ליל הסדר

Nushi G

New member
../images/Emo197.gifליל הסדר

היי, אמא שלי הפילה עליי מטלה: למצוא רעיון שירענן קצת את ליל הסדר המסורתי שעושים כל שנה. זה יכול להיות כל דבר: החל מרעיונות לדרך אחרת לערוך את ליל הסדר עצמו (אנחנו משפחה גדולה, עם הרבה ילדים) כמו המחזת ההגדה, מיקום מקורי לסדר וכו' ועד התנדבויות/סדר אלטרנטיבי. אשמח לקבל רעיונות מכל הסוגים... תודה מראש, נעמה

KarinDi

New member
רעיונות לרענון ליל הסדר

לקחת רעיונות ההגדה הקיבוצית- להוסיף שירים יפים, קטעים מעניינים, חוויות
להכין הגדרות עם תמונות משפחתיות
לתת לכל אחד/לכל משפחה חלק בהגדה ולבקש מהם להציג אותו בצורה אחרת- שיר, חידון, הצגה וכו'
להחליף את האפיקומן- הילדים מחביאים והמבוגרים מחפשים
לתת לכל אחד משימה שקשורה למי שיושב לידו, למשל: לגרום לו להגיד משהו, לגרום לו לשיר, למנוע ממנו מאכל אהוב וכן הלאה...
לעשות הגרלת מתנות- כל אחד מכין מתנה ומגרילים אקראית
להכין קופסת משאלות- בגלל שפסח הוא החג בו מתכנסים בצורה הכי משפחתית, אפשר לנצל את זה להכין קופסה יפה וספרון מקופל לכל אחד עם השם שלו. בפנים כל אחד כותב משאלות ומכניס לתיבה. בשנה הבאה תפתחו, תבדקו מה התגשם ותוסיפו עוד ועוד...לי יש כזה מהשנה הראשונה בה הייתי עם החבר הראשון שלי (היינו יחד כמעט 5 שנים והיום אני נשואה למישהו אחר, אז כמו שאת מבינה עבר המון המון זמן ואנחנו עדיין ממשיכים במסורת).
להכין תחתיות לצלחות עם תמונות של כל בני המשפחה, לניילן ובסוף לתת מתנה. אפשר גם להכין כזה עם חידונים והפתעות.
לאסוף מראש מתכונים מכל בני המשפחה ולהכין ספר מתכונים.
אפשר לשלב בסדר מגוון קטעים על משמעות החג. אם את רוצה דברים יותר מעניינים ולוא דווקא דתיים, אני אשמח לעזור משהו בכיוון של אמא שלך?

למעלה