יהודונים

../images/Emo2.gif../images/Emo124.gifיהודונים../images/Emo70.gif

קיבלתי ב
מגלגלץ, הפניה להודעה בפורום אחר, ואני מביאה את ההודעה כלשונה לדיון: (
גלגלגלגל) אני חייבת לשתף אתכם בחוויה ה"ניאו-נאצית" שחוויתי אתמול: שחוויתי אתמול. אתמול בערב יצאנו לבלות אני וכמה חברות בפאב מקומי. רוב החברות היו ממדינות שונות אך היו גם כמה פיניות בינינו. בשלב מסויים ניגש איזה בחור (יש לציין שתוי לגמריי) ושאל את אחת החברות מאיפה אנחנו, כשאמרה שאני מישראל הבחור צעק בקול "יודסקו!!!!"... "יודסקו מלוכלכת".. ויודסקו היא מילת גנאי ליהודים בערך כמו "יהודון". הניף את ידיו מעלה וצעק שהוא נאצי ושחבל שלא הרגו את כולנו. הבחור היה מגולח-ראש בשנות ה 30 לחייו. חבריו מיד באו ומשכו אותו הרחק ממני (וגם התנצלו מאוד) אבל אני כבר הייתי מבוהלת ומזועזעת לגמרי. ב3 וחצי השנים שאני כאן זו הפעם שנתקלתי בתגובה שלילית על היותי מישראל. קצת סוריאליסטי שזו היתה הערה כזו אנטישימית, יום אחרי יום הזכרון לחללי השואה והגבורה, אבל כמו סטירת לחי חזקה זה הראה לי שזה לא רחוק, בהיסטוריה, אלא שזה עדיין כאן. מה שבטוח, כבר אין דבר בעולם עליו אני אומר "לי זה לא יקרה..." הנה כמה תגובות: ..... זה ממש מזעזע, חזירים... והנה בעיתון של שבת. יש בינינו חייל עם קעקוע ................. ואמו שלו שהייתי בועטת בה ומעיפה אותה מהארץ כמו שהגיעה לפה היא והסמרטוטים שלה. הייתי מעיפה אותה והחצופה עוד אומרת שהיא נאציתתתתתתתתת קיבלה כסף מהמדינה.......... אויישששששששששששש .............. אני נעשית קיצונית עם השנים. ככל שיותר חפים מפשע אצלנו נהרגים ונרצחים בגלל אנשים רעים. אני קיצונית. את אותה משפחה הייתי מעיפה עירומים מפה ממש כך. ופשוט בושה אפילו לא יהודים עלו ארצה קיבינימט משפחה שלמה קיבלה סל קליטה. את יודעת כמה כאלה עלו?.......... המון. ואצלנו משפחות רעבות ילדים רעבים\ חיילים משוחררים אבודים ועוד למה?..... כי הראש לא חושב.

blackcat2

New member
שנאה קיימת בכל מקום בו יש בני אדם

והיא אינה מופנית רק ליהודים. אני חושבת שראוי שנהיה רגישים לבעייתיות שבשנאה המלווה אותנו ביומיום גם כשהיא מופנית לקבוצות אחרות שאנחנו לא נמנים עליהם. גם בבית שלנו, במדינת ישראל, אזרחי המדינה ברובם חווים הערות וקריאות בוטות של שנאה- יהודים, ערבים, חרדים, חילוניים, נשים, גברים וכדומה. אמירות אלו, גם אם הן מופנות לאדם אחר, עצם היותו מקבוצת ההתייחסות שלנו, גורם לנו לחוש כאילו האמירה הופנתה כלפינו. מה שאני מנסה לומר זה שאין טעם לחפש רחוק , השנאה מצויה בכל מקום בו מצויים בני אדם, גם אצלנו, רק חבל שאנחנו נוכחים בקיומה בכזו תמיהה רק שהיא מחוץ לגבולות המדינה.

אני מסכים איתך.

אבל בכל אופן יש תחושה כזאת שיש בעולם קונסנזוס לשינאת היהודים. אם בגלל אופן מותו של ישו, ואם בגלל אופן התנהגותנו.
מיקי

ואני לא כל כך מסכימה איתך../images/Emo6.gif

אני חושבת שהקונסנזוס הזה, קיים גם לגבי "כושים", לעיתים גם אתיופים, ועוד כל מיני כאלה שלא עולים לי לראש כרגע. שנאה כלפי מישהו רק משום היותו שונה, או לא תואם את התבנית הכללית, מיותרת, מיותרת מאד לדעתי, וזה לא רק היהודים. מה גם שה"יהודים" מכילים לא מעט שנאה לשונה מהם....

Diableror

New member
רצות פה הכללות בלי הבחנה..

"מה גם שה'יהודים' מכילים לא מעט שנאה לשונה מהם...." אומרים שההגנה הטובה ביותר היא התקפה.אי אפשר לצפות מקבוצה מסויימת לאהוב את שונאיה. חוץ מזה,מה אנחנו נוצרים שנפנה את הלחי השניה
Diableror

וואלה../images/Emo35.gif

בוא נבחן לשניה רק את המקרה האחרון שעשה כותרות... בתו של הרב עמאר... אין לי כלום נגדם שלא אובן שלא כהלכה.. אלא שכשמציגים נושא שכזה, מן הראוי להציג עוד כמה צדדים.

Diableror

New member
לזה בדיוק קוראים "הכללה"

לקחת מקרה פרטי אחד ולהשליך אותו על קהילה שלמה. Diableror

totoa1

New member
לגילייייי../images/Emo9.gif

מתי יש אירוע מיוחד בפורום? מביאים בקרוב מיסטיקן או משהו תודה

את מי היית רוצה לראות פה../images/Emo35.gif

אהלנים וברוכה השבה
את מי היית רוצה לראות פה ב
אשמח אם יש רעיונות למשהו מיוחד

totoa1

New member
Pאממ..שלום../images/Emo140.gif

היתי רוצה איזה מיסטיקן טוב

הבית שלנו מלא במיסטיקנים טובים.

למשל, גילי, אריאלה, פוקי ואש משמים, ויש עוד רבים וטובים.
מיקי

totoa1

New member
במה אתם יכולים לעזור?

כאילו..אתם יכולים לנתח תאריכי לידה?

למעלה