מספר שאלות

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif הג'אנה

יחידת ההג'אנה הבריטית - למה הכוונה? (באיזורנו, לפני קום המדינה), וקישור מתאים באנגלית יתקבל בברכה.

Eldad S

New member
מצאתי עכשיו ברשת

Hajaneh, ויש גם Hajjaneh. אני לא בדיוק בטוח מהו המונח המדויק, והאם יש אתר שמפרט על תפקידיהם וכו'.

נשדידאן

New member
אלדד ייתכן שמדובר ביחידת

רוכבי גמלים והשם נובע מהמלה הערבית هجّان.

Eldad S

New member
רב תודות.

אכן מדובר ברוכבי גמלים -חיפשתי עליהם חומר נוסף, אבל, למעשה, גם האינפורמציה הנוכחית תספיק לי. מצאתי שהם נקראים Hajaneh או Hajjaneh, אבל היו רק שני מופעים בגוגל - אז חשבתי שאולי אני לא מאיית את השם נכון באותיות לטיניות. ראיתי שכתבת את המילה הג'אן בצורה מיוחדת (האם זו שדה או פתחה מעל הג'ים?). איך הצלחת להפיק את השדה או הפתחה? נדמה לי שהן אינן מופיעות במקלדת הווירטואלית שלנו.

נשדידאן

New member
../images/Emo140.gif

מעל הג'ים יש שדה, וזה לא מהמקלדת הוירטואלית של האתר, אלא מהמקלדת הלא-וירטואלית אצלי בעבודה. נהמתי וצייצתי במשך כמה שנים עד שמח' המחשבים התקינה לי גם את הערבית.

Eldad S

New member
אני רואה שאת קוראת

תגר על מערך המקלדת שלי בבית (קרי, במשרד), שאינו כולל ערבית... לא רציתי להתקין את הערבית בנפרד, כי אז אצטרך לעבור (toggle) בין עברית, אנגלית וערבית. יש דרך נוספת להתקין מקלדת ערבית בלי לפגוע במעבר בין שתי שפות בלבד, עברית-אנגלית?

נשדידאן

New member
../images/Emo6.gif

זה באמת די מעצבן לעבור בין שלוש שפות, אבל קשה לי לוותר על הערבית, ועם הזמן מתרגלים. לגבי דרך נוספת, אשאל במח' המחשבים. בשבוע הבא תהיה לי תשובה על בטוח. אני פשוט צריכה לתפוס את איש המחשבים החביב עלי ברגע של חסד. אם אשאל ככה סתם, ולא חשוב את מי, הם עלולים עוד לחשוב שהערבית גורמת לי בעיות. הם כבר רצו לבער לי את הערבית כמה פעמים כשהיו בעיות במחשב.

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif כשמוזכר מקום

ושמו חרבת מעין (בישראל, כמובן) - איך לקרוא/לתעתק זאת לאותיות לטיניות? ועוד, באיזה פורום הייתם ממליצים לי לשאול על שמות כאלה?

Eldad S

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

אני מקווה שהם יוכלו לעזור.

Eldad S

New member
../images/Emo218.gif סוכנים

כאשר סוכן אמור לקבל הודעה בקשר, והוא אמור לשמוע גם קוד/שיר במסגרת תוכנית של פריסות שלום ברדיו: האם השיר במסגרת פריסות השלום יהיה לאחר שקיבל את ההודעה בקשר על משימתו (כמעין אישוש להודעה שקיבל), או לפני כן, כדי שיעמוד הכן לקבלת המשימה בקשר? מה הנוהג, למיטב ידיעתכם?

Fanja

New member
אלדד! הכול כבר חשבו עלינו פה , אבל

שיהיה לנו ניסיון ביון ????

Eldad S

New member
ודאי ודאי ../images/Emo59.gif

לא שמת לב לתשובות המוסמכות שקיבלתי מסוכני הפורום בעבר?
(אמנם הייתה שם קריצה, אבל התכוונתי ברצינות).

Fanja

New member
טוב, מה אני יודעת?כל נסיוני הוא

נחש צפע! נחש צפע! וזה לא לווה במוסיקה, אלא בשריקה מאיימת

august west

New member
../images/Emo2.gif דווקא נחש הצפע עושה לי בעיות!

כי הוא מופיע בספר בלי הסבר, אז רק מי שעבר את זה יבין את הקשר... למשל, מופיע בשם פרק המתאר את ליל הטילים הראשון: נחש הצפע מרים את ראשו המכוער ולא מוזכר שוב עד ממש סוף הספר, כשהילדים מתחפשים לנחשי צפע לכבוד חג פורים. כמעט התדרדרתי להערת שוליים בגלל נחש הצפע הזה...

Eldad S

New member
ואם לא הידרדרת

להערת שוליים, הכיצד יצאת מן ה"תסבוכת"?

august west

New member
בכותרת הפרק השארתי כמו שהוא

המבין יבין, ומי שלא - פשוט יחשוב שנחש הצפע שמרים את ראשו המכוער הוא או סאדם או העירקים כולם, כי אומרים על מישהו רשע שהוא viper בסוף הספר ניתן להעיר בתוך הטקסט עצמו, אז הוספתי, משהו בסגנון:
I noticed that many of the children were wearing the costume of a viper, *the code word for missile attacks that was used during radio broadcasts* ...​
לא הכי מוצלח, אבל זה מה שיש

למעלה