?

../images/Emo197.gif../images/Emo79.gif../images/Emo95.gif?

בעוד שיחה אקראית עם נופר (
) עלתה שאלה שנראית משעשעת ממבט ראשון, אבל ממבט שני היא פתאום נראתה לי דווקא מעניינת מאוד- איך יהיה אם אביתר יכתוב, ילחין או ישיר שירי ילדים? לכאורה כל כבדות הראש הזאת של אביתר היא הדבר המנוגד ביותר לזה. אבל גם מתי כספי או שלמה גרוניך הם לא בדיוק אמנים קלי ראש. פעם זה אפילו היה די מקובל, שמלחין מכובד ייצור גם לילדים. אולי דווקא הילד הזה שיש באביתר למרות הכל, והאבהות הזו שחזקה אצלו מאוד, יכולים לייצר משהו מעניין מאוד?

שאלה ממש טובה ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

אני חושבת שכמו שמנחה בערוץ הילדים משחק בסדרות ילדים, הוא יכול גם לשחק בסדרות לגיל יותר בוגר ולהפך. איפה שהתחלת, זה לא מחייב אותך להישאר שם. תראה למשל את משינה. להקת פופ-רוק שכביכול, הקהל שלה יותר בוגר, אבל הם גם ביצעו בפסטיבל שירי ילדים את "מדוע ולמה לובשת הזברה פיג'מה?" לדעתי דווקא היה יכול להצליח להם דיי מצויין אם הם היו ממשיכים בקו הזה של השירי ילדים, כי השפה של המוזיקה שלהם יכולה לדבר לעוד סוגים מסויימים ושכבות גיל. השורה האחרונה שלך דיי מסכמת את הכל. "אולי דווקא הילד הזה שיש באביתר למרות הכל, והאבהות הזו שחזקה אצלו מאוד, יכולים לייצר משהו מעניין מאוד" ואני מצטטת את זה בלי הסימן שאלה, כי זה באמת יכול לייצר משהו מעניין מאוד. כשאתה אבא, ואתה שר שירי ערש לילדים שלך, יש בזה משהו הרבה יותר עוצמתי ועמוק ואמיתי מאשר שתשיר שיר ערש לילד כשאין לך קשר לתפקיד הזה וכשאתה בעצם לא שייך לעולם הזה של האבהות. אישית, אותי זה היה מסקרן. אני לא זוכרת ולא בטוחה, אבל נראה לי שארכדי דוכין הוציא פעם איזה אלבום נעימות או משהו כזה לילדים... ואם אני לא טועה באמן, אז גם הוא עוסק הרבה בשירי ילדים. בעיבודים, בהלחנות. ובאוזניים שלי זה נשמע מצויין. אולי אפשר לשאול אותו בהזדמנות, אם אביתר חשב ללכת בכיוון הזה.

היי, "שמתי לי פודרה" זה שיר ילדים במקור../images/Emo3.gif

וברצינות, עם כל הכבוד לכבדות (
) של גרוניך וכספי, הכבדות של אביתר היא אחרת, באופן שאני מתקשה להסביר כרגע. ברור שאם זה יקרה זה יהיה מעניין מאד, אבל ממש קשה לי לראות את זה קורה. ואולי זו סתם צרות המוחין הזמנית שלי
("בובה אֶבי"?
) ואם בענייני שירי ילדים עסקינן - פתאום זה היכה בי: "בכל פעם כשקצת עצוב לי ואני מרגיש טיפה לא טוב, אני מסתכל למעלה ופתאום רואה אותו. איש הולך על החבל משם עד לכאן, איש הולך בשמיים, איש הולך על ענן. איש הולך בתוך תכלת על החבל הדק, והאישה מתפללת והחבל חזק. איש הולך ורוקד לו הלוך וחזור, איש עף ומזמר לו שירים של ציפור. בכל פעם כשקצת עצוב לי ואני מרגיש טיפה לא טוב, אני מסתכל למעלה ופתאום רואה אותו." ("איש הולך על החבל" / יהונתן גפן - מתוך "הכבש הששה עשר")

חלסן

New member
באחת ההופעות הוא סיפר שהוא מעיר את הילדים

כשהוא שר להם את "כוכבי בוקר "

חלסן

New member
באחת ההופעטת אביתר סיפר שהוא מעיר את ילדיו

כשהוא שר להם את "כוכבי בוקר "

בובה אבי ../images/Emo6.gif

וח"ח על ההקשר. הי, צרות מוחין (וצרות מוחין איט איז
) לא הפריע לדיון על אלבום באנגלית של אביתר... סתם, שירי ילדים של אביתר, בדמיון הפרוע, במה הם יעסקו? (איש הולך על חבל הוא שיר שהיה מתאים מאוד לאביתר אם הוא היה כותב שירי ילדים, לא?)

כבר נכתב פה לא פעם

שאפילו אם אביתר ישיר "עוגה עוגה" זה יישמע עגמומי ונוגה, כך ש.. לא יודעת, לא נראה לי שזה משהו שהייתי משמיעה לילדים שלי

e s1

New member
וכשיגדלו?

לא מדברת על "עוגה עוגה". היית משמיעה להם כל שיר של אביתר?

אני מניחה שהם, לכשיהיו, ישמעו אותו מתנגן בבית

לא נראה לי שאשמיע להם במכוון, לא לפני השינה ולא אחרי.

למעלה