חזאי 22

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

העם ידעתם שמקור השם לילית זה מהמיתולוגיה היהודית???? לילית היא הייתה האישה הראשונה של אדם הראשון והיא ברחה ממנו וילדה ילדים למלך השדים אשמאדי...עם תרצו לקרוא את כל הסיפור בקישור.

elena16il

New member
אני ידעתי האמת..

סיפרו לנו אליה באוניברסיטה בקורס "מיסטיקה ופולחנים ביהדות"... אני לומדת כלכלה..... זה היה סך הכל קורס כללי
מה שסיפרו לנו שם בקשר אליה היה העניין של התינוקות לפי הברית מילה, שלילית מאוד מסוכנת בשבילם וחוץ מזה היה שם הסבר ממש יפה לגבי המושג שידה. הרי היה נחשב שאם גבר בגד באשתו זה בגלל שהאישה שידה והיא פיתתה אותו... זה עשה את מעשי הבגידה של הגברים כלגיטימיים לגמרי כי לא הייתה להם שליטה על עצמם שהרי השידה אשמה בכל. לפי דעתי זה גם לא אמור מפתיע ש"לילית" זה מהיהדות.... זה ממש נשמע ככה :)

ANGELUSPIKE

New member
זה לא יהדות

אלא הברית החדשה של הנצרות, במקור שהבאת מופיעים ספרים שלא קשורים ליהדות, כמו אגדת גילגמש.

ANGELUSPIKE

New member
תדייק, כתוב

במיתולוגיה היהודית האזוטרית , אזוטרית זה לא הזרם הראשי של היהדות ולא מה שמאמין בו הזרם האורתודוקסי שהוא הזרם המרכזי ביהדות.

לילית' מופיע במיתולוגיה היהודית

ויש שטוענים שהיא גם מופיע בתנ"ך בבריאה הראשונה ששני המינים נוצרו ביחד כשווים לילית עזבה את גן עדן בגלל מריבה שהיתה לה עם אדם על מי יהיה למעלה כי שניהם שווים

diveliz

New member
זה דווקא כן קשור ליהדות

מי שמתפלל יודע שבתפילת עמידה (18) מוזכר השם לילית זה הוכחה שזה כן מהיהדות.

ספר ישעיהו פרק לד פסוק יד

וּפָגְשׁוּ צִיִּים אֶת-אִיִּים, וְשָׂעִיר עַל-רֵעֵהוּ יִקְרָא; אַךְ-שָׁם הִרְגִּיעָה לִּילִית, וּמָצְאָה לָהּ מָנוֹחַ. שָׁמָּה קִנְּנָה קִפּוֹז וַתְּמַלֵּט, וּבָקְעָה וְדָגְרָה בְצִלָּהּ; אַךְ-שָׁם נִקְבְּצוּ דַיּוֹת, אִשָּׁה רְעוּתָהּ.

ANGELUSPIKE

New member
שוב מה הקשר?

הוא דיבר על תפילת 18 ולא על התנ"ך, את זה אני יודע.

ANGELUSPIKE

New member
בקשר לשאלה ששאלת בשירשור ההכרות שלך

על המגן דויד, המקור לסמל הוא יהודה המכבי (הבן של מתיתיהו, חנוכה וכו'), הסמל הופיע על מגן הקרב שלו, בתוספת ראשי התיבות מכב"י (לא ת"א כמובן), שהם ראשי תיבות של: :"מי כמוך באלים ה'". מקווה שעזרתי לך. רואי. נ.ב - כפי ששמת לב אני עןד אחד המבנים פה בפורום וברוך הבא.

חזאי 22

New member
../images/Emo98.gifתמיד חשבתי שמגן דוד זה של דוד המלך

מתי שהוא נלחם הוא השתמש בזה . סוף סוף יש פה גם בנים ולא רק בנות

ANGELUSPIKE

New member
אתה צודק, שכחתי להוסיף את זה

זה המקור לשם מגן דוד, הסמל של הכוכב המשושה היה על המגן שלדוד ומכאן מגן דוד.

אה הא

והדבר היחיד שמרחיק אותה הוא המילים "סנוי סנהסנוי סמוגרף",שלושת המלאכים שבאו להחזיר אותה לאדם . מעצבן שרק על לילית מהמיתולוגיה היהודית הם הלכו,יש מספיק שדים, יצורים ותופעות על טיבעיות שם.(הייתי מתה לראות פרק על הגולם מפראג ואת סאם מסביר לדין שלמילים במיתולגיה היהודית יש משמעות של חיים ומוות)

Nuriel13

New member
אמא שלי סיפרה לי על זה

ואז התלהבתי נורא והתחלתי לחפור לה על SPN XDD (לא שאני לא עושה את זה גם ככה)

גם סם נמצא בקבלה היהודית

סם (סמאל) הוא הבעל של לילית, ושניהם הם סוג של מלכי השדים. סם הוא חצי רע- חצי טוב.

חזאי 22

New member
יאוו מגניבב אז כנראה הסידרה הזאת מבוססת

על משהו ואלא לא סתם דמיות שהם המציאו !!

אתה חושב?

ברור,זה נאמר המון פעמים בעבר. אבל סאמל הוא השם השני של אשמדאי=שטן=בעל זבוב= בשפה של סופרנטוראל לוציפר :) סאםהוא בטח קיצור של סמואל ,כלומר שמואל שהיה נביא יהודי כלומר-מושיע-גואל "טוב" אני אוהבת את העובדה שלשם יש כזאת כפילות.

למעלה