שינה......ZZZZZZZ

UmaGuza

New member
נושא כאוב

שיגרה קבועה של בקבוק חלב, אמבטיה, מקריאים ספרים, היא נכנסת למיטה, כמה דקות של ליטופים ויוצאים מהחדר. החל מהשלב הזה יכולה לעבור חצי שעה ויכולה גם לעבור שעה עד שהיא נרדמת, ומדי פעם מישהו מאיתנו נכנס אליה (כשהיא בוכה או קוראת לנו מפורשות), לאחרונה התחלנו לצמצם את הגיחות האלה, גם במחיר של בכי (מודדים על השעון עד 2 דקות, מעבר לזה נכנסים), כי זה פשוט הגיע למצב שכל 5 דקות נכנסים אליה ומעבר לטרטור שלנו זה פשוט מונע ממנה להירדם. בקיצור, סיוט שחוזר על עצמו מדי ערב
למיטה היא נכנסת בד"כ בסביבות שמונה וחצי. היא עדיין במיטת תינוק כך שלא יוצאת לבד.

בוליפלג

New member
../images/Emo24.gifזה עובר בסוף../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

חווינו בדיוק את שאת מספרת... קשה, אבל חולף - זכרי זאת בכל ערב, כשאת מתרוצצת הלוך ושוב

tamamitt

New member
השגרה שלנו כשנמצאים בבית

ארוחת ערב ברבע לשבע. בשבע מקלחת ארוכה. אח"כ אם מסכימה עושים מסג' עם הקרם גוף. לרוב לא רוצה. פיג'מה ולסלון. לשחק קצת או להקריא לה סיפור. בשמונה פיפי וצחצוח שיניים ולמיטה. 5 דקות חיבקים במיטה בד"כ עם אמא, מוזיקה (שלמה גרוניך), מוצץ בפה ועוד אחד בכל יד ולילה טוב. אח"כ היא קוראת לנו מדי פעם - לפעמים התחתונים נכנסים לה לטוסיק, לפעמים רוצה שנכסה אותה, לפעמים הולך לאיבוד אחד מהמוצצים ולפעמים פשוט מבקשת עוד חיבוק. לפעמים מבקשת שאשכב לידה קצת. אם קוראת לנו יותר מדי אני אומרת לה שעכשיו מספיק - עכשיו את הולכת לישון לבד. אני לא מסכימה לה לצאת מהמיטה בשלב הזה כי זה גרר המון בלאגן. לפעמים לוקח לה חצי שעה להרדם ולפעמים שעה וחצי. תלוי מתי היא מפסיקה לקשקש. פתאום נהייה שקט ויש רעש של מציצת המוצץ ונשימות עמוקות, ואז אני יודעת שהגיע הרגע לו ייחלתי כל היום - הרגע שבו אני הולכת להתקלח.

ההרדמה שלנו לא ממש מוצלחת

אני מתכננת שינויים בקרוב. היום זה הולך ככה - מקלחת, פיג'מה, סיפור אחד או שניים (תלוי מה השעה), בקבוק חלבי בחושך (אני שוכבת לידה ומספרת לה סיפורים מהראש לפי בקשתה). גומרים חלבי, הולכים לצחצח שיניים וחוזרים לישון - מרגע זה אין סיפורים, עוצמים עיניים וישנים (זה ברמת התיאוריה). בפועל אני יושבת לידה משהו כמו חצי שעה-שעה עד שהיא נרדמת, וכל הזמן מזכירה לה לעצום עיניים ולישון ולא לשחק.כל הסיפור נגמר בסביבות 21:30. היא לא יורדת לבד מהמיטה. הבנתי שהרבה ילדים בכורים לא בודקים את האופציה הזאת.

שמחה16

New member
איזה סבלנות. לשבת לידה ככ הרבה זמן.

כל הכבוד! אצלי כן בכור ויוצא לבד...

אז זהו, שנגמרה לי הסבלנות ../images/Emo13.gif

השינוי שאני מתכננת לעשות בקרוב הוא קשור בדיוק לנקודה הזאת. עוד לא ברור לי מה בדיוק אני רוצה לעשות עם זה, אבל השינוי כבר בדרך. עכשיו אני מתחלקת עם בעלי (פעם הוא יושב לידה ופעם אני), וגם מתחילה כבר לצאת מהחדר, כי באמת כמה אפשר ?

שמחה16

New member
אז אני מתנחמת שאני לא לבד...

מקווה שנעבור את השלב הזה מהר ובקלות! בהצלחה לכולן!

shirifd

New member
לנו טקס שינה מדוקדק

הוא כבר בן ארבע אבל שינוי מהותי חל רק באחרונה (חודשיים) בגלל הקטנצ'יק בן השנה. הטקס הוא ארוחת ערב, מקלחת, סיפור, חלב (זה רק לטקס בדרך כלל לוקח שלוק אחד בלבד) אור מעומעם ומוסיקה ונרדם לבד. זה היה סופו של תהליך מתיש שהתחיל משינה במיטה שלנו. הוא עבר לשינה במיטה שלו אבל אני הייתי צריכה לשבת בחדר עם האור המעומעם ולשמוע איתו את המוזיקה השקטה ופעמים רבות הייתי נרדמת על כורסת ההנקה (פחות חמוד ונעים ממה שזה נשמע, זה היה מבעס אותי ברמות) עד שיום אחד בעלי פשוט הודיע לו שמעכשיו אנחנו יוצאים מהחדר אחרי הסיפור. לקח לו המון זמן להתרגל ולרוב אני הייתי זו שהייתה נכנעת, בעיקר בימים שבהם הבעל עוד לא היה בבית בשעות האלה, אבל בסוף הוא התרגל. היום הם חולק חדר עם אחיו התינוק. טקס השינה מחולק לשניים - אחרי האמבטיה הוא צופה בטלויזיה בזמן שאני לוקחת את התינוק לתוך החדר, נותנת בקבוק, משכיבה במיטה ויוצאת מהחדר. אחרי שהתינוק נרדם אני מקריאה סיפור בסלון ואז הוא שותה את השלוק חלב שלו במטבח והולך למיטה. אנחנו עוד מעט עוברים דירה, אחרי המעבר אני מתכוונת לנסות לשלב בין טקסי השינה של שניהם. נראה איך זה יעבוד.

למעלה