מנהג יהדות כורדיסטאן - הידעתם -

../images/Emo197.gifמנהג יהדות כורדיסטאן - הידעתם -

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ממנהגי יהדות כורדיסטאן עוד לפני צאת השבת גברים ביהדות כורדיסטאן היו מתכנסים בבתי הכנסת לתפילת ערבית של שבת,הנשים היו נוהגות להשאיר את דלת הבית פתוחה ,בזמן תפילת ערבית וסדר הבדלה למוצאי שבת. האמונה אומרת - שברכת אליהו הנביא זכור לטוב - ישתבח שמו לעד - יביא עימו את בכת שבוע טוב לכול בית ובית נשים ביהדות כורדיסטאן היו נוהגות לעמוד בפתח הבית ומקריאות תפילות וברכות לשבוע החדש,עם צאת השבת נהוג להדליק נר להבדיל בין קודש לחול ויש שנוהגים לערוך סעודה וברכות בצאת השבת לברכת שפע - בריאות פרנסה מזל וכו' שבוע טוב ומבורך לכול עם ישראל ולצבא הגנה ישראל

../images/Emo198.gifשמחונה שמחונה - לשבוע טוב ושמח אמן

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥---♥-==---♥==-♥°° Bijî Kurd û Netewa Kurdi stan°°♥-=♥-==---♥=---♥ (_¸.•´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯ღ♥ღ¯¯________ღ♥ღ________ ¸.•´´¯)ღ♥ღ _____ ¸.•´´¯)ღ♥ღ_____ ¸.•´´¯) ¯¯¯¯¯¯(_¸.•´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯(_¸.•´´ ¯¯¯¯¯¯¯¯(_¸.•´´ ☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ ۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞
۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞

../images/Emo198.gifסהרנה 2009 גן סאקר ירושלים

☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ ☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ ۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞
۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞

../images/Emo198.gifתראו מה כורדים ישראלים עושים בצבא

נדיר אין כאלה דברים כאלה - אין אין על הכורדים בכל מקום כובשים הצ'ופי מתוך הפייסבוק מרגש ביותר

Amir Kurdi

New member
אין על הכורדים הכי יודעים לעשות שמח

הופ הופ צצצצי'צצצצצצצצצצ צ'ייייייייייייצצצצצצצצצ צ'ופי מעגליםםםםםםםם פפ'ררררררררררררררררררר

../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif../images/Emo182.gifשלום לכם כורדינסה

מה שלומכם היום???...
ברוך ה' היה לנו שבת קרירה וגשומה
הלוואי שזה יימשך ככה עוד הרבה זמן
בנתיים אמיגוס~שיהיה לכם יום מקסיםםם
אוהבת אותכם מאוד מאוד זיוון!!

../images/Emo198.gifשבוע טוב חאלתי - מה תוקפוך אידיו

אההט באשי באששששש? גישמה גישמה ברכה אידלנו - ברוך ה' - ותודה לאלוקים שהמטיר עלינו גשמים כייפי כייפי הייתה השבת רבה גשומה וקרה הכי כייפי כייפי היה להתפנק על סיר חמין כורדי בגלל הגשם השקעתי הפעם את כל הנשמה בחמין וואיי ויצא סוף סוף הדרך לקראת סוף השבוע אני יעלה לכאן מתכון מקווה שבשבת הקרובה יהיה גם גשם
תמונה של שממים משבת החורפית שפקדה את ישראל

פקסטון

New member
../images/Emo183.gif../images/Emo183.gifשבוע טוב ומבורך../images/Emo188.gif../images/Emo188.gif

שלום לכם שבוע טוב ומברך
הנה הקישור מחדש לבלוג שלי מקווה שתכנסו ותגיבו(רק לא ביום שבת)
http://www.tapuz.co.il/blog/UserBlog.asp?Blogid=120298 שיהיה לכם המשך שבוע טוב, בברכה פקסטון!!

../images/Emo198.gifשלום פאקיסטון מה שלומך ושבוע טוב

תודה רבה על הקישור לבלוג
הפעם אני שומרת אותו במועדפים והערב אני אתמקד בו ואגיב לך
איך הייתה השבת אצלך? ספרי סיפורים ומעשיות מהקסטל הגשומה

../images/Emo198.gifפקיסטון יש לך בלוג ממש מיוחד אני אוהבת

אני עפה למיטה לנוח בקטנה - בערב בכייף אני אשב אקרא ואגיב לך בפוסטים כול הכבוד על ההשקעה והרעיון ישרי כח - תתברכי מעבודה קדושה

../images/Emo198.gifיהדות כורדיסטן - מתוך ויקפדיה

יהדות כורדיסטן הינה קהילה יהודית עתיקה אשר התקיימה בעבר באזור ארם נהריים, בין שלוחות הפרת והחידקל עד ימת אורמיה.בפאתי גבולות הארץ המובטחת המוזכרים בספר בראשית (ט"ו,י"ב-י"ח). האזור הגאוגרפי של כורדיסטן גובל ב עיראק, איראן טורקיה סוריה ארמניה וקצה גבול אזרביג'אן. תחום זה השתייך בעבר לממלכות הקדומות : מדי פרס אשור ובבל. הקהילה הוקמה ככול הנראה בימי גלות בבל ובימי עזרא. רוב הקהילה היהודית בכורדיסטן ישבו באזור עיראק ואיראן של היום ופחות באזור טורקיה וארמניה. משערים כי גל הגולים הראשון שהגיע לאזור זה הוא בימי בית ראשון,ואחריו הגיעו גלים נוספים ככול הנראה עד ימי בית שני. המשותף לכלל יוצאי אזורים אלו ,והמבדיל אותם מאחיהם בקהילות היהודיות השכנות באירן ,סוריה עירק וטורקיה הוא ניב משותף של השפה הארמית (כיום ארמית חדשה צפון-מזרחית),השונה מעט מאזור לאזור אך בעל תווים דומים. על אף הדמיון הרב,הקהילות היהודיות השונות בכורדיסטן אינן זהות,וכול אזור מתאפיין בניב השונה במעט,במנהגים יחודיים,אורח חיים,ומנטליות. הבדלים אלו נובעים מהמרחק והניתוק הפיזי של כול קהילה משכנתה,ייתכן כי הדבר נעוץ בגלי גולים נפרדים, שהגיעו בתקופות שונות לאזור זה. לפני הקמת המדינה עלו יהודים רבים מכורדיסטן לארץ ישראל. עם הקמת המדינה עלתה כמעט כל הקהילה היהודית שהייתה בכורדיסטן לישראל, למעט מספר מועט של יהודים שנשאר באזור. בזמן מלחמת המפרץ השנייה עלו מספר מועט מבני הקהילה היהודית בכורדיסטן לישראל כתוצאה מהעברת השליטה בחלק העיראקי לידי צבאות בריטניה וארצות הברית. יהודי כורדיסטן מונים כיום כ-130 אלף נפש הפזורים בכל רחבי הארץ.

למעלה