שן
שן

איך מרגילים ילדה שניה לישון במיטה?

ניב בת חצי שנה. בעקרון היא נרדמת די בקלות. כשהיתה בת כמה שבועות הרגלתי אותה להרדם במיטה עם מוצץ. זה עבד מצוין. והשינה שלה נהיתה רצופה יותר. לפני כחודש היא היתה חולה, ולא הצליחה להרדם במיטה, אז הרדמתי אותה על הידיים. המחלה היתה ארוכה, אחר כך טסנו לחו"ל. עכשיו אני מנסה להרגיל אותה בחזרה לישון במיטה (זה גם מאוד משפיע על רציפות השינה שלה, ועל מצב הרוח שלה במהלך היום). בעקרון, יש לי שיטות שעבדו על ראשית (הגדולה, היום בת שנתיים)- להביא אותה לכמעט שינה, ואז להכניס למיטה, כל פעם בשלב מוקדם יותר, להרגיע במיטה באמצעות ליטופים ולחישות, לשיר לידה, כדי שלא תלחץ שאני נעלמת לה וכו'. הבעיה היא שבכל זאת זה תהליך שדורש זמן, ואני לא יכולה לעשות את זה כששתיהן נרדמות ביחד. הן פשוט מפריעות אחת לשניה להרדם. ניב מצליחה עכשיו להרדם לבד במיטה שלנו בחדר אחר משל ראשית. אבל אין לי מושג איך מרדימים את שתיהן יחד. אני מוצאת את עצמי מוציאה כל הזמן את ניב מהחדר אל החדר שלנו, כדי שהיא לא תפריע לראשית להרדם, ושראשית לא תפריע לה. דבר נוסף- היינו בלונדון בשבוע שעבר, ומאז הן הולכות לישון ב12 בלילה, וקמות ב- 12 בצהריים. מה עושים? (הן לא הולכות לגן)

חופה 1

New member
הרגלי שינה...הצילו מה עושים

הבן שלי בן שנתיים וחצי הולך לגן ואוהב ללכת לגן, ישן במיטת נוער, מאז שהוחלפה מיטת התינוק במיטת נוער הוא יוצא לבד מהמיטה , לפני כחודש ושבוע נכנסה לחייו אחות קטנה ...ובמסגרת הגיל והסיטואציה הוא כל הזמן רוצה בקרבתינו ומנסה לבדוק את הגבולות שלו. עכשיו כשחזר לשגרה ולגן אני מנסה בכל דרך שיעלה למיטה בשעה סבירה עד 20:00 ולא יצא משם עד שישן.. אני מנסה לגמול מלהירדם עם טלווזיה (אין לו בחדר) זה בחדר השינה שלנו והוא רוצה לישון במיטה שלנו גם אם אנחנו בסלון.. קניתי ספרים חדשים עשיתי הכנה למה שהולך להתרחש במיטה יש מצעים של דמיות שהוא מאד אוהב, אנחנו שוכבים איתו או לידו במיטה מקריאים סיפור והוא צורח ברמות שהשכנים עוד מעט מזמינים לנו משטרה ולא נרגע ורוצה לצאת מהמיטה מפעיל כוח פיזי מתנגד ומתפרע והכל בצרחות מבלי יכולת להירגע או להקשיב.. אתמול למשל התנהל מאבק שעתיים כשאני ובעלי מחליפים תפקידים כי בנתיים הוא העיר את אחותו הקטנה עם הצרחות.. לבסוף התייאשנו.. והוא היה ער עד 23:00 שעה מאד לא הגיונית עבורו ללכת לישון ונרדם על הספה בסלון. בעלי חושב שילד בגילו לא אמור לישון צהריים בגן.. בשיחה מול הגננת אין אפשרות כזו מה גם שיש חשיבות רבה לשינה בגילו לדעתי , בלעי טוען כי במקורות שקרא באינטרנט ילד בגיל 3 לא אמור לישון צהריים??? ההגיוני הדבר?? מה עושים????????? איך גורמים לו לא לצאת מהחדר האם נכון להילחם כל ערב בצרחות האלה ולא להתייאש גם אם הגרון שלו יוצא מהמקום ???? עד שיתרגל..... אני חייבת להיות ברורה ולהציב גבולות.... מעצות ששמעתי וקצת סופר נני... רצוי להיכנס לחדר להקריא סיפור להחשיך למנורת לילה להגיד לילה טוב לתת נשיקה ובכל פעם שהוא מנסה לפרוץ את הגבולות ולצאת מהחדר להגיד פעם אחת שאני לא מרשה לצאת ושעכשיו הולכים לישון ולהחזיר אותו למיטה .. ובמידה ויוצא פעם נוספת פשוט להכניס כל פעם לחדר בלי לדבררק לבצע את הפעולה... הבעיה שבמקום שהוא יתיאש אני מתייאשת ... למישהו יש רעיון.. עבר משהו דומה??

מקפיצה לעצמי

מסכמת את ההודעה הארוכה למי שלא היה כח לקרוא את כולה- אם אני מנסה להרגיל את ניב (חצי שנה) לישון במיטה שלה בחדר עם ראשית (שנתיים), אז הן מפריעות אחת לשניה לישון. אצלנו בחדר על המיטה שלנו היא מצליחה להרדם, אבל אני לא רוצה להפריד חדרים בין הבנות. יש למישהי נסיון?

פלגיה

New member
יש ילדים בני שנתיים וחצי

שצריכים לישון בצהרים. לעומתם יש ילדים בגיל הזה שלא צריכים לישון בצהרים, או שהם נמצאים בתקופת מעבר - אם הם לא ישנים בצהרים הם שפוכים ונודניקים, ואם הם כן ישנים הם מקבלים כוחות ואנרגיות שמספיקות להם עד אמצע הלילה. לצערי הרב, הרבה גנים מרדימים את כולם לשנת צהרים, לא משנה מה, ועוד עושים את זה בשעה יחסית מאוחרת - בסביבות 14:00. כמשפחה, אתם נמצאים עכשיו בתקופה של מעבר והסתגלות עם בואה של התינוקת החדשה. זה לא נראה לי זמן מתאים לחנך ולהציב גבולות, אלא יותר לחבק ולהכיל. ההצעה שלי היא למצוא פשרת ביניים שתתאים לכולכם - לאחר את שעת ההשכבה לישון, או לאפשר לו להירדם במקום אחר בתקופה הזאת. בעוד כחודש כשהדברים יסתדרו וכשהוא יתרגל ששעת השינה היא דבר נחמד בלי צרחות אפשר לחשוב על שיטות שיגרמו לו להיות במיטה בשעה מוקדמת יותר, גם אם הוא לא ממש נרדם.

אמאישה

New member
שינה אוי השינה הזאת ../images/Emo7.gif

בני קצת יותר משנתיים וחצי, עושה לנו צרות מיום לידתו בכל מה שקשור לשינה... הגענו למצב של כמעט הולך לישון לבד כשהיה כבן שנתיים בדיוק כמו שאת מתארת : "להיכנס לחדר להקריא סיפור להחשיך למנורת לילה להגיד לילה טוב לתת נשיקה ובכל פעם שהוא מנסה לפרוץ את הגבולות ולצאת מהחדר להגיד פעם אחת שאני לא מרשה לצאת ושעכשיו הולכים לישון ולהחזיר אותו למיטה .. ובמידה ויוצא פעם נוספת פשוט להיכנס כל פעם לחדר בלי לדבר רק לבצע את הפעולה..." . שמחנו...ל-חודשיים בערך, ואז עברנו משבר (שאולי היה יותר שלנו מאשר שלו) וחשבנו שהוא זקוק ליותר קירבה, יחס, חום ...שגם ככה מקבל מהם המון... וחזרנו לטעויות של "פעם" ומאז ועד היום המצב רק הולך ומחריף ככל שהדעתנות ובדיקת הגבולות הולכות וגדלות... על טרייסי הוג , שמעת ? (הורות משובשת?) האם יש כאן מישהי שיש לו פתרונות טובים? גם אם מדובר בתהליך, זה מעולה, שהרי כל חיינו רצופים תהליכים שמחזקים אותנו, מעצימים אותנו והופכים אותנו (לרוב) לטובים יותר. תודה.

leezi

New member
נסיון עם שני ילדים אין לי, אבל

יש לי הצעה, אולי תנסי לעשות את השיטות ששלך שנראות לי טובות, אבל תשימי את המיטה של ניב בחדר שלך. אם לא נכנס אז אולי עריסה/ לול/ משהו כזה... וכך הן לא תפרענה אחת לשנייה. בהצלחה... לי

ללילילל

New member
את יכולה אולי להרדים אותן בנפרד? (נניח קודם

את ראשית, ואת ניב מאוחר יותר?)

פלגיה

New member
אם חשוב שיחלקו אותו חדר

צריך להביא בחשבון הרדמות ארוכות / קשות מהרגיל, כי אחים נוטים לעורר זה את זה. אפשר לפעמים לשלוח את הגדול יותר להתפנק בחדר של אבאמא או לראות טלוויזיה בסלון עד שהקטן נרדם.

ללילילל

New member
רק לגבי הג'ט לג

מהניסיון שלנו לוקח איזה שבועיים עד שזה מסתדר. אין הרבה מה לעשות חוץ מלדאוג לחשיפה לאור יום כשהן ערות, ולהתנהל בזמנים הרגילים שלכם (כלומר לעשות את הבוקר שלכם בערך בשעה הנורמלית כדי שתהיה תכונה בבית), ולחכות בסבלנות עד שזה יעבור. הרדמה יעילה זה לא הצד החזק שלי אפילו עם ילד אחד אז על זה אני לא מגיבה

דידולי

New member
לגבי השנת לילה

מאחר והן מתעוררות ב 12:00 בצהריים אולי תעירי אותן ב 10:00 לדוגמא ותנסי להזיז להן את היום כך שהן יהיו עייפות יותר ב 22:00 בלילה ואחרי תקופה אפילו יותר מוקדם. בקשר לשנה במיטה: אם לא חשוב לך שהם ירדמו ביחד ורק יחלקו חדר נכון לעכשיו והציעו זאת לפני ואני מחזקת תרדימי את הקטנה בחדר חצי שעה לפני הגדולה (כי לגדולה יש פריבלגיות על עצם היותה גדולה ואפילו תגידי לה את זה) וכשהיא תרדם שהגדולה תכנס למיטה ותרדם וכך לא יפריעו אחת לשניה. גם אם לא הולכים לגן צריך ליצור סדר יום מובנה (והגיוני) עבורן מקווה שתצליחי גם לשקט עבורך.

למעלה