R a a B

New member
שמעתי את רע מדבר על זה באוטובוס

לפרדסיה והלה הקליטה את זה.. מקווה שהיא שמרה את זה

Mooa-Numi

New member
לא לקחת אחריות?

האמת היא שאני חושבת שההחלטה היתה נכונה. במקרה של מצב כזה שיש נפצים בתוך אוהל, ואולי במסלולים ואנעארף מה, זה באמת יכול לסכן חיים של אנשים. ברכבל למשל?. איך אפשר לקחת אחריות על 200-300 תלמידים שבמקרה הכי קטן מישהו יחליט שנורא מצחיק אותו משהו ובאמת לסכן חיים של אנשים. אז כן, היה להם שמות, אבל אם הם פספסו מישהו במקרה? או אחד הילדים שהלכו יעביר לחבר שלו? ומן הסתם אחרי שעברו את כל הגבולות האלו, הוא לא יפוצץ אותו במקום אסטרטגי? עדיין לא הבנתי מה הקטע של נפצים, אדרלנין או שזה סתם מצחיק לראות אנשים נבהלים, אבל מסתבר שחלק מהאנשים עדיין נהנים מאותה תקופה סוערת בכיתה ז' שאז זה היה נורא מלהיב. הם לא יכלו להתמודד עם הבעיה הזאת בצורה הכי מוחלטת שאפשר, ובמצב כזה אז כן, לשלוח את כולם הביתה זה לא פייר ונכון, אבל זה מה שצריך לעשות. זה לא היה עונש קולקטיבי, זה היה כדי להגן עלינו בסופו של דבר, ואני אישית לא חשבתי על פתרון אחר. רק חבל שזה קורה לנו, כי באמת היה בסדר גמור בטיול, ואני שמעתי על מקרים גרועים הרבה יותר בטיולים שנתיים של י"ב וברוב הפעמים פשוט הרחיקו ספציפי, אבל לא יודעת, אין יל כוח להתנסח יותר מידי אבל אני באמת מבינה את ההחלטה הזאת ואני לא חושבת שבסיטואציה דומה הייתי עושה אחרת.

sir Lazar

New member
זה לא שהיא מעדיפה לא לקחת אחריות

זה פשוט שאם יקרה משהו למישהו, חס וחלילה, והוא יצא מזה עם נזק בלתי הפיך, האחריות תיפול עליה והיא תעמוד למשפט ותצטרך לשלם על זה כל החיים.

הייתה חכמה יותר מכל מה שהייתה חושבת

מי היית מחזירה הביתה? את מי? את היית יכולה להצביע על מישהו ולהגיד, הוא עשה את זה? צאו מזה!!! זה היה מעשה אמיץ- זה ממש לא פיתרון קל, למי שחושב, כי צוות המורים יודע בידיוק במה זה כרוך. זה שאתם בזלזול מתמשך נגד ההנהלה שלנו, אי אפשר לשנות אבל לבקר את ההחלטה לא תחזיר שום גלגל לאחור.

מסתבר

New member
מורים יקרים

כידוע לכולנו אתם נוהגים לעיין פה מדי פעם ולעקוב אחרי פרסום והעתקת עבודות, אולי תועילו בטובכם לפרסם את הסיבה לענישה הקולקטיבית כשכבר היו ידועים לכם השמות של האחראים למעשים? או אולי את הסיבה לצורת ההתנהגות הבזיונית שקיבלו כל התלמידים בבוקר הפינוי?

lotanlevi

New member
הקטע המעצבן באמת

ללא ספק ההישארות הלא קשורה של ה"מוחים" (עלק) שנשארו למטה ורק גרמו כאב לב למורים. לא הבנתי עד עכשיו למה הכעס (המוצדק) שלהם הופנה כלפי המורים ולא כלפי מדליקי הנפצים, שישבו באוטובוס ונהנו מכל רגע. הכעס של כל ה"מוחים" מובן, אבל הוא פשוט הופנה למקום ממש לא נכון. לא הייתה שום סיבה להישאר למטה. להילחם באלה שהדליקו נפצים זה דבר שחובה לעשות, ואני בטוח שרובנו נירתם למשימה, אבל לא ע"י צעקות ולא ע"י בלאגנים שנעשו נגד קרן והמורים.

Spiritfall

New member
בדיוק.

לא הבנתי את הקטע הדבילי של לרדת מהאוטובוסים ולהתמרד במורים, שאלה שבאמת אשמים פשוט יושבים מאחורינו.

id0a

New member
כי אלה שבאמת אשמים הסיגו מה שהם

רוצים, שאני ושירה ועוד כמה אלינו לאוטובוס לבקש ממי שלא רוצה ללכת הביתה שירד הם אמרו אנחנו רוצים ללכת הביתה ונשארו והיה להם חיוך של מזדיינים על הפנים. וזה לא להתמרד במורים ובאף אחד, זה לרצות להמשיך את הטיול ולעמוד על שלך. המרידה היתה כאן מצד אילו שהדליקו את הנפצים ואילו ששתו לשוכרה, לא אילו שלא עלו לאוטובוסים.

Spiritfall

New member
אתה צוחק עלי?

בטח שזה נגד המורים! את כל הרעש והסבל בלילה הם עברו גם, שלא לדבר על כמה שהם התאמצו להרים את הטיול הזה בתנאי מזג אוויר שכאלה. אז במשך שלוש שעות צעקנו, בכינו וניסינו כמה שיותר לשכנע את המורים להישאר, אבל בתכלס - זה כבר היה חסר תקווה. את חמת גדר והחרמון הם בטלו ישר אחרי ההודעה של קרן, ככה שלהמשיך בטיול גם אם היינו רוצים לא בדיוק יכולנו. המורים החליטו את ההחלטה שלהם ועמדו בה אחרת איזה מה היו שווים כל האיומים האלה שלהם? אנחנו התרגלנו לזה שמוותרים לנו יותר מידי. הם היו צריכים להראות שהם כן עומדים באיומים שלהם, ומה לעשות שזה יצא דווקא היום? הם היו יכולים להחזיר אותנו ביום הראשון אם הם רוצים. ואלה שניפצו את הנפצים וישבו באוטובוס, ופשוט צחקו על כולם, הם אלה שאשמים. ואתה חושב שהתמרדת בהם? חע. אני מבטיחה לך שהם נהנו מכל רגע רגע. אם יש משהו שהרעיון לרדת מהאוטובוסים היה עושה זה רק להקשות על המורים, ולא לנסות להוכיח שום דבר. ותאמין לי, שלא משנה מה ההחלטה כבר נעשתה וזה היה מיותר מאוד אחרי ויכוח של שלוש שעות להמשיך ולנסות.

id0a

New member
יפה אמרת,

"שלא משנה מה ההחלטה כבר נעשתה וזה היה מיותר מאוד אחרי ויכוח של שלוש שעות להמשיך ולנסות." פה עולה ההבדל הקטן ביני לבינך (דרך אגב, מיזה?), לדעתי לא היה מיותר לבתוכח עד ברדע האחרון, ולמרות שההחלטה כבר נעשתה היה אפשר להחזיר את הגלגל לאחור. כמו שביום הראשון הם שינו מסלול ושינו מקום לינה, כך היה אפשר גם להחזיר צלצול לאתר החרמון ולחמת גדר ולהגיד להם שאנחנו באים, הכל תלוי ברצון. אני בעד מימוש איומים ולא סתם דיבור באויר. אבל, יש מקום ויש זמן ויש דבר שנקרא ה-ג-י-ו-ן אולי המילה עוד לא הגיעה לראש של קרן ואהוד, פה ההגיון לא תפס מקום. ההנהלה תפסה לנו בביצים כמו פיטבול, אבל לנו (אם תרצו או לא) יש כח לשחרר את האחיזה. ותקן\י אותי אם לא הבנתי נכון, אבל לא התמרדתי באף אחד.

Spiritfall

New member
כנראה שכאן כבר אין טעם להמשיך

להתווכח. אני לא חושבת שלהמשיך להציק למורים שישנו את דעתם היה חכם כי הייתם יכולים להמשיך ככה עד הלילה. אני גם לא חושבת שההנהלה זאת שתופסת אותנו ומשנה את הכל רק כדי שלא נהנה, אחרת בשביל מה הם הוציאו אותנו לטיול בכלל? ההנהלה לא תפסה שום ביצים של אף אחד. הם החליטו החלטה, ונכון שאנחנו יכולים [ואפילו במקרה הזה רצוי] שנערער על ההחלטה, אחרת באמת ניהיה בובה עם חוטים והם יעשו בנו מה שהם רוצים. אבל תיהיה בטוח שההנהלה לא באה בכוונה לפגוע בנו, להפך! הם עשו את הטיול. הם בנו אותו ותכננו אותו ככה שלנו [וגם להם] יהיה כיף. ואתה צודק ב-100% שאפשר לשחרר את האחיזה, אבל בוא לא נשכח שאנחנו בבית ספר, ומה לעשות שבית ספר זה דבר היררכי, וכן למורים כן יש כוח על התלמידים במיוחד במצב של טיול שנתי. אז להמשיך להתווכח לא בדיוק היה רעיון חכם לדעתי, ואפילו מיותר ביותר.. ושוב, אני לא חושבת שיש עוד טעם להתווכח. [רותם צדוק]

id0a

New member
../images/Emo45.gif למרות שלא בהכל אני מסכים, אין

טעם להתווכח.

פיספסת את הבעיה

אתה שוב בא כנגד המורים. המורים לא בצעו החלטה שגוייה ואתם כן באתם מאינטרנסים שלכם בלבד: "אני רוצה להמשיך בטיול כדי שיהיה לי כיף!" לא חשבת על אלו שנפגעו אישית מאותם מנפצים, על זה שאם הטיול ממשיך הוא ממשיך יחד איתם- לא, לא היו את כל השמות ולא, לא היה ניתן להחזיר את כל התלמידים החשודים סתם ככה כי מישהו שמע שמישהו ראה. מה לעשות אנו חיים במשטר דמוקרטי שיש לבדוק בו כל דבר לפני שהוא מבוצע. (הזכותת להליך הוגן, אם מיה שמואלי תשאל) בכל אופן, ההתלהמות שלכם היתה מאוד אנוכית ולא ראתה את התמונה הכוללת. לא- לא היה אפשר להחזיר את הגלגל לאחור, כי אז ההחלטה של ההנהלה לא תהיה שווה כלום - אם היינו חושבים לעצור בעצמנו את מי שעשה, לא לחכות במחשה כלשהי שההנהלה קודם תזהיר אותנו ואז ללכת ולנסות. אנחנו בטיול, השכבה היינו ראש קטן, חיינו בבועה שנתנה לגיטימציה לפעילות כזאת לקרות. אנחנו פוצצנו בעצמנו את הטיול בזה שלא עצרנו אותם החל מהיום הראשון. חלקנו עברו את גיל 18, אנחנו מבוגרים כבר, אי אפשר להמשיך להיות ראשים קטנים שחיים בבועה משלהם, אנחנו לא רק שכבה- אנחנו חברה, דוגמא לחברה בישראל- ואם לא נעצור את זה בעצמנו ונסתמך על "סופר קרן" או "סופר יוסי" וכו' לא נגיע לשום דבר.

למעלה